Mudurnu Rehberi

Mudurnu: Bolu’ya bağlı ve merkeze yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Mudurnu, kentsel sit alanı ilan edilerek korumaya alınan ve 180 kadar tarihi yapısıyla ve eski evleri ile ünlü bir ilçe. Tüm tarihi ve mimari yönünün yanı sıra Mudurnu, büyükşehirlere ulaşım olanağı olarak yakın olan, ancak şehirlerin tüm karmaşasından uzakta, huzur dolu bir ilçe. Hafta sonu kaçamakları için oldukça ideal bir yer. Kısacık tatilde bile oldukça dinlenecek ve huzur bulacaksınız.

Mudurnu’nun tarihi M.Ö. 5000’li yıllara kadar uzanıyor. Bugünlere gelene kadar pek çok farklı ve köklü medeniyete ev sahipliği yapmış. Eskiden aynı topraklarda Modra isminde bir kentin bulunduğu biliniyor. İsminin de değişerek bugünkü halini aldığı söylenebilir. Hititlerden Perslere, Romalılardan Selçuklulara kadar pek çok devletin egemenliğine girmiş son olarak da Osmanlı topraklarında bulunan şehir, cumhuriyetin kurulması ile birlikte bugünkü haline kavuşmuş.

Bolu Mudurnu, geçmişten günümüze hemen her medeniyetten izler getirmiş. Gerek yapılardaki mimari özelliklerde gerekse de ilçe merkezinde gezerken pek çok yapıda - cami, han, hamam, kalıntılar- geçmişin izlerini bulmak mümkün. Bolu, Kurtuluş Savaşı’nda da şehrin elverişli konumu sayesinde, Ankara’ya pek çok konuda yardımcı olmuştur. Savaş için lojistik malzemeler Bolu üzerinden taşınmıştır. Daha o yıllarda Atatürk’ün büyük takdirini toplamış bir kenttir. Bolu Mudurnu, Karadeniz’in batısında bulunan bir ilçedir. Tipik bir Karadeniz iklim özelliği göstermese de Marmara Bölgesi’nin ikliminden sonra Karadeniz iklimine geçiş özelliklerini taşır. İlçenin en önemli ekonomik faaliyetleri tarım, ormancılık ve turizmdir. Mudurnu, tüm doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında en çok da eski Mudurnu evleri ile ünlü. Bölgede korumaya alınan 210 kadar eski ev bulunuyor. Bu sebepledir ki Mudurnu, kentsel sit alanı ilan edilmiş. İlçenin evleri Göynük Evleri ile benzer mimari özellikler gösteriyor. bugün Mudurnu evlerinin pek çoğu şahsa ait, özel mülkiyetler. Tarihi evlerin en güzellerinin başında Armutçular Konağı, Keyvanlar Konağı, Kazanlar Konağı, Yarışkaşı Konağı, Hacı Abdullahlar Konağı gibi konaklar geliyor.

Eski Mudurnu evlerinin yanı sıra ilçede pek çok tarihi han, hamam ve cami de bulunuyor. Beldedeki en önemli yapılardan biri de 1382 yılında Yıldırım Beyazıt’ın şehzadeliği döneminde yaptırdığı Yıldırım Camii. Camii Osmanlı’nın ilk büyük kubbeli yapıları arasında yer alıyor. Merkezde yer alan cami, görülmeye değer yapılar arasında. Bolu Mudurnu, tüm bu tarihi ve doğal güzelliklerini görmek isteyen pek çok turisti ağırlıyor yıl boyunca. Her geçen yıl da giderek artan bir turizm potansiyeline sahip. Mudurnu’ya gelenler ise farklı özellikteki Mudurnu otellerinde konaklıyor.

Mudurnu otellerinin pek çok eski Mudurnu evlerinin restore edilmesi ile hizmete açılan tarihi konaklar. İsterseniz biraz daha yükseklerde, ilçe merkezinden uzakta ve yemyeşil doğanın kucağında konumlanmış Mudurnu butik otelleri de mevcut. Mudurnu butik otelleri küçük ve butik otel şeklinde hizmet veriyor. Çok fazla odaları yok. Ancak özellikle tarihi konaklarda kaldığınızda tarihin sayfalarında geziyor gibi hissediyorsunuz. Mimarileri ve dekorasyonları oldukça güzel ve otantik. Mudurnu otelleri yılın her dönemi hizmete açık. Genelde oda kahvaltı hizmet veriyorlar. Ama günün her saati Mudurnu mutfağından farklı lezzetleri tatma şansınız olabiliyor. Mudurnu otelleri her ne kadar tarihi otel olsa da ya da doğanın kucağında bulunsa da internet, telefon, televizyon gibi günümüz modern imkânlarına da sahip.

Mudurnu otel fiyatları ise oldukça uygun. Her kesimden tatilcinin bütçesine hitap ediyor. Tüm yıl açık oldukları için dönemsel fiyat farklılıkları da pek görülmüyor. Ancak özellikle hafta sonları gidecekseniz, rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin. Sitemizi inceleyerek Mudurnu otelleri, Mudurnu otel fiyatları ve uygun fiyat seçenekleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz. İyi tatiller.

Mudurnu Gezi Rehberi için blogu ziyaret ediniz. https://kucukoteller.com.tr/blog/objektifimize-takilan-belde-mudurnu

Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (14)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
28.03.2024
Çıkış
29.03.2024
Misafirler
2 misafir

Madanlar Konağı

5.0 · Harika · 23 yorum
En iyi fiyat alınıyor

Sıkça Sorulan Sorular

Mudurnu'da hangi oteller güzel manzaraya sahip?
Sünnet Gölü Doğal Yaşam Oteli'nin manzarası kartpostalları süsleyecek kadar kusursuz.
Mudurnu bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Mudurnu bölgesindeki evcil hayvan dostu oteller hangileridir?
Melek Hotels Mudurnu Tekkeliler Konağı evcil dostlarımızı kabul ediyor.
Mudurnu bölgesinde Mudurnu Ahiler Müzesi yakınındaki oteller hangileri?
Melek Hotels Mudurnu Tekkeliler Konağı, Mudurnu Ahiler Müzesi'ne yürüyerek iki dakika uzaklıkta yer alıyor.
Mudurnu bölgesinde Sülüklü Göl Tabiat Parkı yakınındaki oteller hangileri?
Sülüklü Göl Tabiat Parkı merkeze 49 km uzaklıkta yer alıyor.