Yunan Adaları Arasında En Popüler 5 Yer

Son yıllarda Avrupa'da en çok ziyaret edilen tatil rotalarını araştırsak Yunan Adaları açık ara birinci gelir şüphesiz! Peki herkesin dilinden düşürmediği adaları bu kadar meşhur eden ne dersiniz? Cevabı basit: Hem yanı başımızdalar hem de mutfak kültürleriyle bize çok benziyorlar!
Biz de bu kez her ada aşığının görmek istediği bu güzel kara parçalarını mercek altına aldık ve Yunan Adaları arasındaki en popüler 5'liyi senin için bir araya getirdik. Valizini hazırlamaya başla, bu yaz tatile komşuya gidiyoruz!
1- Korfu (Corfu)
Yüzlerce yıllık geçmişleriyle dev zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrili ormanlıklar ve kokusuyla mutlu eden okaliptüsler… Yunan Adaları arasında en yeşil olanı hangisi derseniz cevabımız kesinlikle Korfu olur! Dört bir yanı ağaçlarla çevrili adada ziyaretçileri, mavinin en güzel tonlarıyla buluşturan yeşillikler karşılıyor. Bu sebeple Korfu, yeşil görmeden duramayan doğa aşıkları için biçilmiş kaftan! Eğer sen de onlardan biriysen bu yaz için Korfu'ya bir şans verebilirsin. Yalnız dünya jet sosyetesinin de merceği altında olan Korfu'ya gitmeye kararlıysan yola çıkmadan önce senin için hazırladığımız önerileri listene almayı unutma!
o    Adayı keşfetmeye dünya sosyetesinin tercihi, ismiyle musemma olan 'Kensington on Sea' bölgesinden başlayabilirsin. Adanın kuzeyinde bulunan ve araçla girmenin zor olduğu bölgede dünyaca ünlü isimlerin ve sosyetenin villaları bulunuyor. Dik bir yamaç üzerindeki bölgeyi özel kılan ise muhteşem plajları ve adanın en sakin bölgelerinden biri olması… Burada cam rengindeki suyun ve güneşin tadını çıkarabilirsin.
o    Sakin başlayan bu ada deneyiminin ardından ise hareketli günler geçirmeye hazırlan! Adada eğlence dolu anlar seni bekliyor çünkü… Eski şehirden kaleye geçişte, yolun sonunda bulunan Liston bölgesi, Paris'in ünlü Rue de Rivoli bölgesinden ilhamla tasarlanmış. Buradaki mağazalarda alışveriş yapabilir, şık kafelerde buz gibi bir frappe içebilirsin.
o    Korfu'da yapmadan dönülmemesi gerekenler bu kadar değil elbette. Tarihi boyunca pek çok medeniyetin hakimiyeti altına giren bir adada olduğuna göre Korfu'daki gezilecek yerleri ziyaret edebilirsin. Mon Repos ve Achilleon Sarayları ile Palaio ve Neo Kaleleri, Korfu'da görmen gereken tarihi mekanlardan bazıları…
o    Yine adanın kuzeyinde yer alan Canal D'Amour mutlaka görmen gereken enfes bir kanyon. Manzarasıyla kendine aşık eden kanyonda denize girmek ise paha biçilmez bir deneyim. Eğer vaktin olursa mutlaka denemelisin.
Corfu Adası Konaklama önerileri için https://www.kucukoteller.com.tr/korfu-adasi-otelleri'ne göz atın! 
2- Samos
"Bu yaz Yunan Adaları'nda olmalıyım ama ülke sınırlarından da çok uzaklaşmak istemiyorum" dersen Samos tam sana göre! Kuşadası'nın hemen karşısında bulunan ada, Sisam Adası olarak da biliniyor. Bu şirin Yunan Adası, Kuşadası'ndan yaklaşık 2 saat süren bir feribot yolculuğunun ucunda ziyaretçilerini bekliyor. "Peki neler yapılır Samos'ta?" diyenler için birbirinden renkli aktiviteleri de hemen sıralayalım:
o    Adanın en iddialı plajları arasında olan Lemonakia ve Tsamadou'da deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarabilirsin. Akşamüzeri başlayan plaj partileri ise tatiline keyif katacak, bizden söylemesi!
o    Samos'ta denize girebileceğin bir diğer nokta ise Kokkari bölgesindeki enfes plajlar… Ancak bu bölge ağustos ayı itibariyle bir hayli rüzgarlı oluyor. Bu sebeple adayı haziran ve temmuz aylarında ziyaret edeceksen burada yüzmeyi de Samos'ta yapılması gerekenler listene eklemeyi unutma.
o    Samos ünlü matematikçi Pisagor'un memleketi… Bu sebeple Samos'taki dükkanların birçoğunda Pisagor'un adaleti temsil eden bardağından satılıyor. Samos'tan dönmeden bu özel bardaklardan ve Samos'a özgü yerel lezzetlerden hem kendin hem de sevdiklerin için almayı ihmal etme!
Samos Otel Konaklama önerileri için https://www.kucukoteller.com.tr/samos-adasi-otelleri göz atın!
3- Kefalonya
Sicilya'yı sever misin? Peki Amalfi kıyıları hakkında ne düşünüyorsun? Gözünün önüne rengarenk evler ve enfes bir deniz geldi mi? Geldiyse doğru yoldayız. Seni İtalya'ya kadar gitmeden, yanı başımızda İtalyan ruhunu yaşatan Yunan Adası Kefalonya'ya davet edeceğiz çünkü… Yunanistan'ın İyonya Denizi'ndeki bu ada, tam bir Akdenizli! Sen de çiçek kokularının deniz kokusuna karıştığı Akdeniz havasını sevenlerdensen Kefalonya tatilini planlamak için geç kalma! "Peki Kefalonya'da ne yapılır?" dersen onları da şöyle bırakıyoruz:
o    Kefalonya'da yapabileceğin ilk şey elbette İyonya Denizi'nin cam gibi sularına dalmak olacak! Adada denize girebileceğin ve partilerine katılabileceğin sayısız plaj seçeneği var. Koroni Beach, Katelios Beach, Myrtos Beach ve Eglina Beach ise en popüler olanlardan. Aralarında seçim yapman zor. Karar vermekte zorlanırsan her gün başka birini keşfedebilirsin.
o    Meraklıları için Kefalonya adasında mini safari turları düzenleniyor. 4*4 Jeeplerle gerçekleşen bu turlara katılmak tatiline heyecan katabilir. Hem bu sayede Kefalonya'nın doğal yaşamına ortak olma şansı da yakalayabilirsin.
o    Tüm Yunan Adaları'nda olduğu gibi Kefalonya'dan da yapmadan dönmemen gereken en önemli şey balık ve meze yemek! Yunan mezeleri bizimkilere çok benziyor. Ama deniz mahsullerini pişirme ve sunma konusunda oldukça başarılı olduklarını kabul ediyoruz.
Kefalonya Otel Konaklama önerileri için https://www.kucukoteller.com.tr/kefalonya-adasi-otelleri'ne göz atın!
4- Mikonos
Eğlencenin bir an bile hız kesmediği Mikonos'a hoş geldin! Yunan Adaları arasında belki en popüleri olan, her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Mikonos, tüm güzelliği ve eğlenceli gece hayatı ile bu yaz da seni ağırlamayı bekliyor. Yalnız gitmeden önce Mikonos'ta yapmadan dönmemen gereken şeyler listemize bakmayı unutma…
-  Gecesi ayrı gündüzü ayrı olan Mikonos plajlarının ünü, Yunanistan sınırlarını çoktan aşmış durumda. Sen de her gün ayrı bir plajda hem denize girebilir hem de akşamüzeri başlayıp geç saatlere kadar devam eden partilerde müziğin ritmine ortak olabilirsin. Nammos, Super Paradise ve Scorpios en ünlü olanlardan…
-  Mikonos'ta yapmanız gereken en güzel şeylerden biri de Mikonos fotoğraflarında sıklıkla gördüğün Little Venice'te yemeği yemek. Hem manzaraya hem de taze deniz mahsullerine bayılacağına eminiz.
-   Little Venice'te geçirdiğin keyifli anların ardından Mikonos'un sembollerinden olan yel değirmenlerini ziyaret edebilirsin. Özellikle akşamüzeri harika bir manzaraya ev sahipliği yaptıklarını hatırlatalım.
-  Gece olduğunda ise Mikonos'un bembeyaz sokakları arasında kaybolan gece kulüplerinin kapısını çalmadan Mikonos'tan dönmemen gerekiyor. Her biri farklı bir konsepte sahip olan Mikonos barlarında herkes için bir eğlence seçeneği bulunuyor. Sana en uygun olanı seçerek tatiline unutulmaz bir deneyim katabilirsin.
Mikonos Otel Konaklama önerileri için https://www.kucukoteller.com.tr/mikonos-adasi-otelleri'ne göz atın! 
5- Midilli
Nostalji sever misin? Cevabın "Evet!" ise seni Midilli kıyılarına doğru alalım. Üstelik bu kez ada tatiline hızlı bir geçiş yapmak için kısa bir yolculuğa çıkman yeterli. Geçmişin ruhunu yansıtan pansiyonları ve salaş restoranlarıyla ziyaretçilerine nostalji yaşatan Midilli, Ayvalık'ın hemen karşısında yer alıyor çünkü... Keyifli bir feribot yolculuğunun ardından ulaşabileceğin Midilli'de yapılacak onlarca şey ise şimdiden seni bekliyor.

- Midilli diğer Yunan Adalarının aksine sakin kalmayı başarabilen nadir adalardan biri. Özellikle adanın birbirinden şirin köyleri ziyaretçilere tam anlamıyla huzuru yaşatıyor. Sen de Midilli keşfine bu köyleri ziyaret ederek başlayabilirsin. Yazar Stratis Myrivilis köyü olan Skaminisa ve mimarisi ile büyüleyen Ipsilometopo ise Midilli'de mutlaka gezmen gereken bu köylerin başında geliyor.
-Midilli'nin en güzel köşelerinden biri kesinlikle Molivos. Tertemiz plajları ile dikkat çeken Molivos'ta harika bir deniz sefası yapabilirisin. Deniz keyfin bittiğinde ise Molivos'un eski kalesine çıkıp gün batımını bir de buradan izleyebilirsin.
-Mübadele öncesinde pek çok Türk'ün de yaşadığı Midilli'de Türklerden ve Osmanlı döneminden kalan yapıları görebilirsin. Yeni Camii, Türk hamamı ve bir Osmanlı oteli olan Sarlıca Palas, bu yıllardan Midilli'ye miras kalan o yapılardan bazıları...
Midilli Otel Konaklama önerileri için https://www.kucukoteller.com.tr/midilli-adasi-otelleri'ne göz atın! 
Yazının başında söylediğimiz gibi Yunan Adaları arasında herkes için harika bir seçenek var! Doğru seçimi yaparsan sen de eşsiz bir ada tatili yaşayabilirsin. Bizimle aynı fikirdeysen yerini hemen ayırt, hayalini kurduğun o tatil için daha fazla geç kalma!