23 Nisan tatili için gezi önerileri

Dünyada çocuklara verilen tek bayram olan, Atamızın armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Pazartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla pazartesi günü ve hafta sonunu da sayarsak koskocaman 3 günlük bir bahar tatilimiz oluyor. O zaman plan yapmaya şimdiden başlayalım. 23 Nisan'da nereye gitmeli, ne yapmalı?

Eğer İstanbul'un dışına çıkmak istemiyorsanız Belgrad Ormanı, Emirgan Korusu gibi doğanın kucağına kaçarak güzel yürüyüşler ve piknikler planlayabilirsiniz.

Eğer henüz çocuklarınızla tarihi yerleri ve müzeleri gezmediyseniz harika bir fırsat, bu tatil sizin için. Ayasofya'dan Topkapı'ya kadar İstanbul'un önemli müzelerini, tarihi yerlerini ve sarnıçlarını gezebilirsiniz.

AĞVA, İSTANBUL
Şehirden biraz uzaklaşmak isteyenler içinse en güzel rota Ağva. Ağva'nın bahar gelmesiyle çiçeklenen, yeşillenen ağaçlarıyla kaplı yürüyüş yolları, denizi ve doğası muhteşem bir stres atma noktası sizin için. Sevgilinizle de çocuklarınızla da gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. Ağva otelleri için tıklayın



BÜYÜKADA
Bir diğer yakın rota önerimiz ise artık klasik tatil beldeleri arasında ama hala muhteşem olan Büyükada. Atlayın feribota ve İstanbul'un tüm karmaşasını, gürültüsünü ve kirli havasını geride bırakın. Faytonla adayı turlarken lezzetli dondurmaların keyfini sürün. Büyükada Otelleri için tıklayın



SAFRANBOLU
İsterseniz biraz daha uzaklara gidebilir Safranbolu'da bulabilirsiniz kendinizi. Safranbolu'nun tarihi atmosferi, dar sokakları baharda tam yürüyüşe uygun. Yöresel yemeklerin tadına doyamayacağınız, yerel eşyalardan sevdiklerinize hediyeler alacağınız bir hafta sonu olacak.
Kendine özgü evleri ve sıcak atmosferi ile ülkemizin en güzel bölgelerinden biri olan Safranbolu'da klasik Osmanlı mimarisinin birer yansıması olan Safranbolu evlerini inceleyip şehrin dar sokaklarında ve çarşısında kendinizi kaybedebilirsiniz. Safranbolu sokaklarını dolaşırken Osmanlı döneminden kalma hanların, hamamların, camilerin, çeşmelerin ve konakların eşsiz güzelliğine hem siz hem de çocuklarınız hayran kalacak.

Safranbolu Otelleri için tıklayın



BURSA, CUMALIKIZIK-MUDANYA-TİRİLYE
İsterseniz tarihin izlerini barındıran Bursa da bir feribot kadar uzağınızda. Cumalıkızık; evleri, incecik derenin aktığı sokakları, lezzetli gözlemeleri ve muhteşem mimarisi ile sizi büyüleyecek. Bursa şehir merkezindeki tarihi eserleri görebilir, İskender kebap yedikten sonra kestane şekeri ile ağzınızı tatlandırabilirsiniz.
Bursa'nın şirin sahil kasabası Mudanya, İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan kalabalık ve stresli yaşamdan uzaklaşabileceğiniz bir yer... Eski Rum evleri ve zeytin ağaçlarıyla Mudanya'ya günübirlik bile gidebilirsiniz.
Bursa'nın bir başka gidilesi yerlerinden biri olan Tirilye, Rum ve Osmanlı evleriyle adeta geçmişe yolculuk yaptırıyor. Şu anda restorasyon çalışmaları sürse de, tüm görkemiyle ayakta olan Taş Mektep, 7. yüzyılda kilise olarak yapılan, 1560 yılında camiye dönüştürüldüğü halde kilisenin genel yapısının korunduğu Fatih Cami burada görmeniz gereken yerler arasında.
Bursa Otelleri için tıklayın



BOLU, ABANT-GÖYNÜK-YEDİGÖLLER
3 günlük tatili bol oksijenli geçirmek gibisi var mı? Bu eski Osmanlı şehrinde sakin yaşamın huzurunu duyumsayarak sokaklarda dolaşmak üzerinizden tüm yorgunluğu atacak. Eski Osmanlı evlerinin arasında hem huzuru bulacaksınız hem de manzarasıyla kendinizi başka bir dünyada gibi hissedeceksiniz.
Diğer yandan Bolu'da gezilecek daha çok yer var. Bolu'nun kuzeyinde yer alan Yedigöller Milli Parkı, hem gölleri hem de sık ağaçlı ormanı ile sizleri büyüleyecek.
Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, Nazlıgöl, Kurugöl, İncegöl ve Sazlıgöl'den oluşan Yedigöller, vadiyi dolduran iki heyelanın yarattığı setler sonucu oluşmuş. Ayrıca buraya giderseniz anıt ağaçları da mutlaka keşfe çıkmalısınız.
Dağ kokusu, yemyeşil ormanları ve temiz havasıyla doğa severlerin vazgeçilmezi Abant, 23 Nisan'da gezmek için ideal bir yer. Bölgede gezip görebileceğiniz birçok doğa harikası var. Bunların en başında gelen Abant Gölü, doğayla iç içe olmayı sevenlerin bahar aylarında kaçırmaması gereken yerlerden. Şehrin tabiat güzelliklerinden biri olan Yedigöller Milli Parkı ile Samandere Şelalesini görmeden şehirden ayrılmayın.
Bolu Otelleri için tıklayın



BURDUR, SALDA GÖLÜ
Son yıllarda popülerliği artan ve Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü, Anadolu'nun gizli cennetlerinden biri. Mars özelliklerine sahip iki yerden biri olma unvanını taşıyan Salda, pek çok endemik bitki türünü de barındırıyor. Burdur Otelleri için tıklayın



ÇANAKKALE, ASSOS
Assos'a bir de ilkbahar'da gidin! Çanakkale'nin muhteşem doğası ve uçsuz bucaksız manzarası için de Assos'a bu dönemde pekâlâ gidilebilir.
Midilli Adası'nın karşısındaki Behramkale Köyü'nde yer alan Assos ve çevre köyleri, zengin restoranları sizi balığa doyuracak! Assos Otelleri için tıklayın



SAPANCA
Eğer İzmit, Bursa veya İstanbul'da ikamet ediyor ve yakın bir kaçış noktası arıyorsanız Sapanca sizin çok uygun bir rota olabilir. En fazla 1,5 - 2 saat uzaklıkta olan Sapanca, göl manzarası ve yemyeşil ormanıyla görenleri adeta mest ediyor.
Buraya giderseniz göl çevresindeki lokantalarda lezzetli balıklar yiyebilir, yürüyüş veya bisiklet turu yapabilirsiniz. Gölden biraz uzaklaşıp ormanın içindeki patikaları keşfetmek isteyenler ise ATV turu tatillerini unutulmaz anlara dönüştürebilir. Kartepe ve İstanbuldere de görmeye değer yerlerden. Sapanca Otelleri için tıklayın



AYVALIK VE CUNDA
Baharda ziyaretçilerini çiçeklerle karşılayan Ayvalık ve Cunda Adası, Rum mimarisiyle ilgi gören bir başka popüler bölge.
Tarihe merakınız varsa, Taksiyarhis Kilisesi ve Ayışığı Manastırı'nı görmelisiniz. Ayrıca buraya gitmişken zeytinyağı ve çeşit çeşit zeytinleri mutlaka tatmalısınız. Şeytan sofrasında da manzaraya karşı balık keyfi unutulmaz.. Ayvalık Cunda Otelleri için tıklayın



KAPADOKYA
Yer altı şehirleri, butik mağara otelleri, mağaraları, peri bacaları ve rengarenk gün batımıyla Kapadokya, baharda çok güzel! Binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan Kapadokya'da gezilecek pek çok yer, yapılacak birçok etkinlik var.
Kadı Kalesi'nin bulunduğu Ürgüp, içerisinde çok sayıda oda, sarnıç, mezar ve mahzenin yer aldığı Uçhisar, Çatalkaya Peribacası, Hallaç Manastırı, Karain, Karlık Göreme, Mustafapaşa ve Ortahisar kesinlikle görülmeye değer. Balon turu da unutulmaz olur! Kapadokya Otelleri için tıklayın



BARTIN, AMASRA
Ufak ve şirin bir yer olan Amasra uçsuz bucaksız ormanlarıyla baharda gidilmeyi hak ediyor.
Batı Karadeniz'de Bartın'ın ufak bir ilçesi olan Amasra, gidenlerin dönmek istemeyeceği yerlerden. Kastamonu - Bartın arası yol ise tam takvim fotoğraflarında gördüğünüz türden. Bartın Otelleri için tıklayın



KAZ DAĞLARI
Yemyeşil atmosferi ve bol oksijenli havasıyla Kaz Dağları, baharda çok güzel! Hem keyifli bir haftasonu geçirmek hem de keyif yapmak istiyorsanız Mıhlı Çayı'na mutlaka uğramalısınız.
Yüzlerce bitki türünün yetiştiği bu bölgede, dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bitki türleri de bulunuyor. Kazdağları Otelleri için tıklayın