Eskişehir Gezi Rehberi, Eskişehir Gezilecek Yerler

Sanayisi, şehirde bulunan iki üniversitesi, tarihi, doğal güzellikleri, gelişmiş ulaşım ağı, eğlence hayatı ile genç, canlı ve dinamik bir şehir, Eskişehir… 
Bu paylaşımı kaydedin mutlaka👐🏻🍂☺️🚗 #yapikrediadiosilegeziyos #adiosrotalari başlasın o zaman🎒🤗  http://www.adioscard.com/

Hafta Sonu Rotası: Eskişehir Gezi Rehberi - OGGUSTO

Ülkemizde pek çok ilke imza atan Eskişehir, Venedik'i andıran Porsuk Nehri, tertemiz sokakları, günün her saati hareketli. 
Şehrin tam ortasından geçen Porsuk Nehri, Eskişehir'i ikiye bölüyor. Önceleri şehir için büyük bir sorunken son yıllarda yapılan düzenleme çalışmaları ile şehrin görülmeye değer yerlerinden biri oldu. Hatta öyle ki Porsuk Çayı üzerinde gondollarla gezinti bile yapabilirsiniz. Kenarındaki banklarda veya yeşilliklerde oturup şehrin tadını çıkarabilirsiniz. Etrafınızdaki elleri kitap dolu üniversite öğrencileri ve gondolları ile kendinizi Avrupa'da bir şehirde zannedeceksiniz.
Porsuk Nehri'ni bırakıp Adalar ve Doktorlar'da bir şehir turu atarken kendinizi senelerdir burada yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Eskişehir'in büyüsü sizi de sarıverecek bir anda. Ayrılmak istemeyeceksiniz. Eskişehir'in kıymeti ve asıl değeri, şehirden ayrılınca anlaşılır. Sanki yıllardır orada yaşıyormuşsunuz gibi sürekli özler durursunuz Eskişehir'i. 
Eskişehir'de Nerede Kalınır
Senna City Hotel. Şehir merkezinde, nehir üstünde kaliteli ve nezih bir otel. Fiyat performans açısından çok uygun. Her şeyin mükemmelini beklemeyin ama mükemmele yakın, temiz ve güleryüzlü bir personele sahip beğendiğim bir otel oldu. Nehir manzaralı odaları seçmenizi tavsiye ederim. Diğer Eskişehir Otelleri için tıklayın.
Eskişehir'den Ne Alınır ?
Eskişehir'e geldiğinizde sevdiklerinize lületaşından yapılan hediyelik eşyalar, biblolar ve süs eşyaları ya da takılar satın alabilirsiniz. Hamam Yolu Çarşısı ya da büyük alışveriş merkezlerinden tekstil ürünleri ve kıyafetler bulabilirsiniz. 
Çiğ börek, göbete, nuga ve met helvası satın alabilirsiniz. Seramik ve cam ürünler, hediyelik figürler bulabilirsiniz. Özellikle Odunpazarı Evleri'nin olduğu bölgede şehri ve tarihi özeliklerini anlatan tablolar ve magnetler, seramik süs eşyaları, işlemeli örtüler, kıyafetler satın alabilirsiniz.
Eskişehir'e Nasıl Gidilir?
Karayolu, demiryolu ve havayolu ağı oldukça gelişmiş olan Eskişehir'e ülkemizin hemen her yerinden otobüs, tren ve uçak gibi farklı ulaşım araçlarıyla ulaşabilirsiniz. Bugün hemen her şehirden Eskişehir'e otobüs bulmanız mümkün. Eskişehir Terminali'ne geldikten sonra tramvay ya da şehir içi otobüslerle merkeze, kısa sürede ulaşabilirsiniz. Eğer trenle gelecekseniz Eskişehir Garı şehrin merkezinde. Her yere ulaşmanız oldukça kolay olacaktır.
Eskişehir'de Nerede Yenir?
Sempre Ristorante Italiano: Şehir merkezinde, Eti binasında şaşırtıcı bir bahçeye sahip nezih ve kaliteli bir restoran. Cafe de paris soslu bonfilesi harikaydı, pizzalarının görünümü süper fresh pizzasına benzese de ( sunum olarak başarılı olmasa da ) lezzet olarak gayet iyiydi. Sunumu geliştirmelerinde sorun var zira etler gayet fiyakalıydı.
Yine bir akşamınız için Meze Restoran’ı öneririm, balık mezelerine bayılacaksınız. 
Eskişehir'in geleneksel yiyeceği olan ve merkezde pek çok yerde bulabileceğiniz çiğ börek'i mutlaka tatmalısınız. Benim önerim Kırım Çi börekçi Salonu. Bir hayli öneri alarak gittiğimiz, leziz etki ekmek tadında çi börekleri olan mekan. Diğer tavsiyeler ise; ESKİŞEHİR ÇİBÖREK EVİ ve CAN ÇİBÖREK ( abdülselamın yakınında ).
Balaban kebabı da mutlaka yenmesi gerekenler arasındadır. Balaban kebabı için Abdülselam veya Muttalip Caddesinde Hüsmen tavsiye edilir. Ayrıca met helvası da çok meşhurdur.

Boza sevenler için Eskişehir'in Bozası da süper. Kara kedi bozacısı tavsiyemiz. Birde Eskişehir'e has, hamburgerci #pinoeskisehir unutmayalim 😍
Kör Kamilide de unutmamak gerek! Mazlumlarda en güzel süt tatlılarını yersiniz, Venediğin nefis pastalarını ve dondurmasını da unutmamak gerek!
Eskişehir'de Gezilecek Yerler
Eskişehir'e geldiğinizde gezip görmek isteyeceğiniz pek çok yer var. İsterseniz merkezdeki Adalar, Doktorlar ve Kızılcıklı Caddelerinde gezebilir, Hamam Yolu Caddesi'nde alışveriş yapabilirsiniz. Adalar'da Porsuk Çayı kenarında öğrencileri ve gondolları izleyebilir, yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Türkiye'de bir ilk olan yapay denizin bulunduğu Kent Park'ta güzel bir gezintiden sonra kahvenizi yudumlayabilirsiniz. İsterseniz pek çok maketin bulunduğu Sazova Kültür Parkı'nı gezebilirsiniz. Park Eskişehir merkeze 15 dk. Avrupai, nezih, geniş muazzam bir park. Masal Şatosu, hayvanat bahçesi, parkları, bahçeleri, akvaryumu, bilim müzesi vs komple fazlasıyla memnun kalabileceğiniz bir yer. Sazova parka daha fazla zaman ayırın, uzay ve bilim merkezi mutlaka gezin, özellikle çocuklar için 3 boyutlu gösterime katılın, muhteşem masal şatosunda masal tiyatrosuna katılın ama saatleri var zamanınızı ayarlamanız lazım.
Tarihi Odunpazarı Evleri'ni gezebilirsiniz. Cam Sanatları Müzesi'ne gidebilirsiniz. Cumhuriyet Müzesi'ni gezebilirsiniz. Kurşunlu Camisi ve Külliyesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı balmumu heykellerin sergilendiği Balmumu Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Zuhal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesini de mutlaka ziyaret edin. Müze de Yorgancıoğlu'nun Türk kültürünü ve sanatını öne çıkaran 52 tasarımı yer alıyor. Müze'de Yorgancıoğlu'nun Türk işleme sanatımızı canlandırıp, kendi yerel kumaşlarımızla modern ve Türk kokan kıyafet tasarımlarına yer verilmiş.

Müzede kıyafetler sadece bir kıyafet değil, o kıyafetlerin üzerinde kendi işlemelerini, yaratıcılığını ve tasarımlarını da göreceksiniz. Moda’nın ne olduğunu anlamak isteyen ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen kişiler mutlaka müzeyi ziyaret etmeli. 

Yazılıkaya Frig Vadisi'ne gidebilir, Midas Anıtı'nı görebilirsiniz. Sivrihisar ilçesinde bulunan Nasreddin Hoca'nın evini ziyaret edebilir, ilçeye adını veren sivri kayaları fotoğraflayabilirsiniz. Sivrihisar'da bulunan Yelini ve Yelinüstü Mağaraları'na gidebilirsiniz.
Termal şifalı suların yoğun olduğu Eskişehir'de kaplıcaları gezebilir ve şifa bulabilirsiniz. En ünlü kaplıcalarından biri ise Sakarıılıca Kaplıcası, uğramadan dönmeyin. Sarıyar Barajı, Hamam dağı gibi kuş alanlarında kuş gözlemciliği yapabilirsiniz.
Pek çok güzel ve büyük alışveriş merkezine ya da Eskişehir merkezde bulunan çarşılara gidebilirsiniz. Atlıhan Lületaşı El Sanatları Çarşısı'nda gezebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Eskişehir sokaklarında gezebilirsiniz.
Ülkemizdeki en güzel kampüslerden biri olan Anadolu Üniversitesi kampüsünü gezebilir, kampüsün içindeki Japon Bahçesi'nde güzel bir gezi yapabilirsiniz.

Eti arkeoloji müzesini de gezmeniz tavsiye edilir. Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, Türkiye'de özel sektör desteği ile hayata geçirilen ilk müze olma özelliğini taşıyor.
Müze bünyesinde Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini kapsayan yaklaşık 22.500 eser bulunuyor. Bu eserlerin sadece 2.000'i sergilenmekte. Kalan 20.500 eser ise depoda tutuluyor.

Eskişehir'de Ne Yapılır
Eskişehir'e geldiğinizde Porsuk Nehri'nin kenarında yaptığınız gezintiden sonra gondollarla bir nehir turu yapmalısınız. Sonrasında Adalar veya Doktorlar'da gezebilir, kafelerde bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.
Eskişehir'e geldiğinizde güzel bir müze turu yapabilirsiniz. Cam Sanatları Müzesi, Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Hava Müzesi, Karikatür Müzesini görebilirsiniz. Tarihi Odunpazarı semtine giderek tarih kokan sokaklarında gezebilir ve Odunpazarı Evleri'ni ziyaret edebilirsiniz. 
Kaplıcaları ile ünlü şehirde Sakarıılıca, Hasırca, Kızılinler, Yenisofa gibi kaplıcalara gidebilir, şifa ve sağlık dolu bir gün geçirebilirsiniz.
Kentin biraz dışında bulunan bir hava sporları merkezinde her türlü uçuş ve atlayış deneyimi yaşayabilirsiniz.