Manzarasıyla Sizi Büyüleyecek 10 Otel Önerisi

Gözlerini açar açmaz nefis bir manzara ile karşılaşmayı kim istemez?

Ev koşullarında bu elbette her zaman mümkün değil; ama otel kaçamaklarının da işte böyle tatlı sebepleri var. Konaklama tercihi yaparken seçilen otel mutlaka manzarası sayesinde de "İyi ki burada kalmışım!" dedirtmeli. Biz bu otellerin doğanın kucağına açılan kapılarını gördükçe iç geçirmeye başladık, hatta bir tanesine rezervasyonumuzu hemen gerçekleştirdik bile! Listenin sonuna geldiğinizde bu 10 otel içinden hangisi sizin de kalbinizi çalmayı başardığını bizimle de paylaşın:

1. Ağva Beyaz Ev, Ağva, İstanbul
İstanbul'un en güzel manzaralı otelleri arasında kesinlikle Ağva'daki Beyaz Ev var. Yeşilin her tonunu içeren otel manzarası; muazzam bir nehrin görüntüsü ile de taçlanıyor. Ağva Nehri ile otel arasında sadece 10 metre var. Dolayısıyla nehirden gelen tatlı su sesleri de yanınıza kar kalacak. İstanbul şehir merkezinden 90 kilometre uzaklıktaki otelin en önemli özelliklerinden biri de; 12 yaş ve üzeri misafirleri kabul etmesi.
Sunduğu yöresel lezzetlerin yanı sıra; Ağva Beyaz Ev'in samimi bir aile tarafından işletiliyor olması da size evinizde hissettiren önemli bir avantaj.  Ağva merkeze 2 kilometre mesafedeki otelin yalnızca 9 odası olduğundan, rezervasyon konusunda mutlaka aceleci olmak gerek. Burada doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ya da tekne gezileri ile gününüzü şenlendirebilirsiniz.


Tesisin Özellikleri:
Akşam Yemeği Seçeneği, Bahçe, Bar - Kafe, Deniz Manzarası, Evcil Hayvan Dostu, Kahvaltı Dahil, Restaurant, Spor ve Aktivite, Suit Oda, Odada Jakuzi, Otelde Şömine, 12+ Yaş Üstü, Balayı Suiti, Tekne Kiralama, Nehir Kenarında, Yetişkin Tesisi, Odalarda Şömine, Odada Kahvaltı, Doğa İçinde
OTELİ İNCELE: https://www.kucukoteller.com.tr/agva-beyaz-ev
Adres: Yakuplu Caddesi No: 256 Ağva, İstanbul
Tel: +90 216 721 87 15    

2. Manzara Otel, Abant, Bolu
Adını manzarasından alan bir otel var sırada. Gözlerinizi sabahın ilk ışıklarıyla, doğanın tam kucağına açmanıza fırsat veren Abant Manzara Otel; İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler için ortak nokta sayılan bir kaçamak noktası. Tesisin biricik manzarasını oluşturan dere kenarı ile arasında yalnızca 500 metre kadar bir mesafe var.
Manzara Otel daha çok romantik çiftlere hitap ederken; çocuklu ailelerin de gönül rahatlığı ile tercih edebileceği bir yer burası. Tesisin küçük konuklarına sundukları arasında hamak ve çocuk oyun parkı da var. Otelde alkol servis edilmiyor. Toplam 16 odası bulunan otelde konaklama seçeneklerinden 4'ü dubleks. Odaların giriş kapılarının birbirinden bağımsız olması, size kendinizi daha da özgür hissettiriyor.


Tesisin Özellikleri:
Dağ Manzarası, Kahvaltı Dahil, Restaurant, Otelde Şömine, Çocuklu Aileye Uygun, Aile Odası, Ses Yalıtımlı Odalar, Tv Odası, Çocuk Oyun Parkı, Odada Kahvaltı, Dağda, Doğa içinde, Evcil Hayvan Giremez
OTELİ İNCELE : https://www.kucukoteller.com.tr/abant-manzara-otel
Adres: Abant Yolu Üzeri 12. Km, 14030 Dereceören, Bolu Merkez, Bolu
Tel: +90 374 237 10 20    

3. Golden Key Otel, Kartalkaya, Bolu  
Köroğlu Dağları'nın heybetli manzarası eşliğinde bir kış tatili... Günlük hayatın artık olağan hale gelen stresinden sıyrılmak için tek ihtiyacınız olan belki de bu. Farkında olmasanız da stres hem omuzlarınızda, hem de kalbinizde yük! Aylardan Ocak ya da Şubat'sa Golden Key Otel Kartalkaya'da bembeyaz kar örtüsü tüm kötülüklerin üzerini örtmeye yeter. Bu otel size bahar aylarının sonuna kadar da şahane manzaralar sunmaya devam edebilir.
Konfor ve manzaraya, son derece başarılı Türk ve İtalyan yemeklerinden oluşan gurme bir mutfak da Golden Key Otel'de ekleniyor. Yastık ve yorganları bile özel yapım olan otel; lüks dağ evi kategorisinde değerlendirilebilir.


Tesisin Özellikleri:
Akşam Yemeği Seçeneği, Asansör, Bar-Kafe, Buhar Odası, Dağ Manzarası, Fitness Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Restaurant, Sauna, Spa Merkezi, Spor ve Aktivite, Suit Oda, Odada Tv, Odada Jakuzi, Kablosuz internet, Çocuklu Aileye Uygun, Toplantı Odası, Yarım Pansiyon, Dağda, Doğa içinde
OTELİ İNCELE https://www.kucukoteller.com.tr/golden-key-chalet
Adres: Oteller mevkii, Köroğlu Dağları, Kartalkaya/Bolu
Tel: +90 374 234 50 59

4. Baga Otel, Akyaka, Muğla
Rotanızı Ege'ye çevirmeye karar verdiğinizde; dağlarla denizleri aynı manzara içinde sunan Baga Otel radarınıza takılabilir. Sessiz şehir ya da orijinal adıyla "Cittaslow" sayılan Akyaka'da hem sessiz hem de bir o kadar huzurlu bir tatil... Yaz ya da kış fark etmeksizin insan bir mevsimden daha fazla ne ister ki? Muğla'nın Ula iline bağlı olan ilçe, şehir merkezinden 18 kilometre mesafede.
Baga Otel eşsiz Gökova Körfezi'ni 12 yaş ve üzerindeki konukları ile buluşturuyor. Burada tekne gezileri, rafting ya da yamaç paraşütü başta olmak üzere çok sayıda aktiviteye de katılma şansı bulabilirsiniz. Doğa gezileriniz ise Akyaka'nın tamamı aynı mimariye sahip evlerinin yeşil orman örtüsü ile buluşması sayesinde iyice renklenecek.


Tesisin Özellikleri: Dağ Manzarası, Deniz Manzarası, Açık Yüzme Havuzu, Restaurant, Spor ve Aktivite, Suit Oda, Deniz Kenarında, 12+ Yaş Üstü, Aile Odası, Balayı Suiti, Su Sporları, Mavi Bayraklı Plaj, Doğa içinde, Evcil Hayvan Giremez
OTELİ İNCELE https://www.kucukoteller.com.tr/baga-hotel
Adres: Akyaka Beldesi, Gümrük Sokak No:3 Gökova, Muğla
Tel: +90 252 243 45 50    

5. Suna Sun Otel, Kaş, Antalya
Ve Akdeniz... Yalnızca 12 odayla, yalnızca yetişkinlere yılın 12 ayı boyunca aynı kalitede hizmet veren bir oteldeyiz. Suna Sun Otel; hem sunduğu özel konseptle hem de şahane güzellikte Kaş manzarasıyla övgüye değer. Otelin kişiye özel hizmet anlayışı; en çok da sabah kahvaltısında sunulan çeşitte ve içerikte kendini gösteriyor.
Kendi çiftliğinde yetiştirdiği ürünleri misafirlerine sunma iddiasındaki Suna Sun Otel; sadece misafirlerine değil, çevreye de saygılı. Burada doğayla gerçekten "dost" olduğunuzu hissedebiliyorsunuz Yaz aylarında ise soluğu ister denizde isterseniz de sonsuzluk havuzunda alabilirsiniz.


Tesisin Özellikleri: Akşam Yemeği Seçeneği, Deniz Manzarası, Açık Yüzme Havuzu, Havaalanı Transferi, Restaurant, Sauna, Spa Merkezi, Odada Jakuzi, Otelde Şömine, Hamam, Masaj, Deniz Kenarında, 12+ Yaş Üstü, Ses Yalıtımlı Odalar, Bisiklet Kiralama, Doğa içinde, Evcil Hayvan Giremez, Otelde Jakuzi, Sonsuzluk havuzu
OTELİ İNCELE https://www.kucukoteller.com.tr/suna-sun-hotel
Adres: Andifli Mah. Çukurbağ Yarımadası, Bülent Kalkavan Sk. D. No:10, 07580, Kaş, Antalya
Tel: +90 544 836 16 35    

6. Anemos Hotel, Gökçeada, Çanakkale
Çanakkale'nin incisi Gökçeada; manzarasıyla ya da misafirlerine sunduğu konforla henüz yeterince keşfedilmiş bir yer değil. Siz de yolunuzu Anemos Hotel'e düşürerek bu şirin beldenin ilk kaşiflerinden olabilir, buradaki sessiz ve sakin atmosferi de kendiniz ve sevdikleriniz için şahane bir fırsata çevirebilirsiniz.
Yunanca "rüzgar" anlamına gelen Anemos Hotel; rüzgarı yılın her mevsiminde karşılayabileceğiniz keyifli bir terasa sahip. Otelin çevresindeki doğanın güzelliğine zaten diyecek tek bir söz yok; ancak bunun yanında otel içi peyzaj da içinizi açacak ve göz zevkinize hitap edecek kadar başarılı.


Tesisin Özellikleri: Akşam Yemeği Seçeneği, Bar-Kafe, Bebek Yatağı, Dağ Manzarası, Açık Yüzme Havuzu, Evcil Hayvan Dostu, Kahvaltı dahil, Restaurant, Çocuklu Aileye Uygun, Doğa içinde
OTELİ İNCELE https://www.kucukoteller.com.tr/anemos-otel
Adres: Yukarı Kaleköy No:98 Gökçeada, Çanakkale
Tel: +90 286 887 37 29    

7. Taşkonaklar Hotel, Uçhisar, Nevşehir
Hem manzarada hem de keyifte belki de son nokta burası! Balayı çiftlerinin de en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Kapadokya Bölgesi; gerçekten de bu kadar çok misafiri ağırlamanın hakkını en iyi şekilde veriyor. El değmemiş Uçhisar manzarası eşliğinde, jakuzide sıcak bir banyo mu? Buna kim hayır diyebilir ki?
Otelin içinde otantik halılar, tablolar ve zevkli seçimler sizi bekler. Otelin dışında ise, daha gözünüzü bile açmadan balonlar çoktan havalanıp manzaranızı şenlendirmeye başlıyor. Otelin hemen yamacında yer aldığı Güvercinlik Vadisi, balon keyfi yapmak isteyenler için tek adres.


Tesisin Özellikleri: Tarihi Yapı, Dağ Manzarası, Restaurant, Suit Oda, Odada Tv, Odada Jakuzi, Otelde Şömine, Kablosuz internet, Çocuklu Aileye Uygun, Toplantı Odası, Balayı Suiti, Odalarda Şömine, Köy içinde, Dağda, Evcil Hayvan Giremez
OTELİ İNCELE https://www.kucukoteller.com.tr/taskonaklar-otel
Adres: Gedik Sokak No:8 Uçhisar, Nevşehir
Tel: +90 384 219 30 01    

8. Nişanyan Evleri, Şirince, İzmir
Manzaradan beklenti kişiden kişiye değişebilse de; huzurun rengi hep aynı. Ne kadar yeşil, o kadar sükut demek. Nişanyan Evleri de bu kapsamda gözünüzü horoz sesleri ile açabildiğiniz Şirince atmosferinde sizi bekliyor.
Yerden ısıtmalı bir hamam, eve mayalanmış yoğurt ya da henüz toplanmış köy yumurtası içeren bir menü ve konaklayabileceğiniz müstakil tarihi evler. Nişanyan Evleri; klasik otel havasından çok uzakta ancak otel konforunu yaşamaktan da misafirlerini mahrum bırakmayan bir yer.


Tesisin Özellikleri: Bar-Kafe, Tarihi Yapı, Dağ Manzarası, Açık Yüzme Havuzu, Evcil Hayvan Dostu, Restaurant, Suit Oda, Otelde Şömine, Çocuklu Aileye Uygun, Özel Villa, Aile Odası, Balayı Suiti, Apart Oda, Yürüyüş Parkuru, Havuzlu Villa, Köy içinde, Dağda, Doğa içinde, Kır Evi, Dağ Evi
OTELİ İNCELE https://www.kucukoteller.com.tr/nisanyan-evleri
Adres: Şirince Mahallesi, 214 Sokak, No:16 35920 Selçuk, İzmir
Tel: +90 232 898 32 08    

9.  Ortunç Hotel, Cunda Adası, Balıkesir
Çam, incir ve zeytin ağaçları ile çevrili Ortunç Hotel'de yaprakların hışırtısı mı, orman ile denizin birbirine karışan kokusu mu yoksa görkemli mavi yeşil manzaralar mı sizi daha fazla cezbeder bilinmez. Ancak dileyelim ki hayattaki en büyük soru işaretiniz de bu olsun!
Sürdürülebilir turizm faaliyetleri ile de ön planda olan otel, yaz aylarında ayrı güzel. Ayvalık'a gelen tüm yerli ve yabancı turistlerin de ne yapıp ne edip ziyaret ettiği Cunda Adası'nda kalıyorsanız; sahilde balık yemeden, üzerine lokmanın ve sıcak dondurmanın tadına bakmadan buradan dönmemelisiniz.


Tesisin Özellikleri: Buhar Odası, Deniz Manzarası, Restaurant, Sauna, Spor ve Aktivite, Yoga, Masaj, Deniz Kenarında, 12+ Yaş Üstü, Toplantı Odası, Balayı Suiti, Doğa içinde, Evcil Hayvan Giremez
OTELİ İNCELE https://www.kucukoteller.com.tr/ortunc-otel
Adres: Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Cunda (Alibey) Adası Dalyan Mevkii, Balıkesir
Tel: +90 266 327 11 20    

10.  Seyr-i Cennet Dağ Evleri, Çamlıhemşin, Rize
Adıyla manzarası hakkında fikir veren son bir otel daha: Seyr-i Cennet Dağ Evleri. Çamlıhemşin'in Ayder Yaylası'na giden yemyeşil yolu üzerinde yer alan bu otel, işini severek yapan insanlar tarafından işletiliyor. Haliyle de burada yemekler güzel, misafirler el üstünde.  
Çamlıhemşin'e gelenlerin favori durakları olan Fırtına Vadisi; buraya yapılan gezinin konularından da biri olmalı. Burada rafting yapmak ya da Fırtına Deresi'ne karşı çay içmek de artık tamamen sizin tercihinize kalıyor.


Tesisin Özellikleri:
Akşam Yemeği Seçeneği, Bar-Kafe, Dağ Manzarası, Restaurant, Spor ve Aktivite, Otelde Şömine, Çocuklu Aileye Uygun, Köy içinde, Dağda, Doğa içinde, Dağ Evi
OTELİ İNCELE https://www.kucukoteller.com.tr/seyr-i-cennet-dag-evleri
Adres: Kavak Mah., Ayder yolu üzeri Aşağı şimşirli Aksu Mah. Çamlıhemşin, Rize
Tel: +90 553 002 03 02