Antalya'nın En Güzel 10 Plajı

Turizm denildiğinde Türkiye’nin merkezi olarak bilinen Antalya, Akdeniz’e karşı sahip olduğu geniş kıyı şeridiyle birçok noktada plaja sahip. Akdeniz'in incisi Antalya, sıcak Akdeniz güneşi altında serinlemek ve eşsiz doğa manzaralarının tadını çıkarmak isteyenler için keşfedilecek birçok plaja sahip. Sizler için Antalya’nın en güzel 10 plajını derledik..
 

Siz de Antalya’nın plajlarını keşfederek keyifli bir yaz tatili yapmak istiyorsanız Antalya Otelleri arasından sizin için uygun olanı seçebilir, erken rezervasyon seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, turkuaz rengi suları ve doğal kumlarıyla ünlü, adeta bir kartpostaldan bir manzara gibi duran ünlü Antalya plajları arasında yer alıyor. Antalya kıyılarının doğal parçası olan falezlerin arasında yer alan bu gizli cennet, Antalya ile Kaş arasında konumlanıyor. Falezlerin arasında yer alan Kaputaş Plajı ziyaret edilmesi gereken Antalya plajları arasında yer alıyor.


Konyaaltı Plajı
Antalya’nın merkezinde yer alan Konyaaltı Plajı, yaz aylarında Türkiye’nin en kalabalık plajları arasında yer alıyor. Bir yanı dağlarla çevrili, diğer yanı ormanlık olan Konyaaltı Plajı, yeşil ve mavinin ahenginin en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Antalya merkezden Konyaaltı Plajı’na toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Lara Plajı
Lara plajı Antalya’nın en popüler plajları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yaz aylarında yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan Lara Plajı, Antalya’nın aynı zamanda oldukça hareketli plajları arasında yer alıyor. Antalya şehir merkezine 15 km’lik bir mesafede yer alan Lara Plajı, toplu taşıma ile de ulaşılan bir plaj. Sığ ve ılık suları ile yüzmeye yeni başlayanlar için ideal bir yer olarak öne çıkıyor.


Patara Plajı
Adını antik kentten alan Patara Plajı, Antalya’nın ünlü tatil beldesi Kaş’ta yer alıyor. 18 kilometreye varan bir uzunluğa sahip olan Patara Plajı, Türkiye’nin uzun plajları arasında liste başında yer alıyor. Ilık suyu ile senenin birçok ayında denize girilmesini mümkün hale getiriyor.

Adrasan Plajı
Çevresi çam ağaçlarıyla çevrili bir koyda yer alan Adrasan Plajı, Antalya’nın görülmesi gereken plajları arasında yer alıyor. Sit alanı olarak korunan Adrasan Plajı, farklı konaklama seçeneklerinin de sunulduğu bir yer olarak biliniyor. Adrasan Plajı doğayı keşfetmek isteyenler için de ideal bir alan sunuyor.


Phaselis Plajı
Kristal suları, doğal güzellikleri ve tarihi noktaları ile Phaselis Plajı, Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alıyor. Çam ağaçlarıyla yeşil bir sahili ve masmavi denizi bir arada sunan Phaselis Plajı, Phaselis Antik Kenti’ne ait kalıntılar arasında yer alıyor.


Sorgun Plajı
Side'nin doğusunda yer alan Sorgun, uzun ve geniş kumsallarıyla biliniyor. Çam ormanlarıyla çevrili bu plaj, sakin bir atmosferi ile dikkat çekiyor. Kristal suları ve huzur veren atmosferiyle görülmesi gereken Antalya plajları arasında yer alıyor.


Mermerli Plajı
Antalya’nın tarihi semti Kaleiçi bölgesine birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Mermerli Plajı, diğer plajlara göre çok daha kısa bir uzunluğa sahip. Mermerli Plajı, Antalya’nın temiz suları ile bilinen plajları arasında yer alıyor.


Olympos Plajı
Antalya’nın ünlü yerleri arasında sayılan Olympos Antik Kenti’nde yer alan Olympos Plajı, antik kentin yanı başında denize girme imkanı sunuyor. Berrak suları ve çakıl taşlı sahili ile Olympos Plajı, Antalya’da görmeniz gereken yerler arasında sayılıyor.


Çıralı Plajı
Mitolojik Yanartaş'ın yakınında, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle dikkat çeken bir lokasyonda yer alan Çıralı Plajı, sakin bir noktada denize girmek isteyenler için ideal bir nokta olarak biliniyor.