Otelinizde Neden Güneş Enerji Sistemi Kullanmalısınız?

Güneş Enerji Sistemleri Nedir?
Güneş enerji sistemleri; güneş enerji panellerinin güneşten gelen fotovaltik ışınları kullanarak elektrik üretilen sistemlerdir. Güneş enerji sistemleri otellerinizin elektrik giderlerinde büyük oranda tasarruf yaratacak sistemlerdir. Güneş enerji sistemlerinin 25 yıl üretim garantisi vermesi de bu yatırımı uzun vadeli bir tasarrufa ve kazanca dönüştürür.
Güneş enerji sistemlerinin enerji kaynağı güneştir, güneşten gelen ışınların güneş panellerine çarpması ile elektrik üretim süreci başlar. Panellerde üretilen DC elektrik akımının invertörlerde AC elektrik akımına çevrilmesiyle evlerimizde, işletmelerimizde ve otellerimizde kullanabileceğimiz elektrik formunda elektrik elde etmiş oluruz.  Bu sistemlerde kullanılan güneş panellerin yüzeyinde birçok güneş enerjisi hücresi bulunmaktadır. Bu güneş hücreleri doğada bol miktarda bulunan silikon maddesinden meydana gelmektedir ve elektrik akımı oluşturması amacıyla pozitif ve negatif iki katmandan meydana gelmektedir. 
Otellerde Güneş Enerji Sistemleri  
Otellerin elektrik tüketim ortalamaları oldukça yüksek seviyelerdedir. Yüksek elektrik kullanımının sonucu sadece kabarık bir elektrik faturası değildir. Fosil yakıt kaynaklı elektrik kullanımının iklim krizi üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Yüksek elektrik faturasına sahip herhangi bir otel, elektriğini fosil kaynaklardan değil de çatısına kurduracağı güneş enerji sisteminden üreterek hem yüksek elektrik maliyetlerinden kurtulabilir hem de çevreye zarar vermeyen bir işletme olabilir. Güneş enerji sistemlerinin ilk ön maliyetlerinin karşılanmasına yardımcı olacak finansal çözümler de mümkündür. Otelinizin çatısına güneş enerji sistemi kurulumu yaparak görece düşük bir ön maliyet karşılığında uzun vadeli büyük tasarruflar elde edeceğiniz bir yatırım yapabilirsiniz.
Oteller Neden Güneş Enerji Sistemi Kullanmalı?
Konaklama sektöründe enerji tüketimi çok önemli bir faktördür. Son 5 yıldır artan elektrik fiyatları diğer giderler arasında dikkat çekici boyutlara ulaşmasına sebep olmuştur. Gelecek planları yapmak isteyen otel işletmeleri öngörülemeyen elektrik maliyetleri sebebiyle yeni yatırım planları yapmakta zorlanmaktadır. Geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek isteyen otel işletmeleri güneş enerjisi sistemi yatırımları gerçekleştirmektedir.
Enerji yönetimi, Türkiye gibi büyük çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğu ortalama 50 milyon civarı turisti çeken turizm ülkesi için kilit bir unsurdur. Örnek vermek gerekirse, dünya genelinde oteller enerji tüketiminde yalnızca %5-6 gibi küçük yüzdelerde bir düşüş sağlarlarsa, GSYİH açısından sektörler arasında dünya lideri olarak konumlandıracaktır. Buradan yola çıkarak, otelinizde kurduracağınız güneş enerji sistemi ile yapacağınız etkili bir enerji yönetimi otelinizi öne çıkaracak olumlu finansal etkiler sunabilir. Güneş enerjisi çevresel ve finansal olarak faydalıdır. Enerjinizi yenilenebilir bir kaynaktan üreterek işletmenizin karbon ayak izini azaltır ve işletmenizin diğer çevresel etkilerini dengeleyebilirsiniz. Uygun leasing imkanları ise küçük oteller için oldukça faydalıdır. Güneş enerjisine yatırım yaparak, daha sürdürülebilir bir gelecek için yatırım yapıldığı da unutulmamalıdır.
Solarşarj ile Elektrikli Aracı Olan Müşterilerinize de Hizmet Verin  
Son yıllarda artan elektrikli araç kullanımını ile de otellerde elektrikli şarj istasyonu kurulumu neredeyse şart oldu. Fosil yakıt kullanımının arabalarda yaydığı zararlı gaz salımı ile artık elektrikli araçlar tercih edilmekte. Solarşarj ile müşterilerinizin elektrikli araçlarını şarj edebilecekleri güvenli ve hızlı şarj hizmeti sağlayabilirsiniz. Alt yapınıza uygun; otellerinize özel şarj çözümlerine Solarçatı ile ulaşabilirsiniz.
25 Yıl Üretim Garantisi
Oteller, çatı üzeri GES ile tükettiği elektriği çatısında üreterek 25 yıl boyunca yüksek elektrik faturalarından kurtulabilir. İlk kurulum maliyeti olsa da, sisteminiz devreye girer girmez faturalarınızdan tasarruf etmeye ve hatta ürettiğiniz fazla elektrik ile aylık mahsuplaşma yapmaya başlayabilirsiniz.
Müşterilerinize Düşük Karbonlu Bir Tatil İmkanı
Tüketiciler, çevreye duyarlı oldukları ve seyahat ederken karbon ayak izlerini azaltmak istedikleri için artık elektriğini güneş enerjisinden üreten tatil köylerinde ve otellerde kalmayı tercih etmektedir. Otellerde yenilenebilir enerji kullanımı ile aşağıdaki avantajlara da sahip olabilirsiniz:
Güneş enerjisi ile elektrik üretimi / düşük karbon salımı
Temiz Çevre
Yüksek verimli enerji kaynağı
Otelinizde güneş enerji sisteminden kendi tükettiğiniz elektriği üreterek elektrik faturası ödemez ve çevreye zarar vermeden elektrik sağlamış olursunuz. Ürettiğiniz fazla elektriği mahsuplaşma yöntemi ile şebekeye satarak büyük kazançlar da sağlayabilirsiniz.
Uzman mühendislik hizmeti için www.solarcati.com  adresi ya da 0212 280 00 00 numarasından bilgi alabilirsiniz.