Karavan'la Yolculuk Deneyimi

🛣 Yolda olmak hayatımızın büyük bir parçası. Monoton olmaksızın günler günleri kovalıyor bizde.
🚐 Yolculuk hayatımıza özel bir boyut, yeni düşler ve basit özgünlükler kazandırmak için Shantigo’dan; B sınıfı ehliyet ile kullanılan düz vitesli bir karavan kiraladık ve Erdek’te deniz, Bursa’da rüzgârlar, rüzgârsızlık, Sapanca’da bulutlar, kuşlarla buluştuk. 🌤👐🏼 
👩‍🌾 Doğaya yakın olmanın nasıl şifalandırdığını çok iyi biliyoruz, işte bu yüzden Güliver gibi doğanın serüvenlerini yaşamaya koyuluyoruz. Dingin, evrenle uyumlu ve aynı zamanda neşeli bir rota çıkardık kendimize. Profilimizin öne çıkanlarında bulabilirsiniz.
🌈 Hava kararsız olduğu için yavaş sürüyoruz karavanı. Zaten insana ait olan gün uzuyor ve bizim acelemiz yok. Bir güneş açıyor, bir yağmur çiseliyor. Gökkuşağı mı o gördüğümüz? 😌
🍀 Hiçbir şey yapmamanın tadına susamışız. Bu arada su depomuz 4 gün bize yetecek miktarda dolu ve karavanın güneş enerjisiyle dolan elektrik aksamları, bir yandan endişesiz bütün işlerimizi halletmemize yarıyor: laptop ve telefon şarj edilebiliyor, ısınma ve sıcak su ihtiyacı da karşılanıyor.
📺 Bölmesinden yükselen akıllı bir TV ünitesi bulunuyor, bu viewsonic monitör (yatak sineması) netflix keyfi bile sunuyor.
💤 Konfor bizim için önemli. Çift kişilik bir yatak, genişçe bir masa (bu masa koltuklarla birleşip tek kişilik bir yatak daha olabiliyor), ve kişisel eşyalarınızı yerleştirebileceğiniz bolca işlevsel dolap mevcut. İçerideki tuvalet, duş ve lavabo da kompakt.
📌 @shantigotr karavanlar minimum 3 gün kiralanabiliyor ve kilometre sınırı yok. Bizimki günlük 1.300 Lira. Hafta arası ve uzun dönem (1 haftalık gibi) kiralamalarda %20 indirim uyguluyorlar.
🍴Karavan yolculuğunda, temel etkinliklerimiz arasında yeme-içme ve uyku da can alıcı bir yer tutuyor. İstanbul/Pendik’ten yola çıkarken, ön hazırlığımızı yapmıştık. Kiraladığımız karavanımızın mutfağında küçük bir buzdolabı, gaz ocağı, tabak-çanak, tencere, çatal-bıçak hepsi bulunuyor.😋
🌅 Ama esas zevk veren, her güzel köşenin size aitmiş gibi olması. Seç bir manzara, park et, düzenini kur, müziğini aç ve içkini yudumla. Sonra da bir “ohh bee” de, mutlaka!
🌳 Köylerin çekirdeğine serpilmiş eski evlerin, eski yolların içinde yol aldık. Doğanın çekiciliğine kapılarak; tarlaların, yeşillik fışkıran patikaların arasında kaybolduğumuz bir yerde durduk. Karavan yolculuğunun vazgeçilmez bir boyutu da yepyeni perspektiflerle karşılaşmak, orada, o an’da kalmak. Dışarıda hava 9 derece, kabanlarımızla dışarıda oturuyoruz masada ve kahvemizi içiyoruz. Tadı damağımızda dolaşan sükûneti seyrederek dinlenmekten keyif aldığımız anlar
🍃 Umarız hayatta artık hiç aceleci olmayacağız… Hayatımızda tutmak ve bırakmak istediklerimizi düşünüyoruz, yılın sonuna da henüz varmışken.
Meraklısına dipnotlar:
2-3 günde bir biriken pis suyu boşaltmak lazım. Shantigo’dan hem karavan kiralama hem de karavan satın alma imkanı var. Karar vermeden önce farklı dönemlerde deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Bahar ve yaz aylarında ne kadar keyifli olur diye düşünmeden edemedik. ☀️
Karavanı teslim etmeden önce ozon cihazları ile içeriyi iyice dezenfekte edazlaerek veriyorlar. Önemli bir detay bu bizim için. Havlu, çarşaf, yastık, yorgan gibi eşyalar paket içerisinde teslim ediliyor.
Daha fazlası için https://shantigo.com/