Yalnız Gezginler için Eğlenceli Otel Alternatifleri

Her ne kadar sevgilimizle veya arkadaş grubumuzla yaptığımız tatiller, ömrümüzün en unutulmaz ve eğlenceli anları olarak kayda alınsa da kimse inkâr edemez ki herkesin kendisiyle baş başa kalmak istediği anlar vardır. Yalnız kalıp biraz düşünmek, belki deniz kenarında ya da mevsime göre yağmurda yürümek gibi bireysel istekler içine girebiliriz. Ama eğer mevsim sonbaharsa? İşte o zaman da şöyle güzel, keyfini sonuna kadar çıkaracağımız bir tatil yapmak isteriz.

Biz de yalnız gezginler diye adlandırdığımız sizler için en eğlenceli butik otelleri ve küçük otelleri araştırdık. İsterseniz tüm gün unutulmaz fotoğraf kareleri yakalama peşinde koşun, isterseniz plajda sere serpe uzanıp güneşin ve denizin tadını çıkarın, isterseniz sırtınızda çanta elinizde de harita bölgenin tarihi yerlerini yeniden keşfedin…

Artık hayal gücünüzün sınırları nereye kadar uzanıyorsa!

Bir bakın bakalım size en çok uyan otellerimiz hangisi?

1-Olympos Mountain Lodge - Kemer Antalya

Biraz sıra dışı zamanlara ihtiyacınız varsa Antalya’nın Beydağları Milli Parkı içindeki Beycik Köyü’nde el değmemiş bir doğaya alalım sizi. Çamlar, sedirler ve ardıçlardan esen mis gibi bir orman kokusu var buralarda. Bu kokulara karışmış zeytinlikler arasına gizlenmiş dağ evi konseptindeki Olympos Mountain Lodge’da da şehir hayatının yıpratıcı izlerini silen sade bir huzur! Hadi gidelim.

Olympos Mountain Lodge

2- Karaca Dağ Evleri - İzmit

Ormanlık alandalar ama her yeri çok güzel değerlendirmişler tabi doğaya zarar vermeden. Otelde iki sobalı bir de şömineli ortak alan var. Akşam yemeğinin de servis edildiği camekanlı alanlarına biz bayıldık. Oradan kışın yağan karı elimizdeki sıcacık kahve ile izlemek çok keyifliydi. Tabi yazın gelirseniz de buranın bambaşka güzel havası var. Salıncakları, hamakları, açık alanda akşamları yazlık sineması çok keyifli. 

Karaca Dağ Evleri

3- Hünnaphan - Kazdağları

Küçük otel tanımının hakkını veren @hunnaphan, 300 yıllık tarihi rum taş binaların restore edilmesi ile mütevazi dekorlu odalardan, lüks ve konforu bir arada sunan odalara kadar farklı konseptlerde konaklama imkanı sunması ile ön plana çıkıyor.

Palmiye, Kırmızı Ev, Mavi Ev, Konak adlarıyla 4 yapıdan oluşan ve 26 odası ile gürültüden uzak, zeytin ağaçları ile çevrili bir doğanın kucağında ister havuz keyfi yapabilir, kış aylarında ise odunu her daim çıtır çıtır yanan şöminesi başında hayallere dalabilirsiniz.

Hünnaphan Hotel, Adatepe

4- Hindiba Doğa Evi - Bolu

Ne zaman gitsem çayı taze, geceleri ateş çukuru başındaki muhabbet ise şahane.

Çocuklarınızla gelin, arkadaşlarınızla gelin, ikiniz gelin ya da yalnız gelin; huzur etkisi aynı! çocuklara oyun, büyüklere keşif, romantiklere de her gün balayı burası.

 Hindiba Doğa Evi’nin fiyatları konaklayacağınız günlere göre değişkenlik gösteriyor ve hafta içi – hafta sonu ayrı fiyatlandırılıyor. Fiyata açık büfe sabah kahvaltısı ve vejetaryen akşam yemeği dahil.

Hobbit (4 odadan oluşur)

5- Hanımeli Konağı - Taraklı Sakarya

üne tarihi çarşıları gezip alışveriş yaparak başlayabilirsiniz. Hıdırlık Tepesi’ne ve Hisar Tepesi’ne çıkabilirsiniz. ( Hisar tepesindeki su sarnıçları M.Ö 1.000 - M.Ö 2.000 tarihinde yapılmış ) Burada bulunan türbeyi ziyaret ettikten sonra Taraklı’yı bir de yükseklerden izlemelisiniz. Taraklı termal özellikleri ile de ön planda olan bir ilçe. Bizans döneminden kalan kil hamamını ziyaret edebilir ve sağlık bulabilirsiniz.

Taraklı’nın yaylalarına çıkabilir, doğa gezisi planlayabilir ya da piknik yapabilirsiniz.

Hanımeli Konağı

6- Yonca Lodge - Fethiye

Bizi şiirsellik ve ahenk içeren bambaşka yolculuklara çıkarıveriyor burası işte…Yonca Lodge durgun nehir suyunda dengede duran ördekler, havada süzülen kuşlar, çeşit çeşit meyve ağaçları, ufukta görünen hülyalı başına buyruk gemiler, derinlerden gelen tiz neşeli müzikler, taze öğütülmüş çekirdek kahve kokuları ve Daniela’nın müthiş misafirperver konukseverliği ile akıl sır erdiremediğimiz anlara ev sahipliği yapıyor yıllardır…
Yonca Lodge

 7- Uğurlu Konakları - Kastamonu

Konaklayacağımız, şehrin çarşı bölgesindeki Uğurlu Konakları’sız ( @ugurlukonaklari ) bir Kastamonu tatili de ruhumuzda resim oluşturmuyor. Her şeyin anahtarı bu eski konakta! (Yapımı 1850)

Hımış yapı tekniği ile bütünüyle restore etmiş güzel ruhlu ev sahibesi Gülseren Hanım. Eski zaman sofaları, yüksek tavan odaları, yüklük dolapları, yöreye özgü otantik mobilyalar, tablolar ve el dokuma halılar ile eskinin ruhu ve bütünselliği hakimiyetindeki ambiyansını koruyan Uğurlu Konakları’nın, #KastamonuKalesi manzaralı odasında konaklıyoruz. Kalenin heybetli görüntüsü şehrin zengin geçmişini yansıtıyor aslında…

tarihi bina

8-Villa Kırkpınar - Sapanca

Villa Kırkpınar, içinde kafe, yüzme havuzu, meyve ağaçları, salıncaklar, ücretsiz bisikletler bulunan 25 dönüm bir alanda özel bahçeli villalardan oluşan bir tesis.

Günlük temizlik hizmeti verilen villalar, sizlere otel konforunda ve ev sıcaklığında bir tatil yaşatmak amacıyla ikinci eviniz olarak tasarlanmış.

Geniş verandalı her biri dubleks, yatak sayısı arttırılabilir villalar, bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak araç gerecin olduğu donanımlı mutfak, wi-fi, tv, barbekü, şömine ve her odada klima ile donatılmış.

Villa Kırkpınar

9- Villa Mandarin - Faralya Ölüdeniz

Gözlerden uzak, kişiye özel bir tavsiyem var; Mandarin Mango Hotel.

Evetttt… Otelimiz romantik çiftler için harika bir yer:) Nisan- kasım döneminde hizmet veriyorlar. Konaklama birimleri 16 deluxe suit, 2 tane de özel bahçeli ve havuzlu ikiz villadan oluşuyor.

Oda kahvaltı konseptindeler bir de beş çayı saatleri var. Odalar oldukça geniş, en küçük odası 45 m 2 düşünün ferahlığı. Her odada jakuzi ve şömine var, çok havalı. Odaların dekorunda antika eşyalara sıklıkla yer verilmiş, yine içlerinde gerçek karanlık sağlayan perdeler kullanılmış. Tam mahremiyet isteyenler özel havuzlu villalarında kalabilmek için adeta sıraya girmiş durumda.

10- Ağva Beyaz Ev - Ağva

Burada gün kuş seslerinin yaptığı müzikle başlıyor. Nehirden geçen teknelerin motor sesleri ve ördeklerin tatlı çığlıklarıyla da devam ediyor. Yani Ağva’da zaman bir terapi ve herkese ara ara bir Ağva gezisi iyi geliyor.

Beyaz Ev, +18

11- Büyükada Princess Otel - Büyükada

Büyükada hafta sonları ve diğer tatil günleri çok kalabalık oluyor. Bu nedenle imkânınız var ise hafta içi konaklamanızı tavsiye ederiz. Buraya geldiğinizde bisiklet kiralayabilir, faytona binebilir, doğanın içinde yürüyüş yapabilir ya da Aya Yorgi Kilisesi ve Manastır gibi turistik mekânları ziyaret edebilirsiniz.

Büyükada Princess

12- Cunda Esen Hotel - Cunda Adası

Cundanın her tarafı deniz olmasına rağmen önünden denize girilebilecek otel sayısı çok azdır. Cunda Esen Otel, yerleşim alanının hemen dışında ve zeytin ağaçlarının kıyısındadır. Bu yüzden sesiz,sakin ve huzurlu bir tatil geçirirsiniz. Hayır; ben içkili eğlenceli çılgın bir tatil geçirmek istiyorum derseniz 5 dakika yürüyerek cunda merkeze gider istediğiniz gibi eğlenirsiniz. Mevcut 30 tonluk temiz su depoları ve jeneratörleri sizleri olası aksiliklerden korumak için sürekli faal halde bekletilmektedir.

Cunda Esen Hotel

13-Assos İda Costa Hotel

Ege Denizi’nin muhteşem manzarasına, komşu Midilli’ye ve harika bir bahçe peyzajına bakan odaları alabildiğine geniş, 30m2 ile civarın tüm rekorlarını kırmaya aday. 6 dönümlük arazi üzerine kurulu, geleneksel Ege mimarisiyle inşa edilmiş, tamamı doğal taşlar ve zeytin ağaçlarıyla çevrili Ida Costa Hotel, deniz kenarında doğayla baş başa huzurlu ve konforlu bir ortam sunuyor.

Assos Ida Costa Otel

14- Kitap Evi Hotel - Bursa

Ve, başka birçok kalıntı arasında yazıtı hiç bozulmamış muhteşem Yeşil Türbe’yi görüyoruz. Osmanlılar zamanında, kalın tuğla duvarlarla örülüp, daha sonra mermerle kaplanıp, altıgen çinilerle süslenmiş. Üzerlerinde zengin işlemelerin bulunduğu kapısı ile tarihinin en çok göze çarpan eserlerinden. Hem kent merkezinde hem de kentin başka yerlerinde, şimdiye kadar hiç görmediğimiz kadar olağanüstü ve göz kamaştırıcı, her yere dağılmış çınar ağaçlarının canlı yeşil yapraklı dallarının görüntüleri bizi mest ediyor. 

Kitap Evi Hotel

15- Park Mandalin Otel - Ağva

Bahar izlencelerimizdeki ilk noktamız Ağva oluyor. Vaat ettiği güzellikler açısından eşsiz bir yer burası bizim fikrimizce. Nehir boyunca gizli kalmış doğa manzaralarını, Kilimli Koyu’nu, Hacıllı Köyü’nü ve Hacıllı Şelalesi’ni selamlıyoruz. Özellikle gün batımında Kilimli Koyu’nun büyüleyici bir ortamı var.

Zaten gün doğumlarını ve gün batımlarını seyri sefaya dalmak bizim için bir gelenek…

Eğer sizin de bizim gibi uzun doğa yürüyüşlerine eğiliminiz varsa, yeşillikler içinde kaybolmuş Hacıllı Şelalesi’ne trekking yapmanızı mutlaka öneririz!
Park Mandalin Hotel, +15