Dünyaca Ünlü Romanlara Ev Sahipliği Yapmış 4 Yer

Sanat ve seyahatin birbirini yüzyıllar boyunca etkilemiş özel bir ilişkisi olmuştur. Ve şimdi seyahat severler kendilerini favori romanları, filmleri veya tiyatro oyunları içinde gerçekten kaybedebilirler. Peter Jackson’ın gişe rekortmeni The Hobbit, tüm dünyanın ilgisini Yeni Zelanda’ya yoğunlaştırırken bölge; sonunda lüks seyahat severlerin en yeni trendi oldu. 2014 Cannes Film Festivali ve 27’nci Hay Festivali’nin de burada yapılması ile ülkenin popülaritesi iyice yükseldi. Biz de bu yazımızda 5 ünlü kitaba ev sahipliği yapmış yerleri ve bu yerlere yapacağınız ziyaretiniz için konaklama alternatifleri sunmaya karar verdik.

The Luminaries, Eleanor Catton – Güney Adası, Yeni Zelanda

Catton’un, Yeni Zelanda’nın altına hücum yıllarını anlatan epik romanı, Güney Adası’nın batı kıyılarında geçiyor. Man Booker ödülünü kazanan romanda yazar, 19. yy Yeni Zelanda’sını, altın arayışı yapılan gizemli nehirlerini betimliyor. Günümüzde vahşi doğanın tüm güzelliklerine sahip bu bölgeye yapılacak bir gezi, iki adanın kontrastını ve unutulmaz bir deneyimi sunuyor. Milfor Sound üzerinden uzak dağlarda gün batımını izleyerek yapacağınız şampanyalı bir piknik için özel bir helikopter turu ayarlamanızı şiddetle öneririz. Ülkeyi keşfetmek için eşsiz bir deneyim olacağına emin olabilirsiniz.

Romeo & Juliet, William Shakespeare – Verona, İtalya

Ünlü balkondan birkaç adım ötedeki Palazzo Victoria, 15!inci yüzyıl romantizmini ve Rönesans yaşamını modern bir şekilde yansıtan eşsiz bir butik otel. Jakuzileri, hamamları, rahatlatıcı aydınlatmaları ve tüm teknolojik ekipmanları, orijinal freskli tavan işlemeleri, Verona mermeri ve geleneksel parke zeminle tam bir uyum içinde. Dating back to the era of Shakespeare’in Romeo & Juliet döneminden kalma Victoria Süiti’nin balkonundan aşağıya tiratların ve düelloların yapıldığı eski şehre bakarken, hayal kurmak çok daha kolay.

Ye, Dua Et, Sev, Elizabeth Gilbert – Bali

Hayat Shambala Estate Como’da sanatı taklit ediyor. Bali’nin ruhani merkezi Ubud, yağmur ormanları ile çevrili modern süitler ve villalar ev sahipliği yapıyor. Ödüllü spa merkezindeki wellness programları Ye, Dua et, Sev’de Julia Roberts karakterinin Bali’ye ziyaretinde yaşadığı aydınlanma deneyimine benzer bir deneyim sunuyor. Kültürel keşifler ve egzersiz yapan ziyaretçiler ormanda jimnastik derslerine katılabilir, bisikletle çeltik tarlalarını gezebilir, köpüklü şelalelerde rafting yapabilir ve sonunda canlılık havuzunda dinlenebilirler.

The Goldfinch, Donna Tartt – New York

2014 Pulitzer Ödülü!nü en iyi kurgu dalında kazanan Donna Tartt’ın son romanı, ünlü Hollandalı ressam Fabritius’u ve aynı adlı şaheserini konu almıştı. Roman, New York Metropolitan Müzesi’nde gerçekleşen trajik bir olayla tetiklenen bir kayıp ve tutkuyu masalsı bir dille anlatırken, şehir roman boyunca devam eden şüpheye ev sahipliği yapıyor.
Manhattan merkezinde ünlü oyuncular Georgia O’Keeffe ve Marc Chagall’ın konakladığı The Quin Otel, sizi New York’un kültürel mirası ile büyüleyecek. Otelin sürekli sergilerini gezmenizi ve bölgenin ilham verici atmosferini özümsemiş sanatçıları ile tanışmanızı da öneririz.