Gerek şehir merkezi ve gerekse ilçeler köyler olarak ele almak gerekirse hem Artvin hem de Borçkada genel olarak Türk ve Gürcü yemekleri var. Hazır buraya kadar gelmişken farklı bir tat olan Gürcü yemekleri denenebilir. Karalahana sarması, mısır ekmeği olarak bilinen çadi, tereyağında alabalık, benekli balık ve macahel balı da Borçka denince akla gelen lezzetlerden. Ayrıca Gürcü tavuğu ve şerbetli silor tatlısı ve lor çorbası da komşu mutfaktan tadılabilecekler arasında bulunuyor. Tüm bunların yanında Borçkadan ayrıldıktan sonra Artvinden ayrılmadan mutlaka Cağ kebap, cevizli pestil yani köme ve eski kaşar olarak bilinen peynirden de tadabilirsiniz. Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin birbirlerine yakın olduğundan bu bölgedeki lezzetlere de yayılmış bulunmakta.