Ankara'dan Ara Tatilde Gidebileceğiniz Rota ve Konaklama Önerileri

Yıllarca Ankara'da yaşayan biri olarak, her Ankara'lı gibi benim de en az bir defa da olsa Ankara'da gezilecek yerlerin azlığından şikayet etmişliğim vardır. Aslında Ankara çevresinde gezilebilecek çok sayıda güzel rota var. Birçoğunu elbette biliyorsunuz ama ben yine de hatırlatmak adına, Ankara'ya yakın 9 muhteşem ara tatil rotasını sizin için derledim!
1- 🔍 Amasra ve Bartın Bölgesi: Bartın’da kent merkezinde 110 küsür yaşında olan tarihi konağın baştan aşağı restore edilerek otele dönüştürülmüş halinde,  @kafkonak_rukiyerestaurant ‘ta kalın! Hem yemek hem hoş bir konaklama deneyimi. Amasra’yı da ziyaret etmeyi unutmayın!
🚗 Yol, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 285 km uzaklıkta. https://www.kucukoteller.com.tr/bartin-otelleri 
2- 🎞️ Safranbolu rotanızı, Safranbolu’nun özel günlerinden olan Safran Hasadı festivaline denk getirmek isteyenler, Kasım ayının ikinci haftasına kadar sürecek olan Safran Hasadı Festivali’ni🌾 kaçırmasın derim! Uzun yıllardır düzenlenen bu festival; Safranbolu’nun geleneksel etkinliklerinden biri! 🧿 Konaklama önerilerim @yesilcizmedogaevi ve @gulevisafranbolu . 
🚗 Yol, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 231 km uzaklıkta. https://www.kucukoteller.com.tr/safranbolu-otelleri
3- 🏔️ Yaprakların kızarmış halleriyle Kasım ayında Kapadokya dayanılmaz güzellikte oluyor! Konaklama önerilerim; @taskonaklar , @sahsaray , @millstone , @lunar 
🚗 Yol, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 330 km uzaklıkta. https://www.kucukoteller.com.tr/nevsehir-otelleri 
4- İnsanın karşısına yeni ufuklar çıkaran Kastamonu... Hem doğası hem de tarihi ile başka bir maneviyat doluyor içime benim burada 🌘… Konaklama önerim eskinin ruhu ve bütünselliği hakimiyetindeki Uğurlu Konakları | @ugurlukonaklari . https://www.kucukoteller.com.tr/kastamonu-otelleri 
🚗 Yol, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 238 km uzaklıkta.
5- 🏹 Güçlü tabiatıyla ünlü gizli cennet Bolu’nun özellikle sonbaharda doğanın fotoğraf karesine öykündüğü , Mudurnu, Yedigöller’de ve Abant’ta kalmanın keyfi bir başka oluyor. Konaklama önerilerim: @hindiba_dogaevi , @abantpelitbungalow , @fikriatalay , Mudurnu @madanlar ve @gazelleresort
🚗 Yol, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 186 km uzaklıkta. https://www.kucukoteller.com.tr/bolu-otelleri 
6- 🤍 İç Anadolu’nun mistik şehri #Konya... Âlim olan Mevlânâ ile derviş Şems’in türbelerinin hemen yanıbaşındaki @hichhotel ‘de aşkın sonu olmayan yolcuğuna çıkın… 
🚗 Ankara’dan 270 km uzaklıkta. https://www.kucukoteller.com.tr/konya-otelleri 
7- 🛤️ Resimli bir kitap gibi olan Eskişehir’de size özel olacak kadar güzel anılar biriktireceğiniz @omm.inn ve @sennacityhotel’de kalın! 
🚗 Yol, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 233 km uzaklıkta. https://www.kucukoteller.com.tr/eskisehir-otelleri 
8- Akçakoca. Bölgesi'nin batı ucunda, Orta Anadolu'nun denize açılan en yakın penceresi, yeşil ve mavinin kaynaştığı şirin bir tatil beldesi. Konaklama için @livadi tercih edebilirsiniz.
🚗 Yol, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 272 km. https://www.kucukoteller.com.tr/duzce-otelleri 
9- Ve son olarak Amasya. Tarihi ve kültürel zenginlikler: Amasya, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehir. Amasya Kalesi, Amasya Kralkaya Mezarları gibi önemli turistik yerlere sahiptir. Sonbahar, bu tarihi mekanları keşfetmek için uygun bir dönem. Konaklama için @sarikonak ve @eminefendi tercih edebilirsiniz. 
🚗 Yol, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 354 km. https://www.kucukoteller.com.tr/amasya-otelleri 
🏡 Otellerin ve beldelerin tüm detayları blogda https://www.kucukoteller.com.tr 
🙏Nasıl beğendiniz mi?