Urla Bağ Yolu Rotası

Urla Bağ Rotası, son yıllarda şarap turizminin yükselen yıldızlarından biri haline geldi. Mis gibi kokan üzüm bağları, butik şarap üreticileri ve etkileyici doğal güzellikleriyle Urla, şarap severler için benzersiz bir rota sunuyor. Urla bağ rotasının otantikliği eşliğinde, doğayla iç içe, şarap dünyasına bir yolculuğa hazır mısınız?

Perdix Şarapçılık

İzmir şehir merkezine oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Kendi aracınızla rahatça ulaşabileceğiniz gibi, bölgedeki turlar ve toplu taşıma araçlarıyla da kolayca erişebilirsiniz. Urla'nın doğal güzellikleri eşliğinde şarapları keşfetmek isteyenler için ideal bir konumda yer alıyor.Perdix Şarapçılık, kendi bağlarından elde ettiği üzümlerle üretim yapıyor. Üzümler, doğal ve sürdürülebilir tarım yöntemleri kullanılarak yetiştiriliyor. Perdix Şarapçılık, hem uluslararası hem de yerel üzüm çeşitleri kullanarak geniş bir şarap yelpazesi sunuyor. Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah gibi kırmızı üzümler gibi Chardonnay, Sauvignon Blanc gibi beyaz üzümler de bulunuyor. Perdix Bağları, özel tur etkinliklerde düzenliyor.

İkideniz arası Şarapçılık

İkideniz arası Şarapçılık,  Ege Denizi ile İzmir Körfezi arasında, denize yakın bir konumda yer alıyor.  Yerel üzüm çeşitlerini modern tekniklerle harmanlayarak şarap üretimi yapıyor. İkideniz Arası'nın kırmızı şarapları, genellikle yoğun aromalı ve güçlü gövdeli oluyor. İkideniz arası şarapçılık, ziyaretçilere yönelik şarap tadım etkinlikleri de düzenliyor ve bu etkinlikler sırasında şarapları deneyebilir ve şarap üretimleri hakkında bilgi alabilirsiniz. İkideniz arası Şarapçılık’da üzümün ve şarabın yolculuğuna daha yakından eşlik etmek isterseniz bağ içerisinde konaklayabilirsiniz.

Mozaik Şarapçılık

Mozaik Şarapçılık, kaliteli ve özgün şaraplar üreten butik bir şaraphane.Yerel ve uluslararası üzüm çeşitlerini harmanlayarak şarap üretiyorlar. Ayrıca doğal ve sürdürülebilir tarım yöntemleriyle bağcılığı destekleyerek, çevre dostu üretim yapıyorlar. Adeta şaraplar Urla’nın karakterini yansıtıyor. Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon gibi kırmızı; Chardonnay, Sauvignon Blanc gibi beyaz üzümler kullandıkları gibi yerel üzüm çeşitlerini de üretimde kullanıyorlar. Mozaik Şarapçılık, çevredeki butik oteller ve bağ evleri ile işbirliği yaparak konaklama imkanı da sunuyor. Doğa ile iç içe huzurlu bir konaklama deneyimi yaşarken, Urla’nın yerel lezzetlerini deneyebileceğiniz restoranlarda bulunuyor.

Urla Şarapçılık

Urla Şarapçılık, Urla’nın zengin bağcılık ve şarap üretimi mirasını devam ettiren önde gelen bir şarap üreticisi. Hem yerel hem de uluslararası alanda tanınan kaliteli şaraplarıyla oldukça dikkat çekiyor. Urla Şarapçılık, Urla’nın doğal koşullarını ve tarihini şaraplarına yansıtarak, özel ve benzersiz bir şarap deneyimi sunuyor. Sürdürülebilir tarım yöntemlerini benimseyerek, çevreye duyarlı bir şekilde üretim yapıyorlar. Urla Şarapçılık, ürünlerini yerel pazarda ve restoranlarda da satışa sunuyor. Şaraphaneyi ziyaret edenler, şarapları doğrudan satın alabiliyorlar.

Mmg Şarapçılık

Mmg Şarapçılık; bağları, masmavi göleti, ufukta deniz manzarası ve mis gibi havasıyla tam kafa dinlemelik bir yer.  Mmg Şarapçılık, adını ilk üretilen alkollü içecek olan Bal Şarabı (Met)’den alıyor. Manuel presleme, yer çekimiyle aktarma gibi geleneksel yöntemlerle şarap üretimi yapıyorlar. Mmg tesislerinde yemekli organizasyonlar düzenlendiği gibi davetler için de kullanılıyor.  Kalkerli ve Kepir Kayalık toplam 50 dekarlık arazilerinde ürettiği, Bornova Misketi, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Viognier, Kara Misket gibi tüm üzümleri “Gece Hasadı”yla üretiyorlar.

Usca Şarapçılık

USCA Şarapçılık, Klozomenai’li filozof Anaksagoras’ın “US” felsefesinden geliyor. Doğayı ve doğalı bozmadan, geleneksel üretim yöntemleri ve Chateaux tipi üretim tekniklerini kullanarak şarap üretiyorlar. Kaliteli ve her kadehinizde keyif alacağınız şarapları içmek için ideal bir yer. USCA Şarapçılık, bağlarında meyve, pH, tanen ve alkol arasındaki kalite ve uyuma adanmışlık ilkesiyle yetiştirilen Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Viognier, Chardonnay, Öküzgözü, Bornova Misketi ve Foça Karası üzümlerinden 10 farklı şarap üretimi gerçekleştiriyorlar. Ayrıca Vegan Şarap üretimi de yapıyorlar.

Çakır Şarapçılık

Çakır Şarapçılık, Aile işletmesi olarak kurulmuş hem aile mirasını devam ettirmek hem de yeni nesillere şarap kültürünü aktarmak amacıyla kurulmuş. Yılların birikimi ve tecrübesiyle, kaliteli ve özgün şaraplar üretme misyonunu benimseyerek üretim yapıyorlar. Sürdürülebilir tarım ve bölgenin doğal kaynaklarını koruyarak şarap üretimi yapıyorlar. Tadım ve turlar için önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
Urla Konaklama Önerileri için bu linki ziyaret edebilirsiniz: https://www.kucukoteller.com.tr/urla-otelleri