Cennetten bir köşe yapmışlar, adını Adrasan koymuşlar

Türkiye'de tatil denince ilk akla gelen bölgelerden olan Adrasan; doğası, tarihi, kültürü, denizi ve Adrasan Otelleri ile konforlu tatilin adresi.
Adrasan (Çavuşköy), çevresi çam ağaçları ile kaplı muhteşem bir koy. Denizi, kumu ve ormanlarıyla son derece ilginç doğal güzellikleri barındırıyor. Adrasan'ın güney ucunda Olympos antik kenti, kuzey batısında ise Yanartas (Chimera) bulunuyor.
        
Adrasan, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı, merkeze yaklaşık 95 km. uzaklıkta ve 1996 yılında belde olmuş. Adrasan'a, Kemer üzerinden ulaşabilirsiniz. Çevresi çam ağaçları ile kaplı ilginç bir koya sahip. Karadan denize esen ters rüzgârlar alıyor ve bu yüzden rüzgâr gücünün egemen olduğu bir belde. Geçmiş yıllarda yelkenliler bu koya giremeyip medeniyet izlerini Olympos, Phaselis, Antalya limanlarına taşımışlar.
       
Adrasan ismi Rumcadan geliyor ve belde yeni adıyla Çavuşköy olarak da tanınıyor. Sırtını Beydağları'na dayamış olan koyun, zemini kum ve denizi sığ çevresi ise karayolu olmayan birbirinden ilginç doğal güzelliklerle dolu. Su sporlarına meraklı olanlar için de, eşi bulunmaz bir parkur niteliği taşıyor.


 
   
Deniz suyu sıcaklığının yüksek olduğu ve tatil sezonunun uzun sürdüğü yörede, özellikle berrak ve 29 metreye yakın sualtı görüş mesafesine sahip deniz, balıkadam ve sualtı fotoğrafçıları için yeterli şartları oluşturuyor.
    
Adrasan'ın kapalı koyu, geniş ve uzun bir kumsala sahip. Her yerinden denize girme imkânı var. Koyun karşısındaki Musa Dağı'na bağlı Eliğ, tepesi çökmüş bir deveyi andıran silueti ile ilgi çekiyor. Koyun başında Markız tepesi yer alıyor. Adrasan koyunun her iki tarafından çıkılan orman içi yükseklikler, koyun ne kadar estetik olduğu konusunda fikir sağlayacak güzellikler sergiliyor.
    

Çevre gezilerine meraklı olanlar için Olympos antik kenti, sönmeyen ateşiyle mitolojik dağdaki Yanartaş, en yakın gezi yerleri arasında. Çıralı, Kaş, Demre, Myra, Patara, Xantos, Phaselis ve Antalya ise diğer uğrak yerleriniz olabilir.
    
Uzun bir yaz mevsimi olan Adrasan'da anıtlaşmış çınar ağaçları gölgesinde konaklayan tatilciler zamanın büyük bölümünü bahçe, teras ve Adrasan'ın ünlü kumsalı ve denizinde geçiriyorlar. Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'ın 2 km'lik kumsalı boyunca koyun sol başı Dere Mevkii olarak anılıyor. Tahtalı Dağları'ndan doğan kaynak suyu bünyesinde levrek, kefal gibi balıklar da barındırıyor. Koyun sağ başı ise otellerin, pansiyonların bulunduğu hatta ikinci sokağın da açıldığı yoğun bölüm olarak da dikkat çekiyor. Çevreye ve yürüyüşe meraklı olanlar için dağ yürüyüşü alanları bulunuyor.

       
Mavi kent-Gelidonya arasında denizin en haşin anında bile en sakin sığınak yeri olarak ünlenen kumsalı ve plajı ile cazibesini koruyan Oturak Koyu görülebiliyor. Oturak Koyu'ndan, yakınlarında Karaöz Mahallesi ile karşılaşanlar Ankaralıların mekânı olarak bilinen 400'e yakın villanın süslediği günübirlik piknik alanlarına sahip bir başka özel koya giriyorlar. Karaöz'ün devamında sahili takip ederek Papaz İskelesi adlı koy çam ağaçları gölgesinde bir başka günübirlik piknik alanı olarak hizmet veriyor. Diğer yandan obaların da yer aldığı Antalya'nın en büyük kıyı şeridi olan Mavikent'te Finike'ye kadar ulaşan 25 km'lik kumsal istikbal vaat ediyor.



Adrasan'da Gezilecek Yerler

Adrasan'a gelip de gidecek bölgeler arıyorsanız, Adrasan'da nereye gidilir diyorsanız önerilerimize kulak vermeniz güzel olabilir… Adrasan uzun ve tarihi geçmişe sahip bir beldedir. Bu sebepledir ki gezip görmeniz gereken birçok tarihi kalıntı var Adrasan'da. 
       
Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan, Dünya'nın ise en uzun yürüyüş rotaları arasında bulunan Eski Likya Yolu'nda bisikletinizle veya yürüyerek tarihi bir gezinti yapabilirsiniz. Kano, deniz bisikleti veya sörf ile engin mavilikleri keşfedebilirsiniz. Muhteşem güzellikteki sularında yüzebilir ya da dalış yapabilirsiniz.
        
Adrasan'a çok yakın olan Yanartaş'a, Olimpos Antik Kenti'ne ve Phaselis Antik Kenti'ne günübirlik gezi ya da turlar düzenleyebilirsiniz. Çıralı ve Olimpos'ta, caretta carettaların üreme alanı olan kumsalları görebilirsiniz. Belki de bu şirin kaplumbağalarla karşılaşabilirsiniz.
Adrasan'a araçla yaklaşık bir saatlik mesafede yer alan Ceneviz, Sazak ve Suluada gibi görülmeye değer koyları gezebilirsiniz.

Adrasan'da Ne Yapılır

Adrasan'a geldiğinizde ne yapılır diye düşünmeyin, bu şirin tatil beldesinde pek çok farklı aktivite sizleri bekliyor.
Çıralı'da sönmeyen ateşiyle mitolojik dağdaki Yanartaş'ı görmeye gidebilirsiniz. Papaz İskelesi Koyu ve alternatif dalış ve dalgıç okulu faaliyetleri de ilginizi çekebilir. Caretta kaplumbağalarının üreme alanlarından olan Çıralı ve Olimpos'ta, üreme mevsiminde gece yavruların yumurtadan çıkışını izleyebilirsiniz. Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan Eski Likya Yolu'nda bisikletinizle veya yürüyerek tarihi bir gezinti yapabilirsiniz. Yürüyüşünüzü planlarlarken dilediğiniz rotayı seçebilirsiniz: 3,5 saatlik Ulupınar - Yanartaş, 7 saatlik Musa Dağı ya da 8 saatlik Adrasan - Gelidonya Feneri, 6 saatlik Göynük Vadisi, 8 saatlik Tahtalı Dağı Geçidi, 5-6 saatlik Gedelme-Yayla Kuzdere.
Kanyondaki şelalelere
iplerle inebilir, havuzlara atlayabilir ya da tırmanmadan yüzmeye çok çeşitli eğlenceli ve heyecanlı aktivitelere katılabilirsiniz. Beydağları eteklerinde ATV'lerle safari yapabilirsiniz.

Adrasan'da düzenlenen faaliyetler arasında koyları gezmek için tekne turları, balık avı turları ve dalış turları da mevcut. Tatile gelenler dalış kursları alabiliyor. Daha önce hiç dalmamış olsalar bile deneme dalışı yapabiliyorlar veya deneyimli olanlar her gün grup dalışlarına katılarak Pırasalı Ada mevkii ile Sulu Ada karşısındaki Hacivat Mevkii'nde 25-30 metrede dalış gerçekleştirebiliyor.
Adrasan'da balık avı turlarına katılma imkânınız da var. Deepfishing'in düzenlemiş olduğu balık avı turlarında oltayla çok büyük balıklar yakalayabilir hayatınıza unutulmaz anlar katabilirsiniz.
    
Adrasan son yıllarda yamaç paraşütü etkinlikleri ile de ön planda… Eğer siz de macerayı seviyorsanız, Adrasan'a gittiğinizde yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

Adrasan'da Ne Yenilir

Adrasan Koyu'na giderken daha yol üzerinde bile pek çok seçenek ile karşılaşıyorsunuz. Yol kenarlarında bulunan restoran ve lokantalar ızgara türü yemekleri, deniz ürünlerini, çeşitli sıcak soğuk birçok mezeyi beğeninize sunuyor. Bu restoranlar da her an taze mevsim balıklarını bulmanız da mümkün. 
        
Bunların dışında yöreye has, yerli halkın üretimi olan tulum peyniri, köy tereyağı, kokulu portakal balı ve taze köy yumurtası da tatmanız gerekenler arasında. Bir de yöreye özgü bir tat olan vişneli ekmek kadayıfını tatmak da farklı bir deneyim olabilir. 
        
Güne güzel ve keyifli başlamanız için ise Adrasan kahvaltıları da oldukça meşhurdur. Bölgede yetişen, birçoğu doğal ürünlerden oluşan kahvaltı sofraları, gerek otelinizde gerekse bölgedeki restoranlarda, güne zinde başlamanız için iyi bir fırsat olabilir.
Adrasan'da, Akdeniz mutfağındaki gibi zeytinyağlı yemek çeşitlerini de bulabilmeniz mümkün. Özellikle balığın yanında meze olarak sunulan pek çok zeytinyağlı çeşidini mutlaka denemelisiniz. Adrasan'ın içinde bulunan balık restoranlarında da taze mevsim balıkları bulabilirsiniz. Özellikle o bölgede avlanan neredeyse elli farklı balık çeşidi var. Siz de bulunduğunuz mevsime göre en güzel balık türlerinin tadına bakabilirsiniz.


Arikanda River Garden Restaurant
Turistlerin en uğrak restoranlarından biri. Sebze yemekleri oldukça lezzetli. Bazı özel günler nefis mangal etleri bulmanız mümkün. Sezonda dans gösterileri düzenledikleri akşamlarda oluyor. Nehir kenarında bulunan Arikanda River Garden Restaurant'ın manzarası da dikkate değer.
Chill House Lounge
Deniz yolu üzerinde bulunan Chill House Lounge taze yemek ve atıştırmalık seçenekleri ile sahilde bulunuyor. Oldukça rahatlatıcı bir atmosfere sahip olan Chill House Lounge fiyatları da cep yakmayacak cinsten.
Mithat Restaurant
Mithat Restoran Özer sokağında yer alıyor. Türk mutfağından et ve sebze yemeklerini tadabileceğiniz restoranın porsiyonları oldukça büyük.

Adrasan'da Nerede Kalınır

Adrasan Otelleri için sitemizi ziyaret ediniz. https://kucukoteller.com.tr/adrasan-otelleri



Adrasan'a Nasıl Gidilir

Adrasan Otelleri yol tarifi farklı şehirlerden Adrasan Otelleri bölgesine nasıl gidilir güzergah önerileri ve mesafe kilometre bilgileri bulabilirsiniz.
Antalya'ya bağlı tatil beldelerinden biri olan Adrasan'a gerek karayolu gerekse de havayolu ile ulaşım mümkün. Antalya'ya 80 kilometre uzaklıkta yer alan Adrasan'a Kemer üzerinden gidebilirsiniz. Kemer'i geçtikten sonra yaklaşık 50 kilometre devam edip Olimpos sapağından sola dönüyorsunuz. Buradan sonra 20 kilometre kat edip Adrasan'a ulaşabilirsiniz.
   
Havayolu ile Adrasan'a ulaşmak için ise öncelikle Antalya'ya gelmelisiniz. Antalya Havalimanı'ndan çeşitli şehir içi ulaşım araçları ile Adrasan'a gidebilirsiniz.
Eğer kendi aracınız ile seyahat edecekseniz, bazı büyük şehirlerin Adrasan'a uzaklıkları şöyle:
o    Ankara Adrasan arası 610 kilometre  mesafede yer almaktadır.
o    Antalya Adrasan arası 80 kilometre mesafede yer almaktadır.
o    Bursa Adrasan arası 640 kilometre mesafede yer almaktadır.
o    Eskişehir Adrasan arası 500 kilometre mesafede yer almaktadır.
o    İstanbul Adrasan arası 800 kilometre  mesafede yer almaktadır.
o    İzmir Adrasan arası 490 kilometre mesafede yer almaktadır.
o    Kayseri Adrasan arası 700 kilometre  mesafede yer almaktadır.
o    Kocaeli Adrasan arası 720 kilometre mesafede yer almaktadır.
o    Konya Adrasan arası 400 kilometre  mesafede yer almaktadır.