Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Ankara mutfağı pek çok kültürün ve özellikle Anadolu mutfağının özelliklerini taşır. Yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Ankara mutfağında hamur işleri ve et yemekleri ön plandadır. Yöresel yemeklerinin yanı sıra Türk ve dünya mutfağından da pek çok farklı lezzeti bulabilmek mümkündür Ankara’da. Şehrin en ünlü yemeği ise Ankara Tavası’dır.
Ankara’nın yöresel lezzetlerinin bazıları aş çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, keşkek çorbası, toyga çorbası, alabörtme, calla çoban kavurması, kapama, siyer, mucirim köftesi, pıt pıt pilavı, tohma, efelek dolması, çırpma, carcıran, köremez, bırtlak ve daşlak gibi adıyla da tadıyla da ilginç yemekler. Fırsat bulduğunuzda mutlaka birkaçını deneyebilirsiniz.
Yöresel yemeklerin dışında Ankara’nın pek çok yerinde fast food restoranlarını, aperatif yiyecekler tadabileceğiniz kafeleri, ızgara et ve tavuk ürünleri yapan restoranları ve kebap, pide ve lahmacun türü yiyecekleri bulabilirsiniz.