Haritada Göster
Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (14)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
27.07.2024
Çıkış
28.07.2024
Misafirler
2 misafir

Didim Yacht Club Hotel

4.5 · Harika · 10 yorum
Didim Yacht Club Hotel, Didim Aydın
Lüks Otel
En iyi fiyat alınıyor
4.0 · İyi · 2 yorum
Medusa House, Didim Aydın
En iyi fiyat alınıyor

Didim Otelleri

Apollo Tapınağı ile ünlü Dydma Antik Kenti’nin de tarihi dokusunun bozulmadan günümüze kadar geldiği, denizi, doğası ile bambaşka güzellikte bir tatil beldesi Didim.

Didim’de farklı türde konaklama tesisleri bulabilirsiniz. Ancak lüks tatil köylerinin sayısı çok fazla değil. Didim’de genellikle butik ve küçük oteller ve apart oteller yoğunlukta. Didim otelleri genellikle ilçe merkezinde ya da denize yakın konumlanmışlar. Denizin biraz gerisinde bulunan Didim otelleri ise denize yürüme mesafesinde. Tercih ettiğiniz Didim oteli hangisi olursa olsun kalitesi ve konforu ile size güzel bir tatil yaşatacağına eminiz.

Didim butik otellerinin restoranları da oldukça güzel yemeklerin sunulduğu yerler. Ruhunuz dinlenirken midenizin de keyfinin yerine geleceği bir tatil olacak. Didim otellerinin fiyatları dönemlere göre farklılık gösterse bile uygun. Didim otellerinin uygun fiyat seçeneklerini ve doluluk durumlarını öğrenmek için sitemizi incelemenizde yarar var. İyi tatiller…

Didim'e Tatile Ne Zaman Gidilir?

Didim, genellikle yaz aylarında ziyaret edilen bir tatil beldesi çünkü bu dönemde hava sıcaklıkları yüksek ve deniz keyfi için ideal koşullar oluşuyor. Didim'in daha sakin ve serin bir atmosferde keşfedilmesini tercih edenler için ilkbahar ve sonbahar ayları daha uygun olabilir. 

Didim'e Nasıl Gidilir?

Didim’e eğer otobüsle ulaşacaksanız, öncelikle Aydın merkeze gelmeniz gerekiyor. Aydın merkezden minibüs veya otobüslerle Didim’e ulaşabilirsiniz. Ya da bazı büyükşehirlerden, özellikle yaz aylarında direkt olarak Didim’e giden seferler oluyor. Bu şekilde Didim’e gelebilirsiniz.

Eğer kendi aracınızla Didim’e ulaşacaksanız İzmir’i geçtikten sonra güneye doğru Söke’yi de geride bırakıp Bafa Gölü’ne ulaşmadan sağdan ilerlemeniz gerekiyor. Bazı yol bilgilerimiz ise şöyle:
•    Aydın - Didim arası yaklaşık 120 kilometre ve 1 buçuk saat sürmektedir.
•    İzmir - Didim arası yaklaşık 160 kilometre ve 2 saat 10 dakika sürmektedir.
•    İstanbul - Didim arası yaklaşık 710 kilometre ve10 saat sürmektedir.
•    Ankara - Didim arası yaklaşık 700 kilometre ve 10 saat sürmektedir.
•    Eskişehir - Didim arası yaklaşık 550 kilometre ve 8 saat sürmektedir.
•    Bursa - Didim arası yaklaşık 475 kilometre ve 6 saat 15 dakika sürmektedir.
•    Adana - Didim arası yaklaşık 1000 kilometre ve 14 saat sürmektedir.

Didim'de Mutlaka Gezilmesi Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Didim denizi ve doğal güzellikleri dışında tarihi zenginlikleri ile de ön planda olan bir ilçe. Dolayısıyla Didim’e geldiğinizde gezip görebileceğiniz çok sayıda yer var.  

Bunların başında gelen en önemli yer ise Apollon Tapınağı. Didim’e gelip de burayı görmeden dönmemelisiniz. Didyma Apollon Tapınağı, Antik Yunan ve Roma Döneminden günümüze ulaşmayı başarmış en ihtişamlı ve büyük tapınaklardan biridir. Boyutları ve planı benzersizdir. Zamanının en önemli kehanet merkezlerinden biridir.   

Didyma Antik Kenti’ni ve günümüze kadar ulaşmayı başarmış Helenistik Dönem ve Roma Dönemi kalıntılarını görebilirsiniz. Binlerce yıllık bu kalıntıların çoğu bozulmadan günümüze ulaşmıştır.    

Milet Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Milet Tiyatrosu’nu ve diğer kalıntıları görebilir ve fotoğraflayabilirsiniz. Bu tiyatro Yunan ve Roma dönemi eserlerinin en güzel örneklerinden biridir. Tiyatronun basamaklarını takip ederek arka taraftan limana ulaşabilirsiniz. Milet kentinin dört büyük limanından ayakta kalan ve günümüze ulaşan tek liman burası.     

En büyük tarihçilerden Heredot’un kitabında da bahsettiği Priene Antik Kenti’ne gidebilirsiniz. Bu kent antik çağın en güzel kentlerinden biri olarak bilinirmiş.   

Didim’in merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bafa Gölü’ne ve Bafa Gölü Milli Parkı’na gidebilirsiniz. Önemli kuş alanlarından biri olan Bafa Gölü’nde hem kuşları gözlemleyebilir, hem göl civarında ve ormanlık alanda yürüyüş yapabilir hem de göl kenarındaki restoranlarda balık yiyebilirsiniz.   

Akbük’e gidebilirsiniz. Doğal ve tarihi güzellikleri ile göz dolduran bir yer Akbük. Burada bulunan ve Saplı Ada diye bilinen adayı ziyaret edebilirsiniz. M.Ö. yıllarda Ege’de meydana gelen bir yanardağ patlamasından sonra etrafa saçılan küllerin oluşturduğu bir yer şekli Saplı Ada. Hatta suların çekildiği zamanlarda adaya yürüyerek de ulaşabilirsiniz.    

Plajı ile ünlü Altınkum’a gidebilirsiniz. Akköy’ü ziyaret edebilir, sokaklarında gezerek bolca fotoğraf çekebilirsiniz. Kuş gözlemciliği yapabilirsiniz.   

Söke’ye gidebilirsiniz. Başka bir tatil beldesi olan Söke’de de gezip alışveriş yapıp vakit geçirebilirsiniz.

Didim'de Alışveriş Önerileri

Didim’de, alışveriş seçenekleri bölgeden bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Altınkum' da hediyelik eşya, takı, aksesuar alabilirsiniz.Alterantif olarak Didyma Shopping Center'ı önerebiliriz. Merkezinde incir, karadut şerbeti alabilirsiniz, tüm yöresel lezzetleri ise Akköy'de bulabilirsiniz.

Didim'de Eğlence Önerileri

Swan Cafe Bar

Swan Cafe Bar’da Altınkum Plajı çevresinde yer alıyor. İngiliz turistler tarafından oldukça ilgi gören bir bar. Didim'in ilçesinde yer alıyor.

Medusa Club Bar

Medusa Club Bar, denize sıfır noktada yer alıyor. Ünlü gece mekanlarından biri ve oldukça tanınıyor. Giriş ücreti bulunuyor ve değişiklik gösterebiliyor.

Lineker's Bar

Müzik eşliğinde akşam yemeği istiyorsanız burası aradığınız yer olabilir. Didim'in ilçesinde yer alıyor, yürüyerek veya aracınızla rahat bir şekilde gidebilirsiniz.

Didim Tarihçesi

Didim, Türkiye'nin batı kıyısında, Ege Bölgesi'nde bulunan bir ilçe. Antik dönemlerde "Didyma" olarak biliniyordu ve çeşitli uygarlıkların etkisi altında kaldı. Didim'in tarihi, özellikle Didyma Antik Kenti ile bağlantılı. Didyma Antik Kenti, antik dönemde önemli bir dini merkez olarak biliniyordu. Ana tapınak, Antik Yunan döneminde birçok ziyaretçi çeken ve kehanet merasimi için önemli bir yer olan Apollon Tapınağı'ydı. Tapınak, Miletos'un yaklaşık 10 km güneyinde yer alıyor. Didyma, Pers, Roma ve Bizans gibi farklı medeniyetlerin egemenliği altına girdi. Özellikle Hellenistik ve Roma dönemlerinde, Apollon Tapınağı'nın büyük bir önemi vardı ve ziyaretçi çekmeye devam etti. İlçenin daha yakın tarihli geçmişi, Osmanlı İmparatorluğu'nun ve daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği altında şekillendi. Modern Didim, özellikle turizm endüstrisinin gelişimiyle tanınır hale geldi. 

Didim Neyi ile Ünlü?

Apollon Tapınağı (Didyma Antik Kenti)

Didim'in en önemli tarihi ve turistik noktalarından biri olan Apollon Tapınağı, antik dönemde önemli bir dini merkezdi. Büyüklüğü ve mimarisiyle dikkat çeken tapınak, antik dünyanın en büyük tapınaklarından biriydi ve Apollon'a adanmıştı. Bugün tapınağın kalıntıları hala ziyaretçiler tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor.

Festivaller ve Etkinlikler

Didim, yaz aylarında çeşitli festivallere ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Özellikle yaz aylarında düzenlenen müzik festivalleri ve yerel etkinlikler, ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunuyor.

Didim' de Nerede Denize Girilir?

Altınkum Plajı

Didim'in en ünlü plajlarından biri olan Altınkum Plajı, Altınkum Mahallesi'nde yer alıyor. Uzun ve geniş kumsalıyla bilinen bu plaj, mavi bayrağa sahip temiz deniziyle ziyaretçilerin tercih ettiği yerlerden biri. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunuyor.

Public Beach (Halk Plajı)

Altınkum Plajı'nın hemen yanında bulunan Public Beach, ücretsiz olarak halka açık bir plaj. Burada denize girebilir, güneşlenebilir ve piknik yapabilirsiniz.

Didim Merkez Plajı

Didim'in merkezinde bulunan plaj da denize girmek için ideal bir noktalardan biri. Bu plajda da genellikle şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunuyor.

Akbük Plajı

Didim'e bağlı Akbük beldesinde bulunan Akbük Plajı, sakin ve doğal bir ortam arayanlar için uygun bir seçenek. Plajın denizi temiz ve dingin bir atmosfere sahip.

Didim'de Yapılacak En İyi Şeyler

Didim’de zamanınızı tertemiz plajlarında güneşlenerek veya masmavi denizinde bol bol yüzerek geçirebilirsiniz. İsterseniz günü birlik tekne turlarına katılarak diğer koyları gezebilir ve maviliklerin derinliklerinde yüzebilirsiniz. Cennet Ada ve Panayır Ada’yı görebilirsiniz.  Hatta Didim’e geldiğinizde dalış yapabilirsiniz. Eğitiminiz yoksa kısa bir dalış eğitiminden sonra maviliklerin gizemini keşfe çıkabilirsiniz.    

Apollon Tapınağı, Mileti Priene ve Didyma Antik Kentleri’ni gezebilirsiniz. Bafa Gölü ve çevresine güzel bir gezi planlayabilirsiniz. Öğle yemeği molanızı göl kıyısındaki restoranlarda balık yiyerek geçirebilirsiniz.   

Altınkum’a gidebilir hem gezebilir hem de berrak denizinde vakit geçirebilirsiniz. Gerçekten altın gibi olan kumlarında uzanıp güneşi içinize çekebilirsiniz.   

Didim Çamlık’a doğru güzel bir sabah yürüyüşü yapabilirsiniz. Biraz temiz hava iyi gelecektir. Akköy’e gidebilir hem burada gezebilir, fotoğraf çekebilirsiniz hem de kuş gözlemciliği yapabilirsiniz.    

Balık restoranlarında gün batımı ve yakamozlar eşliğinde balığınızı yerken içkinizi yudumlayabilirsiniz. Gecenin ilerleyen saatlerinde eğlence mekânlarına ve barlara gidebilir, eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Didim'de Yeme – İçme Önerileri

Didim, gelişmiş bir turizm potansiyeline sahip olduğu için Türk ve Dünya mutfağından pek çok lezzeti Didim’de bulabilirsiniz. Fast food restoranları, ev yemekleri yapan lokantalar, ızgara et ve tavuk ürünleri, pide, kebap ve lahmacun yapan restoranlar, tost ve gözleme gibi aperatif ürünler yiyebileceğiniz pek çok kafe ve restoran mevcut Didim’de.   

Bu restoranların dışında Didim’de balık restoranları da var. İsterseniz gün batımında taze mevsim balıkları ve zeytinyağlı enfes mezeler, deniz ürünleri eşliğinde balık keyfi yapabilirsiniz. Özellikle çipura, kefal ve barbun balıklarının ızgarasını, tavasını deneyebilirsiniz.   

Didim’in yöresel mutfağı ise özellikle Aydın ve Ege mutfağı ile benzer özellikler gösterir. Zeytinyağlılar ve et yemekleri ön plandadır. En başta ise ülkemizin yöresel çorbalarının en güzellerinden tarhana çorbası gelir. Tarhana çorbasının dışında bulgur pilavı, nohutlu kereviz, acılı güveç, gözleme, bazlama, akıtma, kulaç, keşkek, basma böreği, turp otu ve semizotu salatası, kaşık helvası, börülce, arap saçı, ciğer sote,  mantı, simit lokumu, Çingene pilavı, ısırgan otu böreği, paşa böreği, sarmaşık ve kedirgen kavurması, saraylı, pelvize tatlısı, zerde ve peynir helvası gibi değişik lezzetleri bulabilirsiniz.    

Didim’de lop incir diye bilinen bir incir çeşidi yetiştirilir. Yemiş denilen lop incirin kurusunu, tazesini bulabilirsiniz. İncir ve üzümden yapılan şarapların ve reçellerin tadına bakabilirsiniz.

Didim'de Çocuk Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

 Didim'de çocuk dostu küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz. 

Didim'de Denize Sıfır Konumda Küçük & Butik Oteller Hangileri?

 Didim'de denize sıfır konumda küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz. 

Didim'de Tekerlekli Sandalyeye Uygun Küçük & Butik Oteller Hangileri?

 Didim'de tekerlekli sandalyeye uygun küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz. 

Didim'de İleri Yaş Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

 Didim'de ileri yaş dostu küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz.

Didim'de Hayvan Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

 Didim'de hayvan dostu küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz.

Didim'de Havuzlu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

 Didim'de havuzlu küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz. 

Didim'de Her Şey Dahil Küçük & Butik Oteller Hangileri?

 Didim'de her şey dahil küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz. 

Didim Otellerinde Erken Rezervasyon Fırsatları 

Didim'deki otellerde erken rezervasyon fırsatları genellikle sezon öncesi veya belirli dönemlerde sunuluyor. Bu fırsatlar, konaklama tesislerinin doluluk oranlarını artırmak ve misafirlerine ekonomik avantajlar sağlamak amacıyla düzenleniyor. 

Etiketler: didim otelleri, didim balayı otelleri, didim deniz kenarı otel, didim butik otelleri, didim jakuzili otel, didim havuzlu otel, didim şömineli otel, didim deniz manzaralı otel, didim doğa içinde otel, didim otel, didim denize sıfır butik otel fiyatları

Sıkça Sorulan Sorular

Didim'de hangi oteller güzel manzaraya sahip?
Medusa House, her şey en ince ayrıntısına kadar muazzam bir kusursuzluğu imgeliyor. Botanik bir bahçe, oturma alanları alabildiğini huzurlu. Keyfini sürün.
Didim bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Didim bölgesinde kalmak için en iyi oteller hangileri?
D-Marin Didim Yacht Club, büyük yüzme havuzunun etrafında, serbestçe yayılan geniş bir bahçe. Konum olağanüstü...
Didim bölgesindeki havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?
Milas Bodrum Havaalanı 87 km uzaklıkta. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.