
Bursa Restoran ve Kahvaltı Mekanları
Bursa gibi köklü medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehrin mutfak kültürü de oldukça zengin. Anadolu ve Türk Mutfağı’ndan pek çok lezzetlerle dolu bir mutfağı var.
Her şeyden önce Bursa’ya geldiğinizde İskender Kebap’ın tadına bakmalısınız. 1867 yılında Kayhan Çarşısı denilen yerde yapılmaya başlanan İskender Kebap, artık dünyaca ünlü. Ama yine en güzelini Bursa’daki orijinal İskender Kebapçı’dan yiyebilirsiniz. İskender dışında Bursa’da çarşıları gezerken yine pideli köftenin tadına bakmalısınız. En güzelini Kayhan Çarşısı’nda ve Ulucami civarındaki restoranlarda bulabilirsiniz.
Eğer yolunuz İnegöl’e düşerse meşhur İnegöl Köftesi’ni mutlaka denemelisiniz. Tadı damağınızda kalacak. Yine Mustafakemalpaşa ilçesinin adıyla anılan Kemalpaşa Tatlısı’nın tadabilirsiniz. Özellikle kaymak ya da dondurma ile birlikte.
Kestane şekeri denince akla ilk gelen yerlerden olan Bursa’da, kestane şekerini dünyaya tanıtan bu şehirde, kestane şekerinin hemen her çeşidini bulabilirsiniz. Özellikle ünlü kestane şekeri markalarının kestane şekeri cipsi, kestane şekeri ezmesi, kestane reçeli, çikolatalı kestane şekeri ya da “karyoka” olarak da bilinen kestane şekerinden yapılmış bir çeşit çikolatasını mutlaka denemelisiniz.
Zeytin ve zeytinyağının da en kalitelilerini üreten Gemlik ve Bursa’da siyah ve yeşil zeytinin ve zeytinyağının her türlüsünü bulabilirsiniz. Zeytin ve zeytinyağından yapılan yemeklerin tadına bakmayı ihmal etmeyin.
Türkiye’de en güzel şeftalinin yetiştiği Bursa’da, özellikle bahar ve yaz aylarındaysanız, en güzel ve en ucuz şeftaliyi bolca yiyebilirsiniz. Karacabey ilçesinde yapılan Mihaliç Peyniri’ni deneyebilirsiniz. Biraz tuzlu olsa da sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir.
Bunların dışında Bursa’ya geldiğinizde yöresel yemeklerden kestane kebabı, kestaneli lahana sarması, sütlü kadayıf, cantık, ciğer sarma, kasap köfte, cevizli lokum, kaymaklı ekmek kadayıfı, tahinli pide, Bursa simidi, höşmerim gibi pek çok farklı ve lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz.
Ayrıca büyükşehir olan Bursa’da hemen her yerde Türk ve Dünya Mutfağı’ndan yemekler yapan restoranları, ızgara et ve tavuk çeşitleri yapan yerleri, pide ve kebapçıları, fast food restoranlarını bulabilirsiniz. İsterseniz kafelerde tost ve gözleme gibi çeşitler de yiyebilirsiniz.
Editör'den tavsiye: Bursa'ya yolunuz düşerse Misi'de Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin işlettiği Koza Evi sizleri bekliyor. Eski Bursa lezzetlerinin, hele kestaneli kuzu güveci ile süt helvasının tadı uzun süre damağınızda kalacaktır.
Konaklama önerileri için Bursa Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Bursa bölgesindeki hangi işletmeler çiftler için en uygun?
İznik Askania Otel, Şehir hayatının robotik ve yapay halinden uzaklaşıp dinlenmeniz için çok ideal, doğal bir yer.
Bursa bölgesindeki hangi işletmeler en güzel manzaraya sahip?
İznik Taş Mahal, evin ön cephesi harika bir İznik gölü manzarasına sahip.
Bursa Havaalanı'na en yakın oteller hangileri?
Şehir merkezinden Bursa Yenişehir Havalimanı arabayla yaklaşık kırk beş dk sürüyor. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.
Bursa bölgesinde merkeze yakın oteller hangileri?
Kitap Evi Hotel kentin tam merkezinde Tophane'de bulunuyor. Ulaşımı pratik, her yere yakın.
Bursa bölgesinde Koza Han yakınındaki oteller hangileri?
Kitap Evi Hotel'den yürüyerek on dk sürüyor Koza Han.
Bursa bölgesindeki hangi işletmeler aileler için en uygun?
İznik Taş Mahal, Swissotel Uludağ Bursa aileler için uygun.
Bursa bölgesinde Tophane Saat Kulesi yakınındaki oteller hangileri?
Tophane Saat Kulesi; 8500 yıllık tarihi geçmişi olan Bursa'nın merkezinde yer alıyor. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.