×

Finike Otelleri

Huzurun başkenti: Finike
Adımınızı atar atmaz mis gibi portakal çiçeklerinin kokusuyla sizi karşılayan ve eşsiz bir sahil yerleşkesi olan Finike, Antalya'nın batı sahilinde yer alıyor. M.Ö 5.yy'da Phanikos adıyla Fenikeliler tarafından kurulmuştur. Finike uzun yıllar boyunca Likya Devletinin başkenti olmuştur. İlçenin her köşesi adeta tarihten bir kesit. Antik dönemi kumsallarıyla birleştirerek size eşsiz bir manzara sunuyor. Finike, dört kasabası 14 köyü ile 40 bin civarında nüfusa sahip. 
Temiz bakımlı sokaklarıyla misafirlerine sağlıklı bir çevre sağlamaktadır. İlçede, tam teşekküllü devlet hastanesi de bulunmaktadır. Finike, Türkiye'nin en güzel limanlarından birine sahip. Phanikos Grekçe, kızıl renkli at demektir, adında da anlaşıldığı gibi Finike'de hayvancılık yapılmaktadır. Yine iktisadi olarak yöre halkı tarım ve narenciyle ilgilenmektedir. En önemli geçim kaynaklarından biri de turizm. 

Ayrıca Finike'de çeşitli balıklar yetişmektedir, bu nedenle balıkçılık da sahil kasabalarında önemli bir geçim haline gelmiştir. Akdeniz bölgesinin en renkli festivali olan "Finike Uluslararası Portakal Festivali" ile ilçe kapısını tüm dünyaya açmıştır. Çarşısı turistik olarak geliştirilmiş dünyaca ünlü her markaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Misafirleri Finike için şöyle söylemektedir: "Sanki Finike, Avrupa'nın Akdeniz kıyılarından sökülüp, bizim Akdeniz kıyılarına yerleştirilmiş bir kent."

Tarihi Hamam- Sauna tesisleri de meşhurdur ve yerli-yabancı herkese hizmet vermektedir. İç ve dış pazarda beğeni kazanan lmyra taşı, Finike kazasının denize 5 km. mesafede ve tarihi Limyra bölgesindeki ocaklardan çıkarılmaktadır. Açık krem renginde homojen bir yapıya sahip kireçtaşıdır. Arykanda Antik Kenti, Liymra Antik Kenti, Suluin Mağarası, Kafi Baba Türbesi, Kırkgöz Kemeri ile hem dini hem de tarihi turizmi kapsar. İlçe sizi portakal bahçeleriyle karşılar, tarihi dokusuyla geçmişe götürür ardından eşsiz kumsalıyla dinlendirir.

Finike Gezi Notları
Finike Nasıl Gidilir
Finike'de Yeme İçme Mekanları
Finike Rehberi
Finike Gezilecek ve Görülecek Yerler
Finike'de Ne Yapılır, Yapılacaklar Önerisi
Finike'den Ne Alınır

Etiketler: finike otelleri, finike balayı otelleri, finike deniz kenarı otel, finike butik otelleri, finike jakuzili otel, finike havuzlu otel, finike şömineli otel, finike deniz manzaralı otel, finike doğa içinde otel, finike otel, finike denize sıfır butik otel fiyatları

Daha fazla
×
Fiyat aralığı
{{Math.round(similars.filters.pricerange[0])}}
{{Math.round(similars.filters.pricerange[1])}}
Nasıl Bir Yer Arıyorsun? Filtrelemek için Tıkla!







{ $class.adwords->Write(1) }
 
Fiyat Sor
{{hotel.zone}} Merkez: {{hotel.distance.citycenter.distance}} {{hotel.distance.citycenter.type.toLowerCase()}}
Nasıl Bir Yer? {{ hotel.nasilbiryer }}
Yorum Puanı
{{hotel.avarage}}
Program Ortağı
Özel Teklif
{{hotel.specialoffers}}
Fırsatlar için tıklayın
{{hotel.fiyat_min.discount}}% indirim
{{hotel.fiyat_min.total}} {{hotel.fiyat_min.price}} TRY
Şu an Kapalı

Tesisler Listeleniyor

Sıkça Sorulan Sorular

Finike'de manzarası ile dikkat çeken oteller hangileridir?

Finike'nin tartışmasız en şık yeri olan Turkuaz Köy, Limyros Nehri kenarında olağanüstü doğasıyla ve orijinal dokusuyla tercih sebebiniz olabilir.

Finike'de bulunan otellerin ortalama fiyatları nedir?

Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Finike'de tavsiye edebileceğiniz en iyi oteller hangileridir?

Turkuaz Köy'ün nehir manzaralı odaları zevkle döşenmiş. Havaya narenciye çiçeği kokusu hakim...

Finike'de güzel kahvaltı servisi olan oteller hangileridir?

Narenciye ve zeytin ağaçları ile nehrin kenarına sıkışmış, sessiz ve şık bir yer Turkuaz Köy. Hasatını kendi aldıkları doğal ürünlerle hazırlanan kahvaltının tadı bir başka oluyor...

Finike'de evcil hayvan dostu olan oteller hangileridir?

Turkuaz Köy evcil dostlarımızı kabul ediyor.

Finike'de havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?

Antalya Havalimanı Finike'ye 114 km uzaklıkta bulunuyor. Sitemizdeki önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

Finike'de Arykanda yakınındaki oteller hangileridir?

Tarihi bir antik dağ kenti Arykanda: adını sırtını yasladığı heybetli kaya duvarından alıyor. Kentten bazı kaynaklarda ‘’zevkine düşkün insanların yaşadığı yer’’ olarak bahsediliyor. Kök salmış çam ve sedir ağaçlarının gölgesi altında, eski medeniyeti hissettiren tılsımı olan bir yer: stoa, dükkanlar, vadiye dönük agora, erken ve geç dönem kiliseler, bouleuterion, tiyatro, hamam, stadion, dizili anıt mezarları ve bir düzine küçük tapınak büyülemeye yetiyor. Otel önerilerimiz için sitemizi inceleyebilirsiniz.

KucukOteller.com.tr uygulaması
Uygulamayı indirin ve mobile olarak rezervasyon yapın
Favorilere Ekle
Favoriler