Pamukkale Balon Turu: Bulutlara Uçmak

Ülkemizde sıcak hava balonu deyince akla gelen ilk yer Kapadokya oluyor. Hatta ilkten ziyade akla gelen tek yer de diyebiliriz zira Pamukkale'de de yapıldığını bilmeyen bir çok kişi var. Pamukkale balon turu gibi bulutlara uçuran bu şahane deneyimi tüm detaylarıyla anlatmak isterim :)
PAMUKKALE BALON TURU SAATLERİ

Denizli Pamukkale'de balon turu için Hierapolis Balloons firmasını tercih edebilirsiniz. Sabah 06.30 da Pamukkale travertenler yakınlarında firma yetkilileriyle buluşuluyor. Dilerseniz kendi aracınızla dilerseniz servisle otelinizden alınarak kalkış yapılacak alana gelebilirsiniz. Balon turları kaç kişilik diye merak ediyorsanız sepetin büyüklüğüne göre değişiyor.6-8 kişilik olanları da var, 12-14 kişilik olanları da. Hava durumuna bakarak, gökyüzüne ışıklı balon gönderip rüzgarın yönünü tespit ederek ön hazırlıkları yapıyor ekip. Ve saat 07.20 sularında kalkış için balona binmeye başlanılıyor. Heyecan tavan :) Yaz aylarında öğle saatlerinde de uçuş düzenleniyor ancak kışın genelde günde tek sefer oluyor.

Ve Pamukkale balon turu başlamadan pilotumuz inişte yönümüzü dönmemiz ve eğilip sepetin içindeki ipleri tutmamız gerektiğini söylüyor. Derken balonu ateşleyip içini sıcak havayla iyice dolduruyor ve yerden yavaş yavaş yükselmeye başlıyoruz. Sabahın ilk saatleri olduğu için beklerken biraz üşüyoruz ama pilot balonu ateşledikçe sıcacık olup ısınıyoruz :) İlk 5-10 metrede korkudan kalbim ağzımda atıyor. Ama yükseldikçe yavaştan korku yerini keyfe bırakıyor. 5 metre de aynı 50 metre de nasılsa rahatlığı geliyor belki :) Öyle diye diye 1000 metreye kadar yükseliyoruz.

PAMUKKALE BALON TURU SÜRESİ
Hierapolis antik kentini ve Pamukkale travertenlerini yukarıdan görmek balon turumuza ayrı bir güzellik katıyor. Ama manzara şart mı derseniz bence değil çünkü balonda olmanın kendisi heyecan verici ve başlı başına bir aktivite. Toplamda 45 dakika-1 saat arası süren balon turumuzda yavaştan alçalmaya başlıyoruz. Kalkılan yere inilmiyor tabi. Havadayken pilotumuz iniş için uygun bir yer gözlemliyor ve ekiple telsizle haberleşip yeri belirliyorlar. İnişte de ayrı bir heyecan kaplıyor içimi. Hayatımda hiç ağaçların 3 metre üstünden uçmamıştım, olsun o kadar dimi :) Ve kalkışta pilotumuzun söylediği pozisyonu alıyor yere sağ salim inmeyi diliyoruz. Ben sert inebiliriz diye endişelensem de sanki bir kuş tüyü yere konmuş kadar yumuşak bir iniş oluyor. Ee benden mutlusu yok tabi :) Sepetten indiğimizde uçuşumuzu  güzel bir kutlamayla taçlandırıyoruz. Pilotumuz şampanya patlatıyor ve yolculara ikram ediyor. Son olarak da uçuşa katılım sertifikalarımız veriliyor. Ve her bir anını hafızalarımıza kazıyarak sonlandırıyoruz balon turumuzu. Müthiş bir deneyimdi bizim için.

Özetlemek gerekirse Pamukkale balon turu yapmak için güzel mi derseniz kesinlikle derim. uçuşa katıldığınız firmadan memnun kaldın mı derseniz gözü kapalı evet derim. Ben korkuyorum binebilir miyim derseniz ben salıncağa bile binemeyen biriyim ama yine olsa yine balona binerim derim. Bu unutulmayacak aktiviteyi muhakkak siz de deneyimleyin derim. ŞİDDETLİ TAVSİYEMDİR !                                    

YAZAR: bujuyollarda