İstanbul'a Gelecekler için 10 Otel Önerisi

Başkentlerin başkenti, paylaşılamayan ve uğruna savaşlar yapılan şehir, Dünya'nın her iki kıtada da toprağı olan tek şehri… İstanbul.Her yıl milyonlarca turistin iş ya da kültürel amaçlı ziyaret ettiği ve bir görenin unutamadığı, kendine hayran bırakan şehir İstanbul!
Neresinden bakarsanız bakın İstanbul, hep zirvelerde. Tarihiyle, kültürüyle, her inanç ve ülkeden farklı insanların uyum içinde yaşadığı kozmopolit yanıyla, deniziyle, Boğaz'ıyla, restoranlarıyla, kafeleriyle, ormanıyla, mimarisiyle… Bambaşka bir şehir İstanbul!
İstanbul'da tabii ki de bu kadar turistin konforunu sağlayan binlerce otel var. Eğer kendinizi biraz daha özel hissetmek isterseniz diye küçük ve butik oteller de var. İstanbul butik ve küçük otellerinin hepsi birbirinden konforlu ve kaliteli. Hemen her semtte zevkinize ve bütçenize uygun butik ve küçük oteller bulabilirsiniz.

İşte size yardımcı olacak listemiz: 
Not: Sıralama karışıktır.

1- Bosphorus Palace Hotel - Beylerbeyi İstanbul

Beylerbeyi tarafı maalesef trafiğin oldukça yoğun olduğu bir bölge. Ancak otelin park yerinin olması sizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır.
Restoran bölümünün de bir hikayesi var. Yalının deniz katında bulunan 200 yıllık kayıkhanesi, otelin restoranına dönüştürülmüş. Bu bölümünde şimdilerde açık büfe kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği servisleri yapılıyor. Restorana gelebilmeniz için otel misafiri olmanıza da gerek yok, otel dışından da konuk kabul ediyorlar. Otelde yapılan düğünler de ayrıca göz kamaştırıyor.
Burası, İstanbul boğazının en güzel noktalarından olan Beylerbeyi semtinde yer alan tarihi bir yalı aslında. İstanbul' da birçok organizasyona ev sahipliği yapan tarihi otelin 12 odası bulunuyor. Odaların boğaz manzarası da dekorasyonu da rüya gibi. Hem çok şık hem çok temiz hem çok zarif. Odaları yüksek tavanlı. Lüks mobilyaları İtalyan el işçiliği ile yapılmış ve 18 ayar altın varak kaplamaymış.
Masal gibi bir otel… Tam bir Osmanlı ihtişamı...
https://kucukoteller.com.tr/bosphorus-palace-hotel
2-  Faik Pasha Suites - Beyoğlu İstanbul
Beyoğlu'nun kalbi İstiklal caddesine yürüyerek 4 dakika, Taksim Meydanına 7 dakika mesafede, Çukurcuma'da küçük, nostaljik bir otel. Galata Kulesi, Feribot Limanları ve Şişhane Metro İstasyonu otele 1 km mesafede. Atatürk Uluslararası Havaalanı ise 20 km ötede. Yürüyerek çok sayıda restoran, kafe, bar ve antika/vintage dükkânına ulaşılabilirsiniz.
Anlatmaya konumdan başladık çünkü gerçekten İstanbul'da çok iyi bir noktada. 
Sahibi Meral Hanım, nasıl özenmiş nasıl güzel detaylar ile Eski İstanbul ruhunu kaçırmadan öylesine şık dekore etmiş oteli görseniz. Otelin içindeki mobilyalar, antikacılardan o dönemin ve sokağın sakinlerinin eski yaşamları göz önüne alınarak üç yılda toplanmış. İçindeki halılar el işi. Duvarlarda 500 adet yağlı boya tablo yer alıyor. Sanki şöyle 5-6 kuşak İstanbullu bir büyüğünüzün evine gelmiş gibi hissedeceksiniz geldiğinizde. Hijyen tavan zaten. Her yer çiçek gibi pırıl pırıl.
Biz buranın en çok ücretsiz havaalanı servisinden ve muhteşem kahvaltısından etkilendik. Kahvaltısında düşük gulutenli undan ev yapımı organik ekmekler, reçeller ( özellikle nar reçeli müthiş), çok sayıda çeşitte sıcakları mevcut. Gerçekten kahvaltısı çok iddialı. Akşamları canlı müzikleri olabiliyor ki oldukça da keyifli.
İstanbul planınız var ise ve Avrupa tarafında olmalıysanız daha fazla araştırma yapmadan hemen Faik Pasha için rezervasyonunuzu yaptırın.
NOT: Talep üzerine rehberli şehir ve alışveriş turları düzenleyebiliyorlar, aklınızda olsun :)
https://kucukoteller.com.tr/faik-pasha-hotels
3-  Galata Antique Hotel - Tünel İstanbul

Galata Antique Hotel, Beyoğlu’nun Pera bölgesinde bulunan 135 yıllık görkemli binası ve her biri değişik karaktere sahip, cumbalı, çatı katı, balkonlu, Galata Kulesi ve Haliç manzaralı toplam 22 odası, güleryüzlü personeli, konukseverliği ile Turizm Bakanlığı özel belgeli bir otel olarak hizmet veriyor. İstiklal Caddesi’nin sonunda bulunan Galata Antique Hotel’in binası 1881 yılında ünlü mimar Alexandre Vallaury tarafından devrin tanınmış Levanten ailelerinden Decugis’ler adına yaptırılmıştır. Otelin bulunduğu tarihi Tünel Meydanı ve Asmalımescit bölgesi İstanbul’un gözde mekanlarını, café, bar ve restaurantlarını barındırıyor.
https://kucukoteller.com.tr/galata-antique-otel
4- Sirkeci Mansion Hotel - Sirkeci İstanbul

Sadece İstanbul’u ziyaret değil, onun yoğunluğuna karışıp onun bir parçası olmak ve farklı bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenlere Sirkeci Mansion Hotel keyifli bir konaklama sunuyor. Otelin, temiz, güleryüzlü, kaliteli hizmetin yanısıra Tarihi Yarımada’nın merkezinde olması İstanbul’un diğer bölgelerine ulaşımı çok kolay kılıyor.
Osmanlı çizgileri taşıyan, rahatlığınız için profesyonelce tasarlanmış 52 odası bulunan otelde kapalı yüzme havuzu, spor salonu, sauna, Türk Hamamı bulunuyor. Ayrıca farklı tiplerde masaj hizmetleri almanız da mümkün. Türk Kültürü’nü, yaşam tarzını, misafirleri için bir deneyime dönüştürmeyi amaçlayan otel Pazartesi ve Cuma günleri yemek dersleri, Çarşamba günleri pazar turları, Perşembe günleri Türk Şarapları tadımı ve Cumartesi günleri ise tarihi hanlar ve İstanbul’un tarihi ticaret bölgeleri turları düzenleyerek konuklarına unutulmaz bir İstanbul deneyimini yaşatıyor.
Bu keyifli ziyaretinizi otel bünyesindeki Neyzade Restoran’da Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden özenle seçilmiş yemekleri tadarak taçlandırmanızı tavsiye ederiz.
https://kucukoteller.com.tr/sirkeci-konak-hotel
5-  10 Karaköy Hotel - Karaköy İstanbul

Uzunca detayları yazmadan önce direkt söyleyelim; bu otel sizi önce, yüksek tavanlı odaları, lobi bölümünün dekorasyonu ve en çok da pencerelerinin ihtişamı ile etkileyecek. Hemen ardından da mutfaklarından çıkan lezzetleri gelecek. Biz gerçekten bunlardan çok etkilendik. Otel ödüllü bir mimar tarafından tasarlanmış. Adından da anlaşılabileceği üzere Karaköy’ de konumlanmış ve 19.yy da inşa edilmiş. Karaköy bölgesinde park ciddi bir sorun ama neyse ki otelin otoparkı da var ve bu bölge için önemli bir avantaj. Lobi katında “Kupaj Restoran & Bar” bulunuyor. Bu bölüm adını şarap yapımında farklı üzümlerin harmanlanması anlamına gelen kupaj yönteminden almış. Burada şöminenin önünde dostlarınızla uzun akşam yemekleri yiyebilir, keyiflice zaman geçirebilirsiniz. Hatta Cuma akşamları da caz performansları var. Rezervasyonunuzu planlarken araya bir yere bir Cuma sıkıştırsanız şahane bir deneyim olur sizin için. Teras katında ise yine muhteşem lezzetlere ev sahibi olan “Bahane 10” yer alıyor. Tarihi yarımadanın manzarasına karşı kendi bahanenize içerken birbirinden lezzetli mezelerden de tadabilirsiniz. Otelin restoranları ile nasıl da öne çıktığını fark etmişsinizdir. Kaan Arığ, mutfağın Şefi. Arığ, İngiltere’de Kraliyet Ailesinin birçok özel davetinde “Executive Chef” olarak görev yapmış çok başarılı bir aşçı. Yani 10 Karaköy hem dekorasyonu hem de mutfağı ile oldukça iddialı bir otel. Yine de bu ikisi arasında tarafımızı seçecek olursak bizim mesajımız net: Gurmeler bu taraftan lütfen!
https://kucukoteller.com.tr/10-karakoy
6-  Ajia Hotel Kanlıca - İstanbul
İstanbul’un Eşsiz boğaz manzarasını A’jia ile keşfedin... Seçkin mimarisi ile ışıldayan A’jia , Boğaziçi sahilinin en güzel mücevherlerinden eşsiz bir Osmanlı yalısı. İyi tasarlanmış modern iç mimarisi, yüzyıllık tarihi yapısı ile A’jia, etrafına trend ve heyecan yayan bir mekan. Detaylara gösterilen olağandışı ihtimam, özel servis ve HIP yönüyle A’jia Hotel, otelcilik anlayışına yeni bir bakış açısı getiriyor. Şehrin tarihi ve kültürel merkezlerine kolay erişimi olmasına rağmen, A’jia nefes kesen Boğaz manzaralı 16 odasıyla misafirlerine hayatın stres ve koşuşturmasından uzak çok özel bir kaçış olanağı sunuyor. Birbirinden bağımsız olarak dizayn edilmiş her odasının en modern teçhizat ve konfor anlayışıyla 1800’lerin sonsuz zerafetini harmanlayacak şekilde döşenmiş olması da değerli misafirlerine ayrı bir keyif veriyor.
https://kucukoteller.com.tr/ajia-otel
7-  Eresin Hotels - Sultanahmet İstanbul

Ayrıca Bizans ve Osmanlı yaşam tarzını resmeden modern resim kompozisyonlarından oluşan 168 parça özel koleksiyon otel içinde yer almaktadır. Her türlü konfora sahip 5 suit dahil 59 odası ve kişisellestirilmiş servisi ile misafirperverlik ve kalitenin birleştiği özellikli bir otel olarak misafirlerine hizmet vermektedir.
Eresin Hotels Sultanahmet, Türkiye’de ilk ve Dünya’da belki tek müze otel olarak, Bizans döneminde büyük saray “Great Palace” olarak anılan, şimdi ise ülkemizin en önemli turistik merkezlerinden Sultanahmet’te yeni bir dönem baslatmıştır. MÖ 2.-3. ve MS 5.-6. YY Helen, Roma ve Bizans dönemlerine ait üstün mimari bezeme özelliklerine ait, sanat değerleri yüksek 49 parça tarihi eser ve Osmanlı İmparatorloğu İznik çini çeşitlerinin nadide örneklerinden oluşan ve orjinalleri British Museum Londra-İngiltere’de sergilenmekte olan porselen takımın birebir reproduksiyonları otelde sergilenmektedir.
8-  The Central Palace Bosphorus - Tarabya İstanbul

Yılların deneyimini, kalitesini ve hizmet anlayışını eşsiz boğaz manzarası eşliğinde sunarak en üst düzeye taşıyan, estetik ve konforu zarafetle bütünleştiren, Yalı Otel konseptiyle gerek genel mimarisi gerek iç dekorasyonu ile fark yaratan, İstanbul’da bir eşi ve benzeri olmayan The Central Palace Bosphorus sizleri bu kaçırılmayacak deneyime davet ediyor.

9-  Regie Ottoman Hotel - Sirkeci İstanbul

İstanbul’un tarihi dokusunu ve zengin kültürünü konfor ve modernizm ile buluşturan Régie Ottoman, Osmanlı İmparatorluğu döneminin önemli binalarından Tütün Rejisi İdari Binası’nda misafirlerini ağırlıyor. Binanın kendine has dokusu her ayrıntısına kadar korunurken, tarihi doku odalarda minimal bir dekorasyon ve detaylarla bezeli konfor anlayışı ile bütünleşiyor. Tarihi öneminin ve günümüze uyarlanmış özel mimarisinin yanında, Tarihi Yarımada’nın kalbindeki konumuyla da paha biçilmez bir lokasyon avantajı sunan 34 odalı Régie Ottoman Hotel misafirlerinin İstanbul seyahatini unutulmaz kılacak, benzersiz bir adres. Misafirler, açık büfe kahvaltı ile güne başlayıp; tüm gün a la carte servis veren Türk ve Dünya mutfağının özel lezzetlerini Brasserie ROI Restaurant’da kusursuz hizmet kalitesiyle tadabiliyorlar. Ayrıca bar ve kafeteryaları da mevcut. İstanbul’un tarihi atmosferinde dolu dolu geçen bir günün ardından yorgunluğunuzu spor salonu ve saunada atabilirsiniz.
https://kucukoteller.com.tr/regie-ottoman-istanbul
10- Hotel Favori - Nişantaşı

İstanbul'un en seçkin semtlerinden biri olan Nişantaşı'nda birçok lüks mağazanın ve restoranın arasında bulunan Favori Hotel minimalist lükse sahip 40 özel odasıyla misafirlerini ağırlıyor. Bu son derece şık ve lüks otelin bünyesinde siz değerli misafirleri için günün yorgunluğunu üzerinden atacak şekilde tasarlanmış relax salonu ve fitness salonu bulunuyor. Favori Hotel’in odaları modern dokunuşlar taşıyan unsurlarla dolu. Tüm odalarda LCD TV, minibar, telefon, yüksek hızlı internet mevcut. Sigara içilmeyen odalarında konuklara sağlıklı bir ortam sunuluyor. Favori Hotel kahvaltı salonu lüks konforlu ve rahat oturumuyla ödüllü şeflerin özel olarak hazırladıkları yöresel kahvaltılarıyla güne harika bir başlangıç sunuyor.
Web: https://kucukoteller.com.tr/favori-hotel