Dedeağaç ( Alexandroupoli ) Gezilecek Yerler

Toplanın, Dedeağaç’a ( Alexandropulis ) gidiyoruz. 
Size bugünkü notlarımızdan görmeniz gereken yerler, yeme içme önerileri ve son olarak da kaldığımız yeri paylaşacağız.
Sınırda çok fazla bir yoğunlukla karşılaşmıyor ve 45 dakikada karşıya geçiyoruz. Merkezin en hareketli caddesi olan Demokratias boyunca hızlıca bir tur atıp otelimize yerleşiyoruz.
Konaklama: Biz Dias Hotel’i tercih ettik. Sahibi Türk. Dedeağaç'ta, EOT Plajı'na yaklaşık 1 km uzaklıkta yer alıyor. Tertemiz ve nezih bir otel. 70 Euro civarındaydı fiyatı, 2 kişi kahvaltı dahil.
Otel alternatifleri için https://www.booking.com/city/gr/alexandroupolis.en.html?aid=1939100&no_rooms=1&group_adults=2 linkinden bakabilirsiniz.
Haydi Başlayalım o halde…
Dedeağaç'ta Kaçırmamanız Gereken 9 Şey
1. Dedeağaç Deniz Feneri
Selanik için Beyaz Kule ne ise, Dedeağaç için de Deniz Feneri odur. 27 metre yüksekliğindeki dairesel kule 1880 yılında bir Fransız şirketi tarafından inşa edilmiş, yani hala Osmanlı günlerinde, ama aynı zamanda limanın inşa edildiği bir zamanda. Deniz fenerleri genellikle burunlar üzerinde görülür, ancak oldukça düz bir kıyı şeridinin ortasında, dolayısıyla oldukça sıra dışı bir konumda yer alıyor.
Deniz feneri ziyarete kapalı, ancak kafe, bar ve restoranlarda takılmak için güzel bir yer.
2. Dadia Ormanı
İki tam günümüzü güzel ve el değmemiş ormandaki harika parkurlarda yürüyerek geçirdik. Parkurlardaki tabelalar bilgilendirme açısından müthişti. Bir akbaba besleme noktası rotada eşsiz bir bonus oldu.
3. Trakya Etnoloji Müzesi
Burası Dedeağaç'ın merkezinde, Giannakidis ailesinin özel çabalarıyla yapılmış küçük bir müze. Binanın kendisi çok ilginç, neoklasik 1899 evi! Çeşitli sergiler, geleneksel Trakya ve bunların arkasındaki hikayeyi göreceksiniz. Bir saatlik ziyaret yeterli! Gidin!
4. Agia Paraskevi Plajı
Güzel bir kumsal. Ortalama fiyatları ve plaj barları ile tercih edilebilir. Su yavaş yavaş artıyor, bu yüzden çocuklarla oynamak ya da yüzmeyi bilmeseniz bile suyun tadını çıkarmak için kullanılabilecek büyük bir alan var!
5. Delta Evros Bilgi Merkezi

Evros Deltası ulusal, Avrupa ve uluslararası düzeyde önemli bir sulak alan. Yaban hayatı ve insanlık için büyük bir değere sahip olduğu için uzun yıllardır Koruma Alanı. Meriç Deltası'nda yüz binlerce kuş tüm yıl boyunca barınak ve yiyecek bulurken, balıkçılık, hayvancılık ve tarım için değeri nedeniyle yerel halk için çok önemli bir doğal kaynak oluşturuyor, TV'de sık sık belgeseller görmüştüm ama gözle görünen hali gayet çarpıcı! Doğa, aralarında yaban kazları, flamingolar vb. bulunan binlerce kuşla güzelliğini koruyor. Rehberimizin harika bir mizah anlayışı vardı ve burada tekne yolculuğu yapmak inanılmazdı!
6. Metropolis Meydanı

Dedeağaç'ın "Metropolis Meydanı" mimari, din, tarih ve folklor severler için büyük bir cazibe merkezi. Aziz Nikolaos Katedrali, kilise müzesi ve muhteşem binalarda yer alan bir okulu mevcut.
7.  Kokkina Vrachia Plajı

Burası araba ile ulaşabileceğiniz bir halk plajı, kumlu plaj ve hafta sonları bile aşırı kalabalık değil, ada plaj kulübü gibi plaj barlarının olanaklarını kullanabilirsiniz.
8. Makri Plajı da çok güzel, Dedeağaç’a 5 km mesafede. Makri’de sahil boyunca, denize girebileceğiniz güzel plaj, işletmeler ve restoranlar mevcut.
.
9. Aya Paraskevi’nin de denizi güzel. Hem plaj için hem de restoran hizmeti olarak kesinlikle tavsiye ederim.
.
🥢  Dedeağaç'ta Nerede Yenir: En İyi Restoranlar ve Barlar
.
Dedeağaç’ın merkezinde birçok güzel balık restoranı bulabilirsiniz. Ntsiotiko ve Loukoulos biz Türkler arasında popüler balık restoranları. Diğerlerine de değineyim elbette.
.
1. Nisiotiko

Her zaman taze balık, taze deniz ürünleri, taze sebzeler ve geniş bir şarap yelpazesi. İyi yemek ve şarap seven herkese kapıları açık! Deniz mahsüllü risotto bir numaralı favorim. Amaa...
2000'den beri Yunanistan'da birçok restoran ziyaret ettim. Örneğin Selanik'teki Full to Meze, yemek kalitesi, servis ve misafirperverlik açısından en iyi yerlerden biridir. Ama burası Nisiotiko 4,5 yıldızı hak etmiyor. Yemeklerin tadı iyi ama porsiyonlar çok küçük, servis eh, misafirperverlik orta ve son derece pahalı.
2. Gialos Deniz Ürünleri Tavernası

Gialos ilham verici bir deniz ürünleri restoranı. Sipariş ettiğimiz her şey taze, iyi pişmiş ve ilham verici bir dokunuşa sahipti. Deniz kenarında Yunan mutfağının tadını çıkarmak için çok iyi bir seçim.
Türkçe menü de bulunuyor. Yemekten sonra da canlı Yunan müziği eşliğinde eğlenmek isterseniz oradan Pico by night’a geçin.
3.Taverna Loukoulos

Ailemle buraya gittik. Burayı gerçekten çok beğendik. Personel inanılmaz hızlı ve yardımseverdi. Yemeklerimizi sipariş ettik, 5 dakika sonra masa doluydu. Her şey çok çabuk geldi. Yemekler çok lezzetliydi ve fiyatları iyiydi. Porsiyonların boyutu büyük. İçeride sigara içebilirsiniz, ama sevmeyenler de var tabi. Ve krepleri çok lezzetliydi. Mutlaka denemelisiniz.
4. Masa Soura

İyi ve taze yiyeceklerle keyifli güzel bir yer. Nazik ve dost sahibi. Şiddetle tavsiye ederim.
5. Hovoli

Bulvarın dışında küçük bir ara sokakta bu Ermeni restoranını bulabilirsiniz. Aklımızda özel bir şey yoktu, bu yüzden tipik Ermeni yemeklerinin ne olduğunu sorduk. Bize ağız sulandıran fırında patates ve bol sebzeli çok ince baharatlı köfteler servis edildi. Güzel beyaz şarapları vardı ve (benim için sürücü olarak) birçok restoranın hala sunmadığı alkolsüz bira vardı.
6. Ell'Oinon Geuseis

Alexandroupoli ziyaretimiz sırasında restoranı keşfettik ve hayal kırıklığına uğramadık. Mükemmel bir aile tavernası. Taze deniz ürünleri bir dakika hazırlandı. Burayı gönülden tavsiye edebilirim ve oradayken ahtapotu deneyin!
7. Taverna Ai Giorgis
8. Limanaki’yi de tavsiye ederim. Ortam, manzara, yemek ve servisi ile beğeneceğinizi düşünüyorum.

9. Ammo Ammo

Bölgedeki en muhteşem deniz ürünleri ile en iyi restoran! Normalden biraz daha pahalı ama her kuruşuna değer! Sizi karşılayan ve size hizmet eden 2 garsondan yemeklere ve manzaraya kadar …
Dedeağaç notlarımız şimdilik bu kadar, sizin de Dedeağaç ile ilgili önerileriniz varsa yorumlara beklerim.