Büyüleyici Doğasıyla Marmaris Söğüt Köyü

Türkiye'nin Akdeniz bölgesi ile Ege bölgesinin kesiştiği noktada tabiatını hiç bozmamış yeşil ile maviyi buluşturan tertemiz deniz, yeşilin bin bir tonuyla müthiş doğa, uçsuz bucaksız ormanlar, koylar ve huzur var burada. Doğal yaşamdan örnekler, ufak ve büyük plajlar, karşınızdaki bazı Yunan adaları ve bakir cennetler. Burada bulabileceğiniz tek şey huzur. Adeta saklı bir cennet olan Söğüt Köyü de diğer köyler gibi civarda yerleşen bir köy. Halkı çok misafirperver, işletmelerinin bazılarını kendisi yapıyor ve size her konuda yardımcı oluyor. Özellikle badem, keçiboynuzu ve diğer çeşitli bitkiler gibi ürünler yetiştirerek şehir ekonomisine bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Buraya has ürünlerden eğer dönemine denk gelirseniz tatmanızı ve almanızı tavsiye ediyoruz. Koylarda ki muhteşem manzarayı, karşınızdaki Yunanistan'ın Symi Adası'nı izlemenizi fotoğraflamanızı ve burada durup kendi iç huzurunuzu dinlemenizi tavsiye ediyoruz. Söğüt Köyünde tekne turu yapabilir denize girebilir doğayı fotoğraflayabilir, Yunan adalarına bakarak iç çekebilir ama tüm bunların yanında kendinizi dinleyebilir ve huzur bulabilirsiniz.
Taslica Koyu'ndan manzara
Marmaris'in Söğüt köyüne geldiğimizde denizin ne kadar temiz olduğunu gördüğünüzde doğanın ne kadar harika olduğunu gördüğünüzde bizlere hak vereceksiniz. Mutlaka ve mutlaka yerlilerden buraların hikayelerini dinlemenizi tavsiye ediyorum. Köy halkı bu konuda çok duyarlı ve hassastır. Sizlere her konuda yardımcı oluyor. Bademin yanında yetiştirdiği keçiboynuzu ile birlikte ülke ekonomisine önemli miktarda katkı sağlamaktalar. Buranın diğer bir güzel yanı da karşınızdaki adaların arasından güneşin batışını ve denizle dansını seyretmeniz. Bu çok güzel bir manzara, mutlaka bunu fotoğraflamanız gerekmektedir. Burada yani Söğüt Köyünde bir de henüz kazısı yapılmayan antik bir kent var şuan tam olarak açılmamış ama burayı da ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. İsmi Thyssanos Antik Kenti. Buraya ait kale kalıntılarını ve diğer yerleşkeleri gezin ama henüz kazı çalışmaları pasif durumda tam gerçekleşmiş durumda değil. 
Marmaris Söğüt Köyünde Ne Yenir
Dilerseniz önce yerli halktan başlayalım. Burada badem ve keçiboynuzu yetiştiriciliği yapılıyor. Sonra ise zeytin, defne, kekik ve yöreye has bitkilerden de bolca bulabilirsiniz. Bal da yaygın olarak bölgede üretiliyor. Mutfak olarak Akdeniz mutfağı deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Ahtapot yemek isteyenleri de Söğüt Köyüne davet ediyorum. Bunlarla birlikte Türk mutfağına ait yerler de var tabi. Hem de yemeğinizi öyle yerlerde yiyorsunuz ki, denize sıfır, hemen yanınızda berrak deniz, yani neredeyse suyun içine masa atacak kadar yakın. Denemekte fayda var diye düşünüyorum. En bilinen yerler ise, Thyssanos Restaurant, Ahtapotçu Mehmet Usta, Denizkızı Restoran, Octopus Restaurant, Bahia, Hidayetin Yeri Deniz Restoran ve tabi ki Manzara Restoran. Manzara Restoran Söğüt Köyünün girişinde ve inanılmaz cazibeli bir manzarası var, karşınızda Yunan adası ve kendine has deniz rengiyle adeta büyülenecek ve huzur bulacaksınız. Güneşi de buradan izleyebilir deniz sularıyla kamaşmasını resmedebilirsiniz.
Marmaris Söğüt Köyü Neler Yapılır
Yapılacak faaliyetler bakımından da unutulmayacak anlara sahne olabilir Söğüt Köyü. Burada güneşin batışını izlemenizi mutlaka tavsiye ediyorum. Köy halkıyla mutlaka sohbet etmenizi ve buraların tarihi, kültürü hakkında bilgi almanızı da tavsiye ederim. Köy hayatını yakından tanımanızı sağlayacaktır. Hele ki, burası bir Ege köyüyse. Akdenizin ve Egenin tam kesiştiği noktalardan biri olan bu şirin yerde bitmek bilmeyen ormanlık alanlarda doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Tertemiz çam ağaçları havasını ciğerlerinize bol bol depo edebilirsiniz. Belki sonrasında bu kadar fırsatınız olmayabilir. Yeri gelmişken bunu değerlendirmenizi tavsiye ederim. Denizini zaten söylemeye gerek yok, tam bir efsane. Cam gibi pırıl pırıl denizi var. Plajı, çok rahattır. Deniz kestanelerinden korkmayın sakın. Burada bol bol güneşlenebilir ve yüzebilirsiniz. 
Marmaris Söğüt Gezilecek Yerler
Bu güzel yerin etrafında birçok antik kent vardır. Yunan medeniyeti ve ilk çağdaki diğer medeniyetlere ait antik kentleri ve ören yerlerini gezebilirsiniz. Söğüt köyü bölgenin büyük bir köyüdür, hatta en büyük köyü olduğunu da öğrendik nüfusu itibari ile. Ama yaz sezonundan o bilindik dolup taşan yerlerden değildir, aksine müdavimleri olan şirin ve ufak bir yerdir. Fakat bu doğasını korumasında büyük avantaj sağlamıştır. Dolayısı ile gezilecek en önemli yer Söğüt Köyü, Söğüt koyu ve çevredeki antik kentlerdir. Saranda Antik Kenti, Loryma Antik Kenti ve Bozukkale bunlardan önemli bir kısmıdır. Taşlıca köyü de ömenli bir yerdir gezi açısından, yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ve tabi Söğüt içerisinde olan Thyssanos Antik Kenti. Genel olarak gezilecek yerler buralardır.
Marmaris Söğüt Köyüne Nasıl Gidilir
Marmarise ulaştıktan sonra, İçmeler ve sonrasında Armutalan yolu kullanılarak Hisarönü körfezine ulaştıktan sonra Datça yoluna geçmeniz gerekmektedir. Ve buradan da Bozburun denilen bir yere ulaştıktan sonra sola ayrılan yolu takip edince Söğüt Köyüne ulaşmış oluyorsunuz. 
Marmaris Söğütten Ne Alınır
Eğer mevsimine denk geldiyseniz mutlaka keçiboynuzu ve badem almanızı tavsiye ederim. Yerli halkın kendi elleriyle yetiştirdiğin diğer ürünleri de alabilirsiniz. Bal da bulabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşya, tekstil ürünleri de alabilirsiniz.

Marmaris Söğüt'te Nerede Kalınır
Hepsi doğa içinde ve bazıları denize sıfır küçük şirin aile otelleri.
Marmaris Söğüt Otel önerilerimiz için tıklayınız. www.kucukoteller.com.tr/marmaris-sogut-otelleri