OTEL MENÜLERİNDE DÖNÜŞÜM ZAMANI!

Herkese merhaba! 
Bu yazımızda çeşitlenen beslenme tercihlerinin otel menülerine ve büfelerine nasıl yansıdığını anlatacağız.

Son yıllarda sağlıklı ve belirli tip beslenmeye yönelimlerin arttığı bir gerçek. Beslenme tercihleri ya da rahatsızlıkları nedeniyle otellerde konaklamaktan çekinen çok sayıda insan bulunuyor. Bu insanların genelini çölyak hastası, tercihen glutensiz beslenen, vegan ya da bebeği olan aileler oluşturuyor. Üstelik rakamları da azımsanmayacak kadar çok.

Yapılan araştırmalara göre; dünyada ortalama 8 milyon, Türkiye’de ise 80 bine yakın çölyak hastası var. Veganların sayısı ise, Dünya’da toplam 78 milyon kişi, Türkiye’de 80 bin. Google üzerinden “glutensiz menüsü olan oteller” “vegan menüsü olan oteller” vb. gibi arama yapan binlerce çölyak hastası ya da vegan beslenen insan bulunuyor. Bu aramalarda isimleri görünen oteller de özellikle sırf bu nedenle tercih sebebi olabiliyor. Memnuniyet geri dönüşleri sonucunda da tavsiyeler sayesinde yeni müşteri kazanımlarının yolu açılmış oluyor.

Welcoming paketlerinde küçük misafirlerinin tüketebileceği sağlıklı atıştırmalıklar, mini barlarında doğal ürünler, lobide misafirlere ikram edilen sağlıklı içecekler bulundurarak memnuniyet yorumlarını arttıran otellerin sayıları gün geçtikçe artıyor.
Peki, bu dönüşümü sağlamaya karar veren otellerin işleri çok mu zor dersiniz? Vegan, glutensiz menüler oluşturmaya karar vermek işin ilk adımı. Karar aşamasından sonra hammaddelere ulaşım konusu vardır ki, bu kısım zaman zaman otel satın alma sorumlularını zorlayabiliyor. Kaliteli, analizli ve güvenilir gıda hammaddelerine ulaşmak her zaman kolay olmuyor. Bu noktada çok titiz ve dikkatli davranmak gerekiyor. Tam da bu noktada DepoDone otellerin gıda arayışı sorunlarına çözüm oluyor. 
Öncelikle DepoDone’ı tanıyalım / https://depodone.com/ : DepoDone, Türkiye’nin ilk tedarik zinciri entegrasyonlu işletmeden işletmeye e-ticaret platformudur. Gıda üreticileri ile işletmeleri tek platformda buluşturan uygulaması sayesinde yüzlerce gıda markasının binlerce ürününe tek ekrandan ulaşarak siparişlerinizi dijital olarak oluşturabiliyorsunuz. DepoDone sizi kaynağı belli, analizli, temiz içerikli gıdaları tek tek aramaktan kurtarıyor. Bunları “dökme” olarak tabir edilen yüksek gramajlı ya da litrelik olarak sipariş edebilmenizi sağlıyor. Üstelik sipariş adedi sınırı olmadan... Yani ne kadarına ihtiyacınız var ise, o kadar sipariş edebiliyorsunuz. Üstelik üreticinin kendi liste fiyatı üzerinden! En geç 48 saat içerisinde teslim alacağınız bu ürünleri herhangi bir gönderim ücreti ödemeden tek seferde teslim alabilmeniz de diğer güzel tarafı…
Eğer siz de otel menülerinizde ve büfelerinizde bu değişime ayak uydurmak, misafirlerinizin çeşitliliğini ve sayısını arttırmak isterseniz, DepoDone uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirerek kayıt olabilirsiniz. İçeride işletme tipinize uygun ya da ürün çeşitlerine göre bir çok kategoriye ulaşacaksınız. 
Uzman ekibi danışacağınız her konu için sizlere daima yardımcı olmaya hazır! 
*Ülkelerdeki vegan sayıları ile ilgili istatistikler The Vegan Society, Sentinent Media internet sitelerinden alınmıştır.
*Çölyak hastası sayısı için https://hsgm.saglik.gov.tr/  sitesi kaynak olarak kullanılmıştır.