Şimdi Orada Olsam Diyeceğiniz 10 Ege İlçesi

Yeni hafta başlarken iş hayatının stresi de anında insanı sarıp sarmalamaya başlıyor. İşte tam o anda imdada yetişen bir şey varsa, o da "Şimdi orada olsam" dedirten şirin mi şirin Ege ilçeleri!
Ege Denizi'nin ılık mavi suları ve hafif rüzgarları yaz boyu insanı adeta büyülerken; dönüşte de akılların geride kalmaması mümkün mü zaten? Türkiye'nin en güzel coğrafi bölgelerinden birine ait en güzel ilçeler, şimdi burada sizinle.

1.    Karaburun
İzmir'e bağlı Karaburun ilçesi, Çeşme ve Urla gibi popüler alternatiflere göre az bilinen bir cennet köşesi. Bunun sebebi biraz da Karaburun'un zor coğrafyasına ve virajlı yollarına dayanıyor. Adından da anlaşıldığı gibi tam bir burun görüntüsüne sahip olan bu kara çıkıntısı; harika koylara ve el değmemiş bir doğaya sahip. Üstelik yolların kalitesi de son zamanlarda eskiye göre bir hayli artırılmış durumda.
Karaburun'un en ucuna kadar ilerlemek istemezseniz; yol üstünde Mordoğan beldesi de sizi bekler. Burada genellikle yazlık siteler ve fiyat yönünden son derece ekonomik butik otel ve pansiyonlar bulunuyor. Karaburun'da yapılacaklar arasında başta kefal olmak üzere balık çeşitlerinin tadına bakmak var. Midye, kalamar, karides ve türevleri de eğlenceli akşamlar boyunca sofranızı süsleyebilir. Tıpkı konaklama gibi; yeme içme giderleri de Karaburun'da ekonomik yönden çok uygun.
Karaburun Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/karaburun-otelleri


Fotoğraf: gezimanya.com

2.    Çeşme
İzmir'de asla tek mevsime sığmayan tek bir tatil beldesi varsa; o da Çeşme olarak parmakla gösterilebilir. Turistlerin gözdesi Alaçatı'yı da sınırları içinde barındıran bu güzel ilçe; her köşesinde size farklı bir seçenek sunabilir. Çeşme'ye özel araç dışında İzmir Otogarı'ndan kalkan otobüslerle ya da Üçkuyular'dan kalkan dolmuşlarla bir saat içinde rahatlıkla ulaşılabiliyor.
Ilıca'da uygun fiyatlı bir halk plajı, Çiftlikköy'de yazlıkçılık ya da Aya Yorgi Koyu'nda en sosyetik isimlerle yan yana beach club keyfi... Tüm bu farklı dünyalar; Çeşme'nin geniş sayılabilecek coğrafyası içinde aynı günde birkaç saat arayla mümkün. Cumartesi günleri Alaçatı Pazarı'nı da kaçırmamak gerekiyor. Alaçatı'da hayat; başta yılbaşı olmak üzere kış döneminde de dolu dolu devam ediyor.
Çeşme Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/cesme-otelleri



3.    Seferihisar - Sığacık
Ege'nin bir başka nadide noktası olan Seferihisar; özellikle yavaş şehir ya da orijinal adıyla Citta Slow olmasıyla ünlü. İzmir'e bağlı ilçede hayat gerçekten de dikkat çeken bir yavaşlıkta akıyor. Seferihisar'ın merkezi de gezilip görülmeye değer olsa da; buranın en güzel noktası kesinlikle Sığacık beldesi.
Sığacık'ta dondurma ve balık ekmek yemek; Teos Marina'da zaman geçirmek ve yerel halkın el işi tezgahlarından alışveriş yapmak mümkün. Buradan da anlaşılabildiği gibi; beldedeki aktivitelerin hiçbiri lüks ya da pahalı değil. Bütçenize uygun kısa bir kaçamak arayışındaysanız; soluğu rahatlıkla Seferihisar'da ve Sığacık'ta alabilirsiniz.
Seferihisar Sığacık Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/seferihisar-otelleri


4.    Foça
En güzel Ege ilçeleri içinde dört numara, aynı zamanda bir İzmir ilçesi olan Foça'ya ait. Eski Foça ve Yeni Foça olarak iki beldeye ayrılan ilçe; her iki yönüyle de ağızlarda farklı tat bırakıyor. İzmir'den Foça yönüne giderken karşınıza çıkan Kozbeyli Köyü ise; mutlaka mola vermenizi gerektiren bir kahvaltı noktası.
Eski Foça'da liman boyunca sıralanan yerel tezgahlar, balık restoranları ve kafeler var. Yeni Foça ise, çok daha sakin bir yazlıkçı kasabası görünümünde. Niyetiniz biraz sosyalleşmekse; tercihinizi Eski Foça merkezinden yana yapabilirsiniz.
Foça Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/foca-otelleri


5.    Urla
Son bir İzmir ilçesiyle şehre veda ederken; bu kez Urla'dayız. Urla özellikle Pazar günleri kurulan şahane pazarı ve yerel mahsülleri ile akılda kalıyor. Doğanın tüm cömertliğini sunduğu tatil beldesinde birbirinden güzel plajların yanı sıra; otantik bir deneyim sunan Özbek Köyü var.
Urla özellikle romantik bir tatil için tercih edilebilir. Son yıllarda burada gastronomi alanında enfes gelişmeler var. Şarap tadımları, farklı dünya mutfakları ve özel şeflerin butik restoranları birer birer Urla'daki yerlerini alıyor. Tabii fiyatların da bu durumda çıtayı biraz yükselttiğini söylemeliyiz.
Urla Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/urla-otelleri


6.    Kuşadası
Rotamızı Aydın iline çevirirken; şehrin gözdesi Kuşadası ilçesi ile ilk anda karşılaşıyoruz. Burası özellikle Rus ve Alman turistlerin de gözdesi. Kuşadası'ndaki her şey dahil kapsamındaki oteller geniş aileleri ve yabancı turistleri cezbederken; çiftler tercihlerini daha butik seçeneklerden yana kullanabiliyor.
Marinası, barlar sokağı ve çarşısı ile Kuşadası, gece hayatının da oldukça iddialı olduğu bir ilçe. Burada ayrıca dört mevsim boyunca hayat ve hareket var. Turizm sezonu yaz mevsiminden çok önce başlıyor ve yılbaşı, yarı yıl tatili gibi hiçbir fırsatı kaçırmadan tüm yıla yayılıyor.
Kuşadası Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/kusadasi-otelleri


7.    Bodrum
Bodrum Bodrum... Yılın her anında ayrı güzel, cazibesi tüm dünya tarafından kabul gören bir ilçe... Burası Muğla iline bağlı olsa da; esasında ayrı bir cumhuriyet gibi. Özellikle kültür ve sanat dünyasından her geçen gün daha fazla insan yaz kış Bodrum'da yaşamayı tercih ediyor.
Bodrum'da yapılacaklar arasında mevsimine göre Bodrum mandalinasının tadına bakmak, Bitez'de dondurma yemek, Turgutreis ve Yalıkavak marinalarında keyifli zaman geçirmek var. Torba ve Gümüşlük gibi beldelerde denizin güzelliği dillere destan. Bodrum ilçe merkezi ise daha çok gece eğlenceleri ile anılıyor.
Bodrum Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/bodrum-otelleri


8.    Marmaris
Muğla iline bağlı bir başka Ege ilçesi olan Marmaris; her geçen gün daha popüler hale gelen koylara sahip. Selimiye, Turunç ya da Hisarönü gibi beldeler farklı tatil anlayışı olan aileleri ve çiftleri bir mıknatıs gibi kendine çekiyor. Marmaris ilçe merkezi de otellerden, denizden ve güneşten yana beldelerden asla geri kalmıyor.
Eğer İstanbul, İzmir gibi şehirlerden özel araçla hareket ediyorsanız Marmaris yolunda Akyaka'ya da uğramanız şart. Burası virajlı geçitlerden ilçeye inişte şahane bir mola olanağı sunuyor. Azmak Nehri'ne nazır bir sofradan sonra hiçbir şey moralinizi bozamaz! Marmaris'e ayrıca Dalaman Havalimanı kullanılarak da hava yolu ile ulaşılabilir.
Marmaris Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/marmaris-otelleri


9.    Fethiye
Ölüdeniz, Çalış, Siteler, neler neler... Başta İngilizler olmak üzere yabancıların Türkiye'ye yerleşmek için tercih ettikleri yer burası. Fethiye'nin güzelliklerini gördükçe; pek de haksız sayılmazlar hani. Fethiye'de artık Akdeniz Bölgesi'nin sınırına dayanıyor; Patara gibi dünya mirası plajlarda serin sulara girme şansı buluyorsunuz.
Fethiye'nin kültürel zenginliği sadece konutlara değil, alışveriş ve eğlence seçeneklerine de yansımış durumda. Burada kış mevsimi de dahil olmak üzere her zaman canlı müzik ve keyifli bir ortam eşliğinde akşam yemeği yiyebilirsiniz. Fethiye nüfusunun yaş ortalaması Çeşme ya da Bodrum gibi türevlerine göre daha yüksek; bunu da hatırlatmakta fayda var.
Fethiye Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/fethiye-otelleri


10.    Dalyan
Şimdi Dalyan'da olmak vardı... Bunu düşünen yalnızca siz değilsiniz. Dalyan aynı zamanda caretta caretta olarak da anılan su kaplumbağalarının da en gözde duraklarından biri! Dolayısıyla da tüm dünyadan bilim adamlarının ve araştırmacıların dikkati, bu doğa harikasının üzerinde.
Dalyan'da kayalar üzerine işlenen kaya mezarlarını görmek, tekne ile keyifli bir yolculuk yapmak ve turist popülasyonuna bol bol şaşırmak sizin elinizde! Türklerin henüz yeterince keşfetmediği bu dünyaca ünlü güzelliği, yabancı turistler çoktan gezi listelerine eklemiş durumda. Dolayısıyla ilçe merkezinde dünya mutfağı ve müzikleriyle bol bol karşılaşıyorsunuz.
Dalyan Otel Önerileri için: https://www.kucukoteller.com.tr/dalyan-otelleri