Karadeniz'de Görmeniz ve Deneyimlemeniz Gereken 10 Yer

Karadeniz güzel, Karadeniz doğal, Karadeniz hep bir başka! Alabildiğine uzanan yeşillikleriyle mutlu eden yaylaları, sesiyle bile serinleten dereleri ve misafirlerinden yardımı esirgemeyen sıcak insanlarıyla bambaşka bir dünya Karadeniz… Hele ülkenin metropol şehirlerinde büyümüşler için yeryüzünün en güzel köşelerinden biri adeta. Ülkenin en güzel kıyılarından bu kadar bahsetmişken gezilecek yerlerden, görülecek güzelliklerden bahsetmemek olmaz haliyle. O halde hemen Karadeniz turuna başlayalım!
Belki tek bir seyahatle Karadeniz'de gezilecek yerlerin tamamını görmek zor, ama senin için hazırladığımız listeye göz atarak kendine bir yol haritası çizebilirsin!

Hazırsan seni şöyle alalım…
1- Çamlıhemşin ve Ayder Yaylası
Tulum seslerinin horon seslerine karıştığı Çamlıhemşin, Karadeniz'in en güzel noktası belki de... Rize'nin bir ilçesi olan Çamlıhemşin, Ayder Yaylası başta olmak üzere yaz aylarında nüfusu artan yaylaları ve şelaleleri ile Kardeniz'de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Yerli halkın büyük bir bölümünün Laz olduğu ilçe, sıcakkanlı insanlarıyla ve eşsiz doğası ile dikkat çekiyor. Eğer bu güzeller güzeli ilçeyi henüz ziyaret etmediysen çok şey kaçırıyorsun demektir. Bu yaz için bir Karadeniz planı yapmak istersen listenin başına Çamlıhemşin'i ve 1350 m rakıma sahip Ayder Yaylası'nı eklemeyi ihmal etme! Hatta doğal güzelliğiyle olduğu kadar şifalı sularıyla da bilinen Ayder'de birkaç gün geçirip hem yeşilin hem de termal suların keyfini çıkarmayı da unutma! Ayder ve Çamlıhemşin Konaklama Önerileri için https://kucukoteller.com.tr/camlihemsin-otelleri 
2- Fırtına Deresi ve Zil Kale
Karadeniz'de görülmesi gereken yerleri kime sorsan ilk verilen cevaplar arasında Fırtına Deresi ve Zilkale mutlaka olacaktır. O zaman bu iki noktaya mutlaka şans vermelisin ve Karadeniz tatilinde Fırtına Deresi ve Zilkale'yi görmelisin. Çamlıhemşin sınırları içerisinde yer alan Zil Kale, Fırtına Deresi'nin batısında bulunan yamaçların üzerinde yer alıyor. 8 burç ile gözetleme kulesinden oluşan kalenin içerisinde bir muhafız binası ve bir şapel bulunuyor. Kalenin sahip olduğu muazzam manzara ise ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Hazır buraya kadar gelmişken enfes fotoğraflar çekebilir ve dönüşte Fırtına Deresi üzerinde rafting yapıp heyecanı doruklara taşıyabilirsin.
3- Uzungöl ve Karester Yaylası
Karadeniz bir ülke olsa başkenti kesinlikle Uzungöl olurdu! Kartpostal karelerini aratmayan güzelliğiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan göl, şanslı ziyaretçilerine aynı gün içerisinde 4 mevsim yaşama imkanı sunuyor. Sabah saatlerinde sisli bir sonbahar havası sunan göl, gün ortasında ilkbahar ve yaz aylarını aratmayan bir atmosfere bürünüyor. Akşamları ise kış aylarının serinliği gölün etrafını sarıyor. Eğer Karadeniz'in başkenti Uzungöl'e doğru bir yolculuğa çıkarsan Karester Yaylası'na çıkmayı da ihmal etme deriz! Hazır çıkmışken yaz aylarında eşsiz bir güzelliği ağırlayan yaylada, belki birkaç günlüğüne kamp bile yaparsın belki, belli mi olur?
4- Sümela Manastırı, Trabzon
Belki hatırlatmamıza bile gerek yoktur ama biz yine de söyleyelim: Karadeniz'de gezilecek yerler listesi yapıyorsan Sümela Manastırı'nı mutlaka listene eklemelisin. Üstelik bir süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olan manastır bu yaz açılacağı için de oldukça şanslısın. Denizden 1300 metre yükseklikte, sarp kayalar üzerinde yer alan manastır, dünyaca ünlü bir inanç merkezi olması sebebiyle yılın her ayında yüz binlerce ziyaretçiyi bölgeye çekiyor. Karadeniz'in en güzel renklerini gözler önüne seren manastır, sıra dışı mimarisinin yanı sıra sahip olduğu manzara ile de görülmeye değer!
Trabzon Otel Konaklama Önerileri için https://kucukoteller.com.tr/Trabzon-Otelleri 
5- Borçka Karagöl, Artvin
Karadeniz'in diğer şehirlerine oranla her zaman daha sakin olan Artvin, bu özelliği sayesinde kuzey kıyılarının en bakir köşelerinden biri… Borçka Karagöl Mili Parkı ise şehrin en güzel, en yeşil noktalarından. Daha parka varmadan su ve kuş seslerinin etrafını saracağı Borçka Karagöl'e ilk kez geliyorsan fotoğraf makinenin şarjını ve hafızasını kontrol etmeyi unutma! Çünkü burada göreceğin manzaraların her birini tek tek fotoğraflamak isteyeceksin. Fotoğraf molan bittiğinde ise milli parkın etrafındaki yeşilliklerle çevrili yürüyüş parkurları seni bekliyor. Kendine güveniyorsan parkurlarda yürümeyi ve doğanın en güzel oyunlarına ortak olmayı da deneyebilirsin.
Artvin Otel Konaklama Önerileri için https://kucukoteller.com.tr/artvin-otelleri 
6- Limni Gölü, Gümüşhane
Gümüşhane her ne kadar diğer Karadeniz şehirleri gibi ünlü olmasa da barındırdığı güzellikler ile görülmeye değer! Özellikle Limni Gölü Gümüşhane'yi özel kılan noktaların başında geliyor. 1700 metre rakımda yer alan göl, çam ağaçları ile çevrili ve kusursuz bir manzaraya sahip. Limni Gölü Tabiat Parkı'na ulaşmanı sağlayacak 2 güzergah ise birbirinden güzel. İlk alternatifin Gümüşhane tarafından gelip Zigana Geçidi'ni görebileceğin ve enfes kareler yakalayabileceğin Zigana Yolu. Diğeri ise Trabzon Maçka'yı geçip meşhur sütlacını deneyebileceğin Hamsiköy yolu. Hangisini seçersen seç, hem yol boyunca hem de yolun sonunda sayısız güzellikle karşılaşacağın garanti!
7- Kaçkar Dağları Milli Parkı, Rize
Rize'de görülecek yerler bitmez, işte yine bir Rize güzelliği! Elbette Karadeniz'in zirvesi Kaçkar'ın eteklerindeki Kaçkar Dağları Milli Parkı'ndan bahsediyoruz. Türkiye'nin sayılı buzul etkisinin yaşandığı noktalardan bir olan milli park içerisinde 100'ün üzerinde buzul gölü, sirkler, morenler ve buzul vadileri yer alıyor. 51 bin 550 hektarlık bir alana sahip olan milli park, pek çok bitki ve hayvan türü ile birlikte farklı türlerdeki yırtıcı kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Eğer yaz ortasında serin bir Karadeniz deneyimi yaşamak istersen sen de bu Kaçkar Dağları Milli Parkı'na çıkabilir, uzun süre aklından çıkmayacak manzaraların tadını çıkarabilirsin.
Rize Otel Konaklama önerileri için https://kucukoteller.com.tr/rize-otelleri 
8- Perşembe Yaylası, Ordu
Karadeniz'de gezilecek yerler ve yaşanacak deneyimler yalnızca Trabzon ve Rize ile sınırlı değil elbette! Fındığın anavatanı Ordu'da da gezip görülecek pek çok yer var. Ama yeteri kadar vakit ayıramam diyorsan Perşembe Yaylası'na çıkmadan Karadeniz keşfine son verme deriz. Pek çokları tarafından Ordu'nun Perşembe ilçesinde olduğu düşünülen Perşembe Yaylası, sanılanın aksine Ordu'nun güneyinde yer alan Aybastı ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine yaklaşık 2 saatlik bir mesafede yer alan yayla, sunduğu güzellikler sayesinde uzun bir yolculuk yapılmasına değiyor. 1500 metre rakımda bulunan yaylanın boyu 2 km'yi aşan menderesleri ise başka bir yerde göremeyeceğin bir güzelliğin kapılarını aralıyor.
Ordu Otel Konaklama önerileri için https://kucukoteller.com.tr/ordu-otelleri 
9- Tirebolu, Giresun
Sırada çayın anavatanı iddialarının en güçlü rakiplerinden Tirebolu var! Muhteşem sahilleri ve kaliteli çayı ile ünlü olan Tirebolu da Karadeniz'de görülmesi gereken en güzel yerlerden biri. Karadeniz'de olduğuna göre sıcak bir demli çay gittiğin her yerde karşılayacak seni elbette. Ama en lezzetlisini Tirebolu'da içeceğine emin olabilirsin. Karadeniz kıyılarında denize girebilecek en güzel plajlara da ev sahipliği yapan Tirebolu'da; denizin tadını çıkarabilir, kıyı şeridindeki restoranlarda taze balık yiyebilir ve çay demlemenin inceliklerini ustalarından öğrenebilirsin.
10- Palovit Şelalesi, Rize
Karadeniz'e kadar gelmişken Türkiye'nin debisi en yüksek olan şelalelerinden biri olan Palovit'i görmeden dönmek olmaz! Yaklaşık 15 m yükseklikten dökülen şelaleyi izlemek ve fotoğraflamak isteyenler için bir seyir terası bulunuyor. Zil Kale yolu üzerinden ulaşabileceğin şelaleyi görmek istersen Zil Kale ziyaretinin ardından rotanı Palovit'e çevirebilirsin. Kaleden yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Palovit Şelalesi'nin etrafında ıslanma ihtimalin epey yüksek olduğundan yanında ince bir yağmurluk bulundurmanda fayda var. 
Rize Otel Konaklama önerileri için https://kucukoteller.com.tr/rize-otelleri