En Güzel 9 Yetişkin Oteli

Baş başa kalmak isteyen çiftlerin en çok tercih ettiği otel konsepti yetişkin otelleri oluyor. Bunun en önemli sebebi de yetişkin otellerinde çocuk ve bebek misafirlerinin olmaması. Kimi zaman +16 oteller olarak da adlandırılan yetişkin otelleri sessiz sakin ve huzurlu bir şekilde ailesi veya arkadaş grubuyla keyifli bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor.
Sadece yetişkin misafirlerin konaklamasına izin verilen ve o doğrultuda dizayn edilen yetişkin otelleri Türkiye’nin hemen hemen her tatil destinasyonunda bulunuyor. Mimari olarak iç ve dış tasarımı ile de büyüleyen yetişkin otellerinin kimi de sunduğu macera dolu aktivite imkanlarıyla ön plana çıkıyor. Siz de tatilinizde sessizlik, sakinlik ve huzur arayanlardansanız eğer yetişkin otelleri tam da size göre! İşte Türkiye’deki en güzel yetişkin otellerinde bazıları karşınızda:

1- Casa Daracia, +18 - Bozburun Marmaris - https://www.kucukoteller.com.tr/casa-daracia
Bozburun isminin kendisi deniz, sessizlik ve huzur demek bizim fikrimizce. Bozburun’da tadımıza tat katan Casa Daracia ise şu sıralar daimi yazını yaşıyor. Buradaki manzara yaşamımızın geri kalanında bizi her daim etkileyecek eşsiz bir güzellikte…
Casa Daracia’nın yüreğimizi okşayan dinginliğinde; odalarının verdiği keyifli ve konforlu hava şu sıralar tam da ihtiyacımız olan şey. Sessizliğin huzurlu tezahürlerinden hiç mahrum kalmadığımız 1 numaralı odası, kendi terası, bahçesi ve özel iskeleye sahip, ayrıca 3 numaralı odanın da kendine ait özel bir iskelesi var.

2- Port Ladera Hotel - Alaçatı İzmir - https://www.kucukoteller.com.tr/port-ladera-hotel
Bu otel için tek bir kelime yeterli: ‘’Olağanüstü’’.
Alaçatı’nın yeni gözdesi Alaçatı Port’ta yer alan @alacatiportladera lüks, konfor ve sadeliğin birleştiği konsepti ile son dönemlerin gözde tatil beldesi Alaçatı’da, beldeye özgü tarihi mimariden esinlenilerek modern dokunuşlarla son şeklini almış, sadece yetişkinlere yönelik toplam 18 odası ile hizmet veren şahane bir aile işletmesi.

3- Galen Hotel & Beach - Türkbükü Bodrum - https://www.kucukoteller.com.tr/galen-hotel-beach
Galen otel kendinizi evinizde gibi hissettiğiniz bir yer..Gerek sahipleri gerekse çalışanları çok samimi ve çalışkanlar..Bu pandemi döneminde kendimi güvende hissettiğim bir otel..Hijyen kurallarına ve sosyal mesafeye harfiyen uyuyorlar...Köpeğimle rahatça gidebildiğm için ayrıca mutluyum.. serpme kahvaltısı pide pizza ve st sabestian tatlısını yemenizi öneririm..

4- Bademli Bahçe Hotel, +18 - Söğüt Marmaris - https://www.kucukoteller.com.tr/bademli-bahce
Yıllar önce Söğüt’e aşık olan Gülşah ve Richard, denize nazır Bademli Bahçe Otel’i konaklamaya açmaları ne büyük şans. Emek vererek tadına doyulmayan bir ortam yaratmışlar Bademli Bahçe’de. Dışarıdan kendini belli etmeyen içine girdikçe vaha etkisi yaratan ve ruhta yer eden özel bir otel burası. Asırlık ağaçların gölge yaptığı bahçeleri, sadeliği, manzarası, havuzu, bir yandan kuşların bir yandan rüzgârın sesi insanı girer girmez büyülüyor. Hatta 'bütün tatili buradan çıkmadan geçirebilirim' dedirtecek boyutta büyülüyor...

5- Ultava Houses - Datça - https://www.kucukoteller.com.tr/ultava-houses
İster Dalaman Havalimanı üzerinden istersen Bodrum Havalimanı üzerinden ulaşacağın, Muğla’nın son yıllardaki göz bebeği Datça’da, seni anında tropik bir adaya ışınlatacak atmosferi ile @ultava_houses’a konuk olalım. Sadece 4 odası ile oldukça butik bir hizmet veren bir tesis burası. Datça’nın tarihi ve yerel dokusuna uygun taş bir binada hizmet veren, şahane iç açıcı dekoratif dizaynı, anında ruh halini değiştirecek botanik bahçesi ile tatilinde sevdiklerinde çok özel anlar yaşayacağın deneyimler için hazır ol. Datça’nın lezzetli mi lezzetli yerel ürünü ‘’Badem’’ den adını alan odası gerçekten bana göre mutlaka deneyimlenmeli. Baş başa, romantik ve sakin atmosferde bir tatil geçirmek isteyen çiftler burada mı?

6- Two Rooms Hotel, +18 - Urla İzmir - https://www.kucukoteller.com.tr/2-rooms-hotel
Bağ ve Üzüm Sarhoşu Urla… Güneşten, denizden, şaraptan, yemekten, güzellikten artık canımız ne isterse ondan, ille de huzur duyurulacak bir yer Urla. Otel mealiyle: 2 Rooms Hotel. Urla bağ Yolu’ndaki 2 Rooms’un ihtişamlı kapısından içeri girer girmez, hem manzara hem Urla coğrafyasının dünya güzeli bağları karşımıza çıkıyor. Çağdaş mimarinin en güzel örneklerinden olan 2 Rooms; aynı zamanda bir şaraphane. Üzüm posasının kokusunun geldiği öyle özel bir ortam ki burası; şık koridordan geçip, geniş bir panoramaya açılan bağ manzaralı odamıza yerleşiyoruz.
7- The Soul Hotel - Beyoğlu İstanbul - https://www.kucukoteller.com.tr/the-soul-hotel-istanbul

Yeri geldi de aklımıza geldi, Faik Paşa Caddesi’ni Çukurcuma’yı kim unutabilir? Hâlâ gönlümüzün semti, “yeni İstanbul”dan bunaldığımız an sokaklarına dalıp, hatıralarla renklendirilmiş mazisine sığındığımız “eski Beyoğlu”ndayız! Küçük antika dükkânlarda ve sanat galerilerinde icrayı zanaat eyleyenlerin içlerine dalıyoruz ve nostaljik hayıflanmalarımızla silüetli tarihe pencere açıyoruz…
Devam edelim: Galata çeperi içinde keyifli bir konaklamaya müsait bir mekândayız. Çukurcuma’daki The Soul Hotel’in dev kanatlı kapısını aralıyoruz.
Yüzyıl dönümünün eksiksiz tatlarını barındıran bu yapı, bir demlerin ünlü mimarı Georgiades Kardeşlerin eseri. Ama ne yapı! Tam keyif sürülecek, salonlarında güzel müzik dinleyecek, odalarında edebiyat terennüm edilecek bir letafetli otel! 20.yüzyılın ilk çeyreğinde “inşa” edilmiş. 
8- La Boheme Kabak, +18 - Ölüdeniz - https://www.kucukoteller.com.tr/la-boheme-kabak

Latif gezilerimizde göreceğimiz ne çok şey var… Sabah gözlerimiz ikindi gözlerimizden daha farklı bir dünya tarif ediyor. Ah bir de akşam gözlerimiz yok mu… Şimdi kalbimize ve ruhumuza iyi gelen Kabak’taki La Boheme’in akşam güneşinde odamızı ayna gibi parlattığı dingin atmosferinden yazıyoruz size. Çok beğendiğimiz İptila isimli odalarından Kabak Vadisinin yaşayan tabiatının bütün görkemi ve Rodos Adası manzarası adeta bir kartpostal gibi uzanıyor pencerimizden🪴🌼✨ 
Sakin mi sakin bir yer olan La Boheme’in bazı odalarının hem içinde hem de kendilerine ait özel teraslarında jakuzi bulunuyor. Ve, konumu da denize sıfır La Boheme’in. Ahşap platformdan denize girilebiliyor buradan. Huzurun doruk noktası olan La Boheme’de tüm gün romans yaparak geçiyor. Mevsim sonbahara doğru kaydıkça burası cennet oluyor cennet! 
9- Nadas Kaz dağları, 18+ - Yeşilyurt Köyü Çanakkale - https://www.kucukoteller.com.tr/nadas-kazdaglari
Şimdi Kaz Dağları coğrafyasına uzanalım. Burası bize tuzu ve yosunu koklatıyor, coşku ve düş mekanizmalarımız bu limanda duruyor, bir rahatlama, gevşeme alıyor yerini… Mevsimin bu demleri ruh açıcı ve latif bir yerde, harıl harıl yanan bir şöminenin kenarına çekilerek vakit geçirmek için de çok uygun! Biz de bu ihtiyacımız için ruhumuza sefa katan Kaz Dağları’ndaki Nadas’a çıkıyoruz. ‘’Çıkıyoruz’’ sözcüğü aslında doğru; çünkü Nadas geniş bir teras gibi tasarlanmış, sırtı dağlara, yüzü denize bakıyor. Karşıda Kuzey Ege’nin işlemeli koyakları! Burası, dünü günümüze taşıyıp, yarın içinde var olan Kaz Dağları’nın tadına mühür vurmuş bir mekân! Ya da sözcüklerdeki ‘’naif’’ ve ‘’sakin’’ sözcüklerinin somutlaştırılmış karşılığı gibi…