Kahve Esintileri... Caffé Vergnano

Kahve Esintileri 
Off, film gibi bir gündü!... dedikten sonra bizim kendimize gelmemizi sağlayan şey iyi bir müzik ve iyi bir kahve oluyor. Yüzümüzü, ciğerimizi okşuyor has kahve kokusu! Aslında 120’ye yakın çeşidinin olduğu bu kahve bitkisi; kültüre ve insana dair de ayrı ve kuytu bir dünya sevgili okurlarımız! Habeşistan'da keşfedilip (MS.700-800) yola çıkan kahve çekirdekleri; Yemen’in geçit vermez yaylalarını, bozkırlarını aşıp, 16. yüzyılın başlarında Osmanlıya geliyor ve o gün bugündür yüzyıllık vakarla hâlâ cazibesini koruyor. Zamanın çarkları arasında öğütülerek nasıl da gelmiş buralara değil mi ama… Epey gizemli bir devinim doğrusu…
İtalya’nın önemli ve eski kahve markalarından olan Caffé Vergnano da elini değdirenin nostalji çarptığı çok özel bir marka. Hatrı sayılan 1880’li yıllarda, Domenico Vergnano tarafından kuruluyor ve bu markayı günümüzde sıcak tutan şey ise bugün hâlâ daha 4. nesil tarafından devam ediyor oluşu! Ama asıl önemlisi de; 2008 yılından beri Mira Gıda sayesinde, iyi kahveye odaklanmış Caffé Vergnano markasının en lezzetli kahvelerini Türkiye’de içebiliyor oluşumuz.
Kahve çekirdekleri, yörelerine göre özellikleri ve türevleriyle birlikte ayrılıyor tabii. Caffé Vergnano’nun yüksek kaliteli çekirdeklerden geleneksel yöntemlerle özenle kavurarak hazırladığı kahveleri ; espresso için farklı harmanlarda çekirdek ve öğütülmüş seçeneği ile, filtre kahve için farklı harmanlarda ve Türk Kahvesi için farklı harmanlarda öğütülmüş olarak ürün gamlarında bulabilirsiniz. Aynı zamanda tek porsiyonluk kapsül ve pod kahveleri de ürün gamında önemli bir yer teşkil etmekte.
Nespresso makinelerine uyumlu Espresso 1882 kapsül kahveleri, doğada %100 dönüştürülebilir yani kompostlanabilir ambalajlarda üretiliyor. 
‘’Caffé Vergnano Espresso 1882’’ ismini verdikleri bu kapsüller; 2016 yılında doğayı hoyratça tüketmediği hatta bir muz kabuğundan farksız olduğu için İtalya’da yılın ürünü seçilmiş! Paragraf burada takılıyor sevgili okurlarımız çünkü; rahmetli Bob Marleyin 1980’li yıllarda dediği manidar sözü geliyor aklımıza: ‘’Değirmeniniz kuruyana kadar suyun eksikliğini hissetmeyeceksiniz.’’
Caffé Vergnano’ya özgü başka bir detaydan bahsedeceksek eğer; bu da ancak Türk kahvesi olabilir. Mira Gıda; 2013 yılında UNESCO tarafından tescillenen Türk Kahvemizi ve kültürümüzü  Caffé Vergnano’nun özel seçki yelpazesine sokuyor ve tüm dünyada son altı yıldır epey talep almasını sağlıyor. Türk kahvesinin bu en lezzetli halini kaçırmayın çünkü beş farklı Arabica çekirdeğinden harmanlanarak paketleniyor. İçimi ve lezzeti çok hoş: yazıyla anlatılamaz!
Bir parantez: Caffé Vergnano’nun kahvelerine Mira Gıda e-ticaret sayfasından, İstanbul’da bulunan iki adet kafelerinden ve restoranlarından, Eataly/ İstanbul market reyonlarından ve diğer bazı e-ticaret sitelerinden temin etmek mümkün. Espresso 1882 kapsülleri Macrocenter’lardan da alabilirsiniz.
Bizim için yukarıda adı geçen lezzetlerin arasında kullanımı en kolay olanı Espresso 1882 kapsülleri. Beş çeşidinin de apayrı bir aroması var. Günün her saati bir sebebimiz olabiliyor kahve içmek için. Keyifle içilen, yüksek kaliteli ve özenle üretilmiş Espresso 1882 kapsüller Nespresso kapsül makineleriyle de uyumlu! Seyahatlerimizde de epey pratiklik sağlıyor bu durum. Otel odamıza girip, ruhumuzu saran tatlı yorgunluğu savdıktan sonra kapsül kahvelerimizi içmek: Oh miss!