Hiç karlı bir havada Amsterdam’a gittiniz mi?

Amsterdam’ı Kışın Ziyaret Etmek İçin Nedenler…
Amsterdam’a bir seyahat planlayan herkes için soğuk aylar, gecelerin rahat, yemeklerin doyurucu ve her şeyin peri ışıklarıyla parıldadığı Hollanda başkentini ziyaret etmek için büyülü bir zaman. İşte Amsterdam’ın mükemmel bir kış destinasyonu olmasının birkaç nedeni.

1. Amsterdam; karlar altında bir peri masalı gibi görünür…
Amsterdam beyazlar içinde büyüleyici. En kötü havalarda bile inanılmaz derecede güzel olan şehir, kar taneleriyle kaplandığında bir Noel kartı gibi görünür - bu da her ziyaret için çılgınca romantik bir zemin oluşturur. Kardan adam yapmak için, Vondelpark veya Westerpark gibi büyük parklardan birine gidin; burada kartopu haline getirilmeyi bekleyen çokça kar bulacaksınız.
2. Şehir bir ışık gösterisine dönüşüyor…
En karanlık kış aylarında Amsterdam’ı büyük bir açık hava sanat galerisine dönüştüren yıllık Amsterdam Işık Festivali, Aralık’tan Ocak’a kadar büyülü ışık enstalasyonlarının kanalları, sokakları ve simge yapıları süslediğini görürsünüz.
Dam Meydanı’ndaki De Bijenkorf, binasını süsleyen binlerce (enerji tasarruflu) parıldayan ışığı açmak için her yıl Kasım ayı ortasında özel bir törene ev sahipliği yapar. Kalabalıklar, performanslar, havai fişek gösterisi ve gece geç saatlere kadar süren bir alışveriş etkinliğini de içeren bu gösteriyi hayranlıkla izlemek için insanlar biraraya geliyor.
3. Ve işte; dünyanın en güzel buz pisti. Amsterdam’da açık havada buz pateni yapmak için muhteşem Winterparadijs buz fuarı ve Jaap Eden buz pisti de dahil olmak üzere pek çok fırsat var.

4. Her şey gezilebilir…
Karanlık geceler, parıldayan peri ışıkları, rahat barlarda masa oyunları oynamak... Amsterdam'da kışla ilgili her şey gerçekten gezellig. 'He-zell-ick' olarak telaffuz edilen ve tam bir İngilizce çevirisi olmayan bu kelime, Hollanda kültürünün kalbinde yer almakta ve 'rahat' ve 'şirin'den 'arkadaş canlısı' ve 'rahatlatıcı'ya kadar her şeyi kapsar. İçinizi ısıtan ve tüylerinizi diken diken eden herhangi bir durum ya da şey için kullanılabiliyor ve kışın Amsterdam'ı ziyaret ederseniz bu kelimeyi sıkça duyacaksınız.
5. Amsterdam'ın kış pazarları muhteşemdir
Amsterdam, diğer pek çok Avrupa şehrine kıyasla daha bağımsız ve benzersiz bir yaklaşım benimseyerek Noel panayırları konusunda mükemmel bir çizgi çiziyor. Noel öncesinde her hafta sonu, şehrin içinde veya çevresinde, gelenekselden modaya kadar değişen ve benzersiz yerlerde güzel ürünler ve sevgiyle hazırlanmış yiyecek ve içecek satan farklı pazarlar bulacaksınız. Bu pazarlar sanat, mücevher, zanaatkâr gıda ürünleri, yerel olarak tasarlanmış ev eşyaları ve el işi süslemeler bulmak için mükemmel yerler. Alışverişe genellikle ilahi şarkıcıları ve bayram eğlenceleri eşlik eder.
6. Mükemmel bir Sevgililer Günü inzivası
Amsterdam sürekli olarak dünyanın en romantik şehirleri arasında gösteriliyor, o halde sevgililer günü tatili için daha iyi bir yer olabilir mi? Mum ışığında romantik restoranlardan muhteşem konserlere, eski usul sinemadan dikkat çekici kültürel güzergahlara kadar Sevgililer Günü'nde Amsterdam'da partnerinizle neler neler yapılır hayal edin!
7. Gönlünüzce yemek yiyebilirsiniz
Doyurucu, önemli ve tatmin edici Hollanda mutfağı soğuk günler ve geceler için yapılmış. Stamppot'tan (geleneksel Hollanda püresi) snert'e (kalın bezelye ve jambon çorbası) ve aradaki her şeye kadar, Hollanda yemekleri sizi içten dışa ısıtmak için tasarlanmış adeta.
8. Oliebollen mevsimi
Amsterdam'ı kışın ziyaret etmek için bir neden varsa, o da oliebollen'dir. Bu lezzetli çörek topları yılda bir kez çıkar, bu yüzden şansınız varken mümkün olduğunca çok yemelisiniz😌. Bir sokak satıcısından dumanı üstünde ve şekere bulanmış olarak alın ve sonra biraz daha alın.

9. Müzeler daha az kalabalık
Amsterdam kışın daha az kalabalıktır, bu da büyük müzelerde daha kısa kuyruklar anlamına gelir. Kış aylarını Rembrandt Evi Müzesi, Rijksmuseum ve Van Gogh Müzesi'ni keşfetmek için ayırın; buralarda soğuktan az da olsa mola için korunabilir ve sonrasında rahat bir cafe, bara sığınabilirsiniz. Amsterdam'ın geçmiş kışlarına bir bakış atmak için Rijks'te sergilenen 17. yüzyıl başyapıtlarından başkasına bakmayın. Hendrick Avercamp, Adam van Breen ve Jan van Goyen gibi Hollandalı manzara sanatçıları, sıcacık sarınmış ve buz pateni, kızak, sosyalleşme ve hatta buzda balık tutmanın tadını çıkaran tüm toplulukların duygusal sahnelerini resmetmişler.

AMSTERDAM'DA NEREDE KALINIR: Tüm seçenekler için tıklayın! https://www.booking.com/searchresults.en.html?city=-2140479&aid=1939100&no_rooms=1&group_adults=2