Hafta Sonu Kaçış Rotası: Antalya ve Çevresinde Nerelere Gidilir

📍 1- Antalya Kaleiçi: Kaleiçi nostaljik sokakları, bakımlı evleri, güzel kapıları, çeşitli dükkânları, binbir çeşit çiçekleri ile çok dikkat çekici ve keyif verici bir yer. Kaldığım otelden yürüyerek vardığım Hadrian Kapısı, Hıdırlık Kulesi ve Kesik Minare Camii’yi mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Ama bir kere dolaşmak yetmiyor, her seferinde yeni bir ayrıntı yakalanıyor buralarda. Özellikle fotoğraf severler için ara sokaklar, bol bol vakit geçirilecek yerler…
🍴 Antalya'da Yeme İçme Önerisi: @seraserrestaurant 'da unutulmaz bir Kaleiçi deneyimi sunuyorlar.
.
Harika sunumlar ve lezzetlerden olan Fransız usulü midye, kurutulmuş Boşnak eti tabağı, keçi peynirli patlıcan sufle, fırınlanmış Akdeniz gridası ve kabak tatlısını, masal gibi bir ortam içinde tadabilirsiniz.
Diğer bir Bir İtalyan restoranı olan Pio adlı restaurant’ta özenle hazırlanmış, şık, romantik atmosferinde, kaliteli bir akşam yemeği yemek, Kaleiçi tatilinizi unutulmaz kılacak bir deneyim olabilir, kendinize bu fırsatı verin…
🏠  Antalya Kaleiçi'nde Konaklama Tavsiyesi: @tuvana_hotel veya @casasurantalya 
Detaylar blogda https://www.kucukoteller.com.tr/antalya-kaleici-otelleri 
📍 2- Side / Manavgat: Antik Side’nin ruhunu yaşamaya, Antik Aponllon Tapınağını görmeye davetlisin!
Manavgat, ziyaretçilerin deneyimleyebileceği çeşitli tarihi ve doğal cazibe merkezleriyle ünlü. Ziyaret edilecek bazı popüler yerler arasında çarpıcı bir doğal şelale olan Manavgat Şelalesi ve Helenistik, Roma, Bizans ve Türk dönemlerinden kalma bir şehir olan Side Antik Kenti bulunmakta. Ayrıca, Manavgat Nehri'nde bir tekne turu yapmak bölgenin doğal güzelliğini keşfetmek için harika bir yol.
🍴 Yeme İçme: Manavgat'ta çeşitli yerel ve uluslararası yemekler sunan çok sayıda harika restoran mevcut. Geleneksel Türk yemekleri için Meshur 49 Kebap, lezzetli pide ve kebaplarıyla tanınan popüler bir seçenek. Muhteşem Akdeniz manzarası eşliğinde deniz ürünleri için Topçu Restoran ise bir diğer önerim. Son olarak, daha lüks bir seçenek için Alaadin Bistro Steak House, rahat bir atmosferde leziz biftekleriyle tavsiyemdir. Side’de Bir İskandinav kafesi  olan @fikapeopleside ‘ı da ziyaret edebilirsiniz.
🏠  Side'de Konaklama Önerim: @6roomside
📍 3- Alanya: Akdeniz'in sarp kayalıklarla çevrelenmiş Alanya'sı bir güne sığdırılamayacak kadar çok şey barındırıyor içinde… Antik mabetleri, bahçe içindeki taş evleri, plajları ile farklı bir kimliği ve atmosferi var.
Benim için ölümsüzleşen an: Alanya Kalesi. Ziyaret etmeyi unutmayın. Doğa meraklıları için: mağaraları, Dim Çayı ve Sapadere Kanyon’u da hiçbir sözcüğün tarif edemeyeceği güzellikte.
🍴 Alanya'da Yeme İçme:
Ev yapımı : Mini Mutfak 
Yöresel Yemekler: Esmanın Yeri 
Balık ve meze : Kaptan Güverte 
Et ve Kebap : Flash Restoran
Genel: Gardenia Restaurant önerilerim.
Genç ve genç kalanlar için akşamları Eğlence mekanı önerim Alanya Barlar sokağı.
🏠  Alanya'da Konaklama Tavsiyem: @villaturka
Detaylar blogda https://www.kucukoteller.com.tr/alanya-otelleri 
📍 4- Konya:
İçsel ve dışsal hallerin ince dengesi ile yolun bilgeliği var bu yolculuğumuzda. İlk önce, bu toprakları bunca özel kılan Mevlânâ’nın kalbi Şems-in türbesini ziyaret ederek başlıyoruz. Akabinde, Selçuklu Sultanlarına ait gül bahçesinde, bir mücevher gibi olan Mevlâna Dergâhı’na yürüyoruz. 
Dünyanın her tarafından insanların akın akın geldiği Mevlana Müzesi’ne, dervişlerin girdiği batı yönündeki Dervîşân Kapısından giriyoruz. 6.225 metrekarelik alana yayılmış; kurşun kubbeli, uzun bacalı dervîş hücrelerini, mezarlıkları, kütüphaneyi, Çelebi Konağı’nı, türbeleri ve Mevlevî dervîşlerin sema yaptığı semâhâneyi ziyaret ediyoruz. Hareli resimlerle bezenmiş Nisan Tası hakikaten çok çok çok güzel bir eser!
🪄Aşkın sonu yok, diyerek müzenin sağına seğirtip, Serenade Etliekmek’e gidiyoruz öğle yemeği için. İştah kamçılayıcı bir kokusu var bu pidenin yahu! Bölgeye özgü küf peynirli pideye kimse itiraz edemez değil mi…
🏠  Konya'da Konaklama Önerim: @hichhotel veya @arafhotel
Detaylar blogda https://www.kucukoteller.com.tr/konya-otelleri 
📍 5- Burdur: Antalya’dan Burdur bölgesine geliyorsan; Sagalassos Antik Kenti, Kremna, Milyos Antik Kenti ve Yazılı Kanyon görmenizi istediğim yerler.
🏠  Burdur'da Konaklama Önerim: @sakligolevleri
Detaylar blogda https://www.kucukoteller.com.tr/burdur-otelleri 
🍴 Restorana gelince: Alacarte restoranlarındaki menüden, özellikle Saklı Göl usulü özel marine edilmiş yaprak şiş Dana Bonfileyi tavsiye ederim.
Tesise gelmişken çevresinde mutlaka yap dediğim aktiviteler;
*Gölde kano keyfi, Sup Board, Balık tutmak.
*Yemyeşil doğasında dağ bisikleti sürebilir, tekne turlarına katılabilirsin.
📍 6- Kemer / Çıralı / Olimpos / Adrasan
İşte Çıralı, Adrasan ve Olimpos'ta gezilecek yerlerden bazıları:
Çıralı: Kristal berraklığında suyu ve huzurlu atmosferiyle güzel bir plaj.
Yanartaş (Chimaera): Kayalardaki deliklerden alevlerin sürekli yandığı inanılmaz bir doğa olayı.
Adrasan: Adrasan yakınlarında bulunan, tekne turları ve şnorkelle dalış için mükemmel olan pitoresk bir ada, Suluada.
Sazak Koyu: Yüzmek ve güneşlenmek için ideal, muhteşem turkuaz renkli suya sahip sakin bir koy.
Olympos Antik Kenti: Roma tiyatrosu ve Hephaestus Tapınağı da dahil olmak üzere bu antik kentin kalıntılarını keşfedin.
🍴 Yeme İçme: Çıralı’da Karakuş Redtoran ve Etenna Restoran, Beycik dağında, Adrasan’da River Garden restoran.
🏠  Kalın: 
Beycik Dağı’nda @olymposmountainlodge - https://www.kucukoteller.com.tr/olympos-mountain-lodge 
Şu an açık olan Çıralı’da @villalukka , @etennabeachbungalows , @karakedibungalow - https://www.kucukoteller.com.tr/cirali-otelleri 
Adrasan’da @adrasankayakoy , @portakalbahcesiadrasanno7 , @zuluadrasan , Karaöz Köyü’nde @melanipperelaxing - https://www.kucukoteller.com.tr/adrasan-otelleri 
😌 7- Finike / Demre / Kaleköy
Önce Finike’den Başlayalım;
Finike’de Yeme&İçme Önerileri:
Batı Antalya sahil şeridinde en güzel balıkları yiyebileceğiniz Neşeli Balık, ev yemekleri için Neşeli Lokanta, Antalya şişi ve tahinli piyazını yemeden gitmem diyenler için Şişci Hasan.
🚗 Finike’de Gezilecek Yerler:
Arykanda Antik Kenti, Elmalı kasabası, Myra-Noel Baba-Kekova turu
🍴 Demre'de Yeme-İçme Önerilerim:
Demre İpek restoran, Kaptan restoran ve Kumsal Restoran, Kuum Cafe Bistro Beach - Restoran
Üçağız’da Hassan ve Ankh Pansiyon, Kapaklı‘da Şiirev ve Asmaaltı, Kaş-Bahçe Restoran, Kaş-Demeti Kaş
👨‍🌾 Demre'de Gezilecek Yerler: Kekova, Hoyran Antik kenti, Myra, Andriake, Noel Baba Kilisesi, Likya Müzesi, Kale Köy, Batık kent, 
Gidilecek Plajlar: Çayağzı Plajı, Sülüklü Plajı, Taşdibi Plajı, Kaputaş, Kaş Plajları
✏️ Yapmadan Dönme:
Likya yolunu bir kaç parkurla da olsa deneyimle, Mavi tur kesinlikle yap, akıl almaz koylarda yüz, su altı sporlarına meraklıysan dalış mutlaka yap, gün batımında antik şehirlerde deniz kanosu yap, yamaç paraşütü ile maceralı bir gün geçir, dağ bisikleti veya jeep safari de yapabileceğin etkinlikler arasında. 
🏠 Finike’de Kalın: @dedeevi7 , @fortunellasuitesvillas , @turkuazkoy - https://www.kucukoteller.com.tr/finike-otelleri 
Demre’de Kalın: @hoyran_wedre - https://www.kucukoteller.com.tr/demre-otelleri 
Kekova’da Kalın: @mehtapkalekoy
📍 8- Kaş / Kalkan / Patara:
Kıvrımlı yolları ile meşhur Kaş - Kalkan arasındaki nice koyları durak olarak ekleyip, günde 2-3 koy gezebilirsin. Dünyanın en güzel plajları arasinda yerini alan Kaputaş plajı yanında, Akçagerme plaji, Hidayet'in yeri, Kas merkezin klasikleri Büyük ve Küçükçakil önerilerim arasında. 
Uçağız’dan kalkan teknelerle bir tekne turu sart çünkü inanilmaz cennet gibi koylar var bu bölgede. 
Simena Antik kenti kalintilari arasinda kano yapmali, Kaleköy'de dondurma vemeli, Oburus'un sağlıklı yemeklerinden tüketmeli, 🍴 Demeti Kas veya Voyn Meyhanenin taze deniz ürünlerinden tatmalı, Zühtü'nün muhteşem kokteyllerini denemeli ve geceye Gagarin'de devam etmeli. Haa bir de Kaş’a gelmişken bergamotlu reçellerini koklamalı, Uzun Çarşı’nın butiklerinde kaybolmalı, incik boncuğa meraklıysan mutlaka kendine ya da sevdiklerine bir "Kas" hatırası almadan dönmemelisin.
🏠 Kaş'ta Konaklama Önerilerim: @nirvanaapartkas , @mandalinasuites , @hotellunakas , @kairosvalley , @mavilimotelkas , @payamhotel , @durupduru_kas , @hillcityhotel - https://www.kucukoteller.com.tr/kas-otelleri

Kalkan'da Konaklama Önerilerim: Payava Hotel, Patara Prince, Kalkan Villaları - https://www.kucukoteller.com.tr/kalkan-otelleri 
Ehh benden bu kadar, yeni rotamız sizce neresi olsun?