29 Ekim'de Şehirden Kaçmak İsteyenler İçin 18 Öneri
29 Ekim'de şehirden kaçıp 4 günlük tatil planlayanlara özel bir liste yaptık!
Küçük Oteller Editörlerinin Özel Rota Önerilerine Hazır mısınız?
Hem kafa dinlemek isteyenler hem de gezmek isteyenler için önerilerimizi aşağıda bulabilirsiniz.
1- Ağva, İstanbul
Ağva, yemyeşil doğası, iki yanında akan Göksu ve Yeşilçay nehirleri, cephesinde Karadeniz'in masmavi suları ve birbirinden lezzetli balıkları ile İstanbul'un kuzeydoğusunda yer alan bir doğa harikası... Ağva otelleri ise nehir kenarında. İstanbul 'a sadece 97 km uzaklıktaki Ağva, Şile ilçesine bağlı bakir kalmış yerden biri. Eskiden çoğunlukla bahar ve yaz aylarında İstanbullular içi sayfiye yeri sayılan ama artık kışın da şehrin gürültüsünden kaçmak ve huzur içinde bir tatil geçirmek isteyenler için Ağva bir numaralı tercihi durumunda…
Ağva'da Kalacak Yerler ve Otel Önerileri için tıklayın.
Ayrıca Ağva'da Yapılacaklar için yazının devamı https://kucukoteller.com.tr/agva-ne-yapilir sayfasında…
2- Alaçatı, İzmir
Alaçatı’da Arnavut kaldırımlı dar sokaklar, beyaz badanalı, mavi panjurlu evleri, restore edilerek turizme kazandırılan şirin mi şirin küçük otelleri, rüzgâr esse de sakin kalan masmavi denizi, güler yüzlü halkı ve beldenin her tarafında sizi karşılayan mor çiçekleri ile Alaçatı 29 Ekim kutlamaları için gitmeye değer bir tatil beldesi. Alaçatı, önceleri, Rumların zamanında şarapları ve üzüm bağları ile meşhurken şimdi de sert rüzgârı ve dar sokaklarının şirin mi şirin kaldırımları ve evleri ile ünlü. Alaçatı’nın rüzgârlı gün sayısı, normal bir tatil beldesine göre oldukça fazla. Zaten sörfteki bu ünü de buradan kaynaklanıyor.
Yazının devamı ve otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/alacati-ne-yapilir
Alaçatı'da Kalacak Yerler Önerileri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
3- Kazdağları
Kazdağları otellerinde geçireceğiniz iki üç günlük tatil bile yenilenmenize, kendinizi iyi hissetmenize yetecek de artacak. Üstelik Yeşilyurt Köyü’ne geldiğinizde Sarıkız Efsanesi’nde yer alan Sarıkız Tepesi’ni gezebilirsiniz, Ihlamur Deresi’ni görebilirsiniz, Edremit’e ve Çanakkale’ye yakın konumda olduğundan belki oralara da günübirlik geziler planlayabilirsiniz. Baba Dağı Milli Parkı’nda doğayla kucaklaşabilirsiniz.
Doğayla kucaklaştığınız bir Kaz Dağları tatilinde görmeniz gereken yerlerin en önemlilerinden biri de Zeus Altarı. Buradaki Zeus Mağaraları’nı da görmeden dönmeyin. Bu toprakları gezerken bir de şunu düşünün, dünyadaki ilk güzellik yarışması burada yapılmış.
Yazının devamı ve otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/yesilyurt-koyu-kazdaglari-ne-yapilir
Kaz Dağları Otelleri önerileri için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
4- Bursa ve Çevresi
Bursa gibi tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve parkları ile ünlü büyük bir şehirde görmeniz gereken o kadar çok yer var ki…
Öncelikle Uludağ’a gitmeli, eğer mevsimindeyseniz kayak yapmalı ve Bursa’ya bir de Uludağ’ın tepelerinden bakmalısınız. Uludağ Milli Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa Uludağ Yolu’nda bulunan yaklaşık 600 yaşında olan İnkaya Tarihi Çınarı’na gidebilirsiniz.
Yazının devamı ve otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/bursa-gezilecek-yerler
Bursa ve Çevresi Konaklama Önerileri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
5- Çanakkale ve Çevresi
Tarih boyunca pek çok farklı kültürün hâkimiyetine girmiş olan Çanakkale, destan yazan tarihi ve bugüne kadar taşıdığı izleri ile gerçekten de gezerken tüylerinizi diken diken edecek bir atmosfere sahip. Sadece ülkemizin değil, pek çok milletin de tarihine ait izler bulabilirsiniz Çanakkale’de.
Sokaklarından tarih fışkıran şehir Çanakkale’de, pek çok yerde bu tarihi anlatan müzelere, heykellere, eserlere rastlamanız mümkün. Truva Atı’ndan tutun da, Çanakkale Cephesi’nin, askerlerin eşyalarının izlerine kadar hemen her yerden bambaşka bir devlete ait tarih barındırıyor şehir. Gelibolu Yarımadası ise gerçekten Mehmet Akif’in de dediği gibi “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı!” diyebilecek kadar sizi etkileyecek bir tarihe, müzelere ve şehitliklere sahip. Sadece Çanakkale’ye gittiğimizde değil, başka şehre giderken bile yoldan geçerken uğrayıp görmemiz gereken bir tarih.
Yazının devamı ve otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/canakkale-gezilecek-yerler
Çanakkale ve çevresi Kalınacak Yerler için sayfamızı ziyaret edin.
6- Bolu ve Çevresi
Bolu’ya ziyaret ederek sokaklarda ve çarşıda gezebilirsiniz. Beylik döneminden ya da Osmanlı döneminden kalan çok sayıda han, hamam ve cami var. Kadı Camii, Yıldırım Bayezid Külliyesi, Taş Han, Orta Hamam, Saraçhane Camii gibi tarihi mekânları ziyaret edebilirsiniz. Orta Hamam, Tabaklar Hamamı, Sultan Hamamı gibi tarihi hamamları da görebilirsiniz.
Seben ilçesinde Seben Kaya Evleri’ni görebilirsiniz. Vadiler boyunca yükselen, kayalara oyulan evleri, hatta birkaç katlı olanlarını bile görebilirsiniz.
Gerede’de bulunan Asar Kalesi’ni görebilirsiniz. Yakınında bulunan Düzce iline bağlı Akçakoca ilçesinde bulunan Ceneviz Kalesi, yine Akçakoca’da Akçakoca Bey Türbesi, Mudurnu ilçesindeki Mudurnu Kalesi, Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan Akşemseddin’in Göynük ilçesindeki türbesini ziyaret edebilirsiniz.
Yazının devamı ve otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/bolu-gezilecek-yerler
Bolu'da Konaklama Önerileri için sayfamızı ziyaret edin.
7- Kapadokya
Kapadokya’ya geldiğinizde Yapılacaklar listeniz oldukça kabarık oalcak. Öncelikle Nevşehir merkezde, Ürgüp, Göreme, Avanos, Ortahisar gibi ilçelerde gezmelisiniz. Nevşehir Kalesi ve Nevşehir Müzesi’ni ve şehirde bulunan çok sayıda tarihi camiyi ziyaret edebilirsiniz. Nevşehir Kalesi dışında bölgede Uçhisar ve Ortahisar Kaleleri de var. Buraları mutlaka gezmelisiniz. Hatta Uçhisar Kalesi’nden bölgenin büyük bir bölümünü seyredebileceğiniz bir noktanda gün batımına tanık olabilirsiniz. Kapadokya Bölgesi’nin en önemli yerlerinden olan Ürgüp’e gidebilirsiniz. Ürgüp Müzesi’ni, Hallaç Manastırı’nı ve St. Teodore Kilisesi’ni gezebilirsiniz. Temenni Tepesi’nden bütün Ürgüp’ü seyredebilirsiniz.
Yazının devamı ve otel önerileri https://kucukoteller.com.tr/nevsehir-ne-yapilir
Kapadokya'da Konaklama Önerileri için sayfamızı ziyaret edin.
8- Dağ Evleri Önerisi
Dağ evleri: Deniz kenarında bulunan birçok tatil beldesinin aksine, mis gibi temiz havası ve yemyeşil ormanların içindeki doğasıyla dağ evleri, daha sakin ve huzurlu bir tatil imkânı sunuyorlar.
Şehrin gürültüsünden uzakta, doğa tutkunlarının vazgeçilmez adreslerindendir dağ evleri. Üstelik dağcı olmanıza da gerek yok… Hafta sonları şehrin gürültüsünden ve kalabalığından kaçmak için kısa olsa da güzel bir fırsat olabilir dağ evlerinde geçireceğiniz bir tatil için. Doğa ile iç içe mis gibi temiz havayı ciğerlerinize çekerken doğa yürüyüşleri, rehber eşliğinde doğa tırmanışları, belki yakındaki derelerde kano ile gezinti yapmak gibi pek çok aktiviteyi de gerçekleştirebilirsiniz.
Dağ Evi Konaklama Önerisi için https://kucukoteller.com.tr/dag-evleri-tag linkini ziyaret edin.
9- Antalya ve Çevresi
Antalya’ya geldiğinizde öncelikle merkezde vakit geçirmek isterseniz Antalya’nın palmiyelerle süslü bulvarlarında ve çarşısında gezebilirsiniz. Dünyaca ünlü marinasına gidebilirsiniz. Torosların eteklerinde bulunan Göktepe, Çimi gibi yaylalara gidebilirsiniz. Doğayla iç içe ve serin zamanlar geçirebilirsiniz. Antalya merkezde Antalya Müzesi, Side Müzesi, Alanya Arkeoloji Müzesi, Alanya Kızılkule Etnografya Müzesi, Alanya Atatürk Evi ve Müzesi, Perge Müzesi gibi müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Demre'de Noel Baba Müzesi’ni ve kilisesini görebilirsiniz. Antalya’nın şehir merkezine bugün Kaleiçi denir. Burada gezebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Antalya yakınlarındaki Termessos Antik Kenti’ni ve Aspendos Tiyatrosu’nu görebilirsiniz. Düden Şelalesi’ne gidebilir ve bu doğa harikası mekânda vakit geçirebilirsiniz.
Yazının devamı ve otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/antalya-gezilecek-yerler
Antalya ve Çevresi'nde Kalınacak Yerler önerileri için sayfamızı ziyaret edin.
10- Sapanca ve Çevresi
Sapanca’ya geldiğinizde öncelikle Sapanca Gölü’nü görmelisiniz. Göl çevresinde güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz, yeşillikleri ve doğanın çeşitliliğini seyredebilirsiniz. Sapanca merkezde bulunan ve Osmanlılardan kalan tarihi cami, han ve hamamları gezebilirsiniz. Rahime Sultan Camii ve tuğrasını görebilirsiniz. Kanuni Sultan Süleyman’ın veziri Rüstem Paşa adına yaptırılan Rüstem Paşa Camisi’ni görebilirsiniz. Merkezdeki Hükümet Konağı’nın önünde Bizans Dönemi’nden kalan lahitler sergileniyor, onları görebilirsiniz. Ayrıca Sapanca merkezde 1800’lü yıllardan kalma 60 kadar tarihi özellikte ev bulunuyor. Bu müze evleri görebilirsiniz.
Yazının devamı ve otel önerileri için https://kucukoteller.com.tr/sapanca-gezilecek-yerler
Sapanca ve Çevresinde Kalınacak Yerler önerileri için sayfamızı ziyaret edin.
11- Artvin ve Çevresi
Duyduk ki mevsim güze dönerken zihinlerde bir Karadeniz havası esmiş. O zaman sizinle biraz Artvin’ in masalsı ilçesi Şavşat konuşmak yerinde olacak gibi.Şavşat, adeta ABD li ünlü ressam Bob Ross’ un tablolarından çıkmış gibi bir yer… Gürcüce' de "Siyah Yer" anlamına geliyor, neden siyah demişler acaba bu kadar yeşil bir yere.Neyse burası aynı zamanda Türkiye' nin 10.cittaslow bölgesi yani sakin şehiri.. Bilenler bilir ki üye olma süreci çok çetrefillidir, (cittaslow diğer ilçelerimiz ise #seferihisar, Perşembe, #yalvaç, #taraklı, #gökçeada, Vize, #akyaka, #yenipazar ve #halfeti dir)Şavşat, köyleri, hele bu mevsimde sisler içindeki ormanları, gölleri ile küçük bir cennet…
Artvin'de Kalınacak En Güzel Yerler için sayfamızı ziyaret edin.
12) Büyükada, İstanbul
Büyükada. İstanbul dolaylarında, Prens Adaları olarak da bilinen adaların en büyüğüdür Büyükada. Eski adı olan Prinkipos. Yaklaşık 8000 olan nüfusu yaz aylarında oldukça artış gösteriyor. Büyükada'da şöyle araba gürültüsü ve seslerinden uzak, havası tertemiz, şehirle kıyaslandığında özellikle haftaiçi oldukça sakin olan, rengarenk sokakları, köşkleri ve evleri, manzarası, doğası güzel, hem gezip görecek hem oturup kafa dinleyecek yeri bol bir alternatif arayanlar, hem de bunu çok uzağa gitmeden, hemen yanıbaşınızda güzel bir deniz yolculuğu ile yapmak isterndiğinde, İstanbul'un Prens Adaları mükemmel bir alternatif olabilir sizler için.
Büyükada'da Kalınacak En Güzel Yerler için sayfamızı ziyaret edin.
13) Trabzon ve Çevresi
Evvvetttt Karadeniz’in Samsun’ dan sonraki ikinci en büyük şehri, yaklaşık 810 K nüfusu ile topraklarının her noktasına tüm rengi ile yayılmış, telaşı kendine huzuru bize bir şehir #Trabzon
2003 yılında futbolda dünya şampiyonu olan meşhur #trabzonlisesi ile başlayalım….
Damak çatlatan, tereyağının mis kokusunun reçetelerine hâkim olduğu ve kendine has köftesi, onlarca çeşit balıklı tarifi ve geleneksel Türk mutfağını yorumlarken ki başarısı ile #trabzonmutfağından devam edelim…
Trabzon ve Çevresinde Kalınacak En Güzel Oteller için sayfamızı ziyaret edin.
14) Rize ve Çevresi
Eveet... Gelelim Rize notlarımıza…Geçenlerde bahsettiğim gibi mini gezilerinizde kaydetmelik önerilerle kafanızı bulandırmadan nokta atış önerilerimi sıralıyorum. Yetmez tabi ama zaten koca bölge bir yazıya da sığmaz tabi.
Rize'de günbatımı için: Huser yaylası gün batımını izlemek için muhteşem bir yer kesinlikle tavsiye ederiz. Hava durumunu sürekli takip etmelisiniz.
Rize'de Yeme – İçme: Hamsiköy'de tadı damağınızda kalacak olan nefis sütlaç tadılmalı. Çayeli’nde ise Lale Lokantasında kuru fasülye yemeden dönmeyin. Çayeli’nde Rasot Dağ Evi tesislerinde alabalık ayrıca muhteşem! İnanılmaz yollardan geçiyorsunız Raşot’a giderken.
Rize ve Çevresi'nde Kalınacak En Güzel Oteller için sayfamızı ziyaret edin.
15) Safranbolu
Safranbolu. Karabük’e bağlı kültür turizminin ülkemizdeki merkezlerinden biri olan Safranbolu, aynı zamanda köklü bir tarihi mirasa da sahip. Safranbolu’nun antik devirdeki adı “Paplogonya”. Foto: Gülbahar Torun
Hititler, Persler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok köklü medeniyete ev sahipliği yapmış bir belde Safranbolu.
Safranbolu otelleri tarihe tanıklık edebileceğiniz, kültürel dokusu ve rahatlığı ile de sizi evinizde hissettirecek kadar güzel tesislerdir. İşletmeciler aynı zamanda yörenin halkı. Ve birçoğu oteli ailesinden miras olarak devralmış.
Safranbolu ve Çevresinde Kalınacak En Güzel Oteller için sayfamızı ziyaret edin.
16) Ordu ve Çevresi
Ordu'ya tatil için en popüler zamanlar yaz ve sonbahar aylarıdır. Bu dönemde hava genellikle sıcak ve güneşli olur, bu yüzden plajlarda denize girmek ve doğal güzellikleri keşfetmek için idealdir. Ayrıca, yaz aylarında Ordu'nun festivalleri ve etkinlikleri de düzenlenir. İlkbahar ayları, Ordu'nun doğal güzelliklerini keşfetmek için harika bir zaman dilimidir. Bu dönemde hava ılıman olur ve doğa uyanışını yaşar. Ormanlık alanlarda yürüyüş yapmak, yaylalara ve şelalelere gitmek için idealdir. Sonbahar ayları, Ordu'nun doğal güzelliklerinin en çarpıcı olduğu zamanlardır. Yaprak dökümüyle birlikte doğa kırmızı, sarı ve turuncu tonlara bürünür.
Ordu ve Çevresinde Kalınacak En Güzel Oteller için sitemizi ziyaret edin.
17) Bartın ve Amasra
İstanbul’a yakın rota önerimiz Bartın. Bartın, Karadeniz’in batısında, ünü henüz yayılmaya başlayan ( aslında ünlenmese ve el değmese çok daha güzel olabilir), kendi halinde, yeşilin ve mavinin her tonunu saklayan, huzur verici bir kent.
Adını, kentin kenarındaki Bartın Çayı’ndan almış. Çayın antik çağlardaki adı Parthenios’muş. O zamandan bu zamana gelene dek Bartın olmuş. Bartın, küçük ve şirin bir kent. Karadeniz’in batısında da olsa havasını fazlasıyla yansıtıyor. Yemyeşil yaylaları, milli parkları, denizi, ormanları ile tam bir Karadeniz şehri. Tarihi ve kültürüyle de sizi etkileyen bir şehir. Şehrin en özel ve turistik beldesi Amasra. Amasra, muhteşem bir koy.
Bartın ve Çevresinde Kalınacak En Güzel Oteller için sayfamızı ziyaret edin.
18) Kırklareli ve çevresi
Bir sınır şehrimiz olan Kırklareli ülkemizin kuzey basısında bulunuyor. Trakya topraklarında çok eski bir geçmişe sahip olan kentte tarih, kültür-medeniyet ve doğa açısından aradığınız birçok şey bulunuyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kırklareli dönem dönem huzuru da bulmuş işgal de görmüş. Anadolu'dan önce Balkanlar'a ve sonra da Avrupa'ya geçiş güzergâhında olan Kırklareli bu büyük kültür coğrafyalarının adeta bir özeti.
Daha önceleri ilk adı Kırk Kilise anlamında kullanılıyormuş. Yıllar boyu Balkan ve Türk kültürü ile yoğrulmuş olan Kırklareli'nde az da olsa kozmopolit bir yapı bulunuyor. Nüfus mübadelesi(değişimi) ile günümüze yakın bir demografik ortaya çıksa da Kırklareli'nde bugün halâ Balkan kökenli vatandaşlar ve göçmenler mevcut. Ama tüm bunlarla birlikte Kırklareli'ne geldiğinizde insanların ne kadar uyum içerisinde, birlikte ve kardeşçe yaşadıklarını görüyorsunuz.
Kırklareli ve Çevresinde Kalınacak En Güzel Oteller için sayfamızı ziyaret edin.
Bir dakka bir dakka!!!
Yoksa siz hala deniz tatili isteyenlerden misiniz?
O halde www.kucukoteller.com.tr sitesine girin, ana sayfada karşınıza detaylı arama kısmı çıkacak, gitmek istediğiniz bölge adını yazın ve karşınıza çıkan önerilerimize göz atın!