Tekirdağ Gezi Rehberi

İsmini anıp Tekirdağ dediğimizde aklımıza gelebilecek şeyleri söylesem, sanırım sadece bu sebepten Tekirdağ ziyaretini gerçekleştirmek isteyecek ve buraya tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz. Lafı fazla uzatmadan o sihirli sözcükleri söyleyeyim o halde, çünkü Tekirdağ denince akla mavi bayraklı tertemiz deniz, doğal alanlar, yamak paraşütü, tarihi ve kültürel yerler, kaleler ve camiler ile birlikte zengin bir mutfak geliyor. Hem doğal güzellikler hem de tarihi yerleri ve yöresel lezzetleriyle yerli ve yabancı misafirleri için kapılarını açıyor Tekirdağ sizlere.

Gerek İstanbul'a yakın oluşu ve gerekse farklı seçenekleriyle Tekirdağ sizler için unutulmaz bir zaman hazırlıyor. Ülkemizdeki ve dünyadaki turistik yerlerin genelde belli başlı özellikleri vardır. Ama Tekirdağ bu özelliklerden birkaç tanesini aynı anda sunuyor bizlere. Ulaşımı da çok kolaydır. Hele hele İstanbul gibi bir deryanın yanında ve aynı zamanda Marmara bölgesinin de yoğun ziyaret edilen yerlerinden biridir. Endüstrinin bunalttığı iş hayatından sadece hafta sonu olarak da kopabilirsiniz hem de burası batı ve güney sahillerimizden hiç de aşağı kalmayacak derecede güzellikler ve aktiviteler barındıran bir yer olarak karşımızda.

Pandemi Tekirdağ'ın değerini artırdı: İstanbul'dan kaçış var - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

Buraya yani Tekirdağa geldiğinizde zamanın nasıl geçeğinin farkına asla varamayacaksınız. İster cam gibi sahillerde yüzün isterseniz sevdiklerinizle birlikte geniş alanlarda piknik yapın. İsterseniz doğa sporlarıyla kendinize vakit ayırın isterseniz tarihin derinliklerine yolculuk yapın, seçim tamamen sizin ve inanıyoruz ki Tekirdağa yeniden gelmek, bu güzellikleri yeniden görmek isteyeceksiniz. Yoğun nüfuslu şehirlere yakın olması ise ayrı bir özellik katıyor seyahatiniz. Kimi güzel yerler vardır ama uzakta olduğu için gitmek zordur, gideriz belki ama bir daha gitmek kısmet olmayabilir. Fakat Tekirdağ öyle değil, misafirperver insanı ile temiz havası ile her an ulaşabileceğiniz bir konumda.

Tekirdağda Ne Yenir ?
Bu güzel şehir, köftesi, üzüm bağları, şarabı, peynir tatlısı, bağ evi restoranları ve yol kenarı et mangal restoranları ile meşhurdur. Kendine has bir çeşidi ile Tekirdağ köftesi olarak ün yapan bu türü mutlaka denemeli ve Tekirdağ üzüm bağlarını mutlaka görmelisiniz. Ardından Tekirdağ ciğer sarması ve Tekirdağ Çılbırı ve diğer yöresel lezzetler gelir. Mutlaka uğranılması gereken yerler olarak Köfteci Abdi Özcan, Özcanlar Köfte, Barbere Bağları ve Etoba Restoran aklımıza gelen başlıca yerler. Ayrıca yöresel lezzet olan damat paçası ve gaziler helvası da denenebilecek özel lezzetlerdir.

Tekirdağda Gezilecek Yerler
Çok fonksiyonlu bir yer olan Tekirdağ bizlere gezilecek birçok yer sunuyor. Tarihi mekanlar olarak, birçok müze, Tekirdağ Kalesi ve cami mevcut. Meşhur Macar prensi olan Rakoczi bir dönemler burada kaldığından Rakoczi Müzesi görülmesi gereken yerlerden. Müzeler sadece bununla sınırlı değil tabi, Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile meşhur şairimiz Namık Kemal Evi de burada. Tekirdağ şehitler abidesi, Çorlu kalesi ise görülecek diğer tarihi yerler olarak sizleri bekliyor. Bunun dışında büyük mesire alanları ve plajlar ziyaretçilerin emrinde. Şehre bağlı Şarköy ve onun içinde bulunan Eriklice Köyü görülmesi gereken yerlerden. Bu arada Kumbağ ve Marmara Ereğlisini de unutmamak lazım. Camileri de meşhur Tekirdağın. Bunların içerisinde Rüstem Paşa camii ve Mirliva Hüseyin Paşa camii en çok ziyaret edilen yerlerden.

Tekirdağda Neler Yapılır ?
Faaliyet alanı oldukça zengindir. İster piknik yapın büyük mesire alanlarında isterseniz de denize girin. Bitmedi, doğa sporları olarak de yamak paraşütü ve diğer sporlar için özellikle Uçmakdere mevkiinde bu spor yapılmakta ve eğitimi dahi verilmektedir. Müzelerini ve camilerini gezip tarihte yolculuk yaptıktan sonra kahvaltısı ve köfteleriyle ve hatta yöresel yemekleriyle karnınızı bir güzel doyurabilirsiniz. Yolculuk boyunca fotoğraf çekmeyi unutmayın, yol manzarası da oldukça güzel.

Tekirdağdan Neler Alınır ?
Şehri anımsatacak hediyelik eşyaların yanı sıra, alkollü içecekleri, heybesi, halı ve kilimleri ile üzüm meşhurdur Tekirdağda. Ve tabi köfte. Servise hazır edilmeden önceki son halini alıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Tekirdağ'da Nerede Kalınır: Tekirdağ Otelleri için tıklayın
http://kucukoteller.com.tr/tekirdag-otelleri

Tekirdağa Nasıl Gidilir ?
Kendi aracınızla İstanbul tarafından geliyorsanız şahane manzaralı yollardan geçeceksiniz, her anın tadını çıkartmanızı diliyoruz. Eğer arabanız yoksa demiryolu ile Çerkezköy istasyonuna kadar gelebilirsiniz. Şehir içerisinde bulunan Çorlu ilçesinde havaalanı bulunmakta, eğer uçağı tercih edecekseniz Çorluya gelebilirsiniz. Geriye deniz yolu ve kara yolundan otobüs seferleri kalıyor, Marmara adasından ve Avşadan denizyolu seferleri mevcut ve dilediğiniz şehirden de günlük otobüs seferleriyle Tekirdağa ulaşmak mümkün. Yani ulaşım hemen hemen her yoldan yapılmaktadır ve basit.