Kızılcahamam'da Nerede Yenir

Temiz havası ve maden suyu ile iştahınızı açan bölgede pek çok lezzetli yöresel yemekler var. Anadolu ve Ankara mutfağının özelliklerini taşıyan Kızılcahamam’da herkesin damak tadına uygun yemekler bulması mümkün.
Bölgede pek çok bilinen yemek, buraya özgü tatlarla yeniden şekillendirilmiş. Hamur işleri ve bakliyat, et yemekleri ön planda. Gözleme, bölgede her çeşidi yapılan bir yiyecek. Bunun dışında en çok cızlama, hamur tatlıları ve teli pilav çeşitleri ön planda.
Bölgenin bazı yöresel yemekleri ise cızlama, kül çöreği, ekmek balığı, sübüre, bazlama, gözleme, ekmek aşı, ağşak söğşü (bildiğimiz çılbır ), böde (külde yumurta), balık şiş, soğanlı tirit, efelek sarması, toyga çorbası, büryan, öllüğün körü, haside, höşmerim, kaygana bölgedeki adıyla da tadıyla da ilginç lezzetlerin sadece birkaçı. Gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.
Bunun dışında bölgede kafelerde ve restoranlarda gözleme, tost, ızgara et ve tavuk ürünleri, fast food ürünler, pide, kebap ve lahmacun gibi lezzetleri yiyebilirsiniz.
 

Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (14)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
29.03.2024
Çıkış
30.03.2024
Misafirler
2 misafir