Bodrum'da Birkaç Gün Geçirmek İçin 7 Neden

Başlığa bakınca Bodrum'a bir parça haksızlık ettiğinizi düşünebilirsiniz. Evet, gerçekten de böylesine köklü bir tarih, muhteşem doğal güzellikler, hem köy hem şehir hayatı ve herkese hitap eden farklı tatil deneyimleri sunan Bodrum'da zaman geçirmek için bir çırpıda 77 neden bile sunabilirdik! Ancak, en iyi 7 tanesine odaklanmamız gerekiyordu. İşte, Bodrum'da tatil planınızı kolaylaştıracak 7 nitelikli tavsiye...

1) Muhteşem Doğa Yürüyüşleri İçin Leleg Yolu
Hala aramızda Bodrum'u sadece deniz, güneş, kum ve eller havaya eğlenceden ibaret sananlar var mı? Varsa yazının devamını soluksuz okumalı. Çünkü Bodrum, yaz-kış tercih edebileceğiniz sayısız deneyimi ziyaretçilerine büyük bir cömertlikle sunuyor. Bunlardan biri de Leleg Yolu ve bu yolda yapabileceğiniz doğa yürüyüşleri. Pedasa Antik Kenti'nin en önemli ticaret yollarından biri olan Leleg Yolu, Bodrum'un pek çok noktasında birbiriyle bağlantısı olmayan, farklı zorluk derecelerine ve kilometreye sahip parkurlar vadediyor. Eğer bu tip yürüyüşlere hevesleniyor ama "Önceden hiç denemedim." diyorsanız; Bitez Marina'dan başlayan ve Adaboğazı'na giden 5 kilometrelik parkur size uygun olabilir. Leleg Yolu'nun denize en yakın konumda olduğu bu parkurda, zaman zaman tepeden muhteşem manzaralara şahit olacak, zaman zaman da deniz seviyesine inip kendinizi suya atmak isteyeceksiniz. Bu tip bir hiking deneyimi için uygun ayakkabı ve kıyafete sahip olmanız, sırt çantanıza da bir şişe su koymanız yeterli. Bodrum'un değişken havasına hazırlıklı olmak için kat kay giyinmenizde de fayda var. Bodrum'a tepeden hakim olmanın, tarihin izlerini sürmenin ve doğa ile başbaşa kalmanın keyfini çıkartmak için Leleg Yolu'nu sakın es geçmeyin.



2) Bakir Koylarda Sessiz Bir Tatil
Bodrum'un kalabalığından şikayetçi olan pek çok tatilcinin çoktan keşfettiği ama yine de diğer plajlara ve koylara nazaran daha sessiz sakin olan birkaç koy bulmanız mümkün yarımadada. Bu koylara ulaşmak ve tesis azlığından dolayı uzun vakit geçirmek biraz zahmetli olsa da, emin olun geçirdiğiniz günün sonunda "İyi ki..." diyeceksiniz. Mesela Çökertme ile başlayalım. Bodrum merkezden 1 saatlik virajlı bir araba yolculuğu sonrasında ulaşabileceğiniz bu muazzam bölge, genellikle teknelerin yanaştığı, yan yana birkaç tesisi barındıran şirin, minicik bir koy. Ufak çakıl taşları ile kaplı plaja, turkuvaz renkli berrak bir denize ve onu çevreleyen yemyeşil dağ manzarasına sahip. Rotanızı Güvercinlik tarafına çevirirseniz, yine şehirden 1 saat kadar uzaklıktaki Kuyucak'ı keşfedebilirsiniz. Bir başka doğa harikası olan bu bölge yarımadanın en az bilinen yerlerinden. Çam ağaçlarının kokusu ile sarhoş olabileceğiniz Kuyucak'ın denizi de muhteşem. Dönüşte yan yana dizilmiş balıkçılarda taze kalamar yemeyi unutmayın!



3) Nostaljik Alışveriş Bodrum Çarşısı'nda
Bodrum'un pek çok yeni çekim merkezi var ama biraz nostalji yaşamanın kimseye zararı yok. İşte bu nedenle, şimdi yönümüzü Bodrum merkeze çeviriyoruz ve sizi tarihi çarşıyı adımlamaya davet ediyoruz. Envayi çeşit dükkanın, hediyelik eşyacıların, kafe, bar ve restoranların toplandığı Bodrum çarşısı, dar sokaklarında dört mevsim yerli ve yabancı sayısız misafir ağırlıyor. Bodrum'a özgü mandalinalı sabunlar, mumlar, reçeller ya da başka otantik eşyalar bulabileceğiniz bu çarşıdaki geziniz sırasında karnınız acıkırsa; meşhur sebzeli dönercilerden birinde mola verebilirsiniz. Çay için de belediyenin mekanı olan ve güzel bir manzara sunan Trafo Bodrum'u tercih edebilirsiniz.



4) Bodrum'a Değer Katan Mekanlar
Son yıllarda büyük şehirlerden aldığı göç ile çehresi değişen Bodrum'da; sadece yazın değil, 12 ay boyunca güzel vakit geçirmenizi sağlayan pek çok yeni oluşum var. Vakit ayırıp önceden planlayabilmeniz için birkaç tanesini sıraladık. Yeni nesil kütüphane mottosuyla Bodrumlu entelektüellerle buluşan Zai Bodrum, bir kütüphane olmasının yanı sıra nitelikli etkinliklere de imza atan ve güzel bahçesiyle insanın içini açan bir mekan. Burada yazar buluşmaları, piyano dinletileri, söyleşi ve imza günleri yapılıyor. Mumcular bölgesindeki Bahçeyakası Köyü'nde bulunan Sinan Bey Çiftliği, 20 yıla yakın zamandır Bodrum'da yaşayan Sarpkan çiftine ait bir keçi çiftliği. Önceden rezervasyon yaptırıp ziyaret ettiğinizde, hem keçileri görebilir, taze keçi peyniri yiyebilir; hem de Sarpkanların muhteşem sohbetine eşlik edebilirsiniz. Sinan Bey Çiftliği'nde ayrıca gruplara özel pizza partileri de düzenleniyor. Lokal ve dijital bir Bodrum yayını olan Sevgili Bodrum; Bitez'deki atölye mekanında özgün el sanatları atölyeleri, seminerler, söyleşiler ve lansmanlar düzenliyor ve rutin olarak Bodrumluları buluşturuyor. Eğer Bodrum'a taşınmak gibi bir niyetiniz varsa; yolunuzu mutlaka buraya düşürün. Bol bol tavsiye ve ilham alacağınız kesin. Bodrum'un tek yemek atölyesi olan Foodrum, Konacık'taki sevimli mekanında ilgi çekici yeme-içme atölyeleri düzenliyor. Tadımlar, söyleşiler ve özel buluşmalar da düzenlenen mekanın sahibesi Aşçı ve Gastronom Pelin Dumanlı.

5) Çocuklar İçin Her Şey Var
Bodrum elbette ki çocuklar için de büyük nimetler sunuyor. Her şeyi bir kenara bırakın, tertemiz havası ile miniklere şifa oluyor. Peki, çocuklarla yapacağınız bir ziyarette yarımadada nasıl zaman geçirebilirsiniz? Öncelikle onlarla kısa orman yürüyüşleri, sahilde bisiklet turları ya da paten gibi aktiviteler planlayabilirsiniz. Her daim aydınlık ve temiz havasında spor yapmak çocuklar için keyifli olacaktır. Eğer Bodrum seyahati için ille de yaz mevsimini beklediyseniz; çocuklara özel olarak açılan sörf ya da yelken kamplarına da göz atabilirsiniz. Kitap kurdu bir minikle seyahat ediyorsanız; Torba'da açılan çocuk kitapçısı Babun'u ziyaret edebilirsiniz.

6) Ege'nin En Doğal Kahvaltısı
Seyahatin en güzel yanlarından biri de; mis gibi havaya uyandığınız bir Bodrum gününü şahane bir kahvaltıyla taçlandırmak olmalı. Bunun için de birkaç teklifimiz olacak size! Dağbedelen Köyü'nde bulunan Kozalak, içindeki yürüme parkuru, geniş ve çocuk dostu bahçesi ve enfes serpme kahvaltısıyla bir numaramız! Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın. Bitez'in göbeğinde yer alan ama saklı bahçesiyle bir o kadar da sessiz sakin bir mekan olan Maride Café sadece kahvaltısıyla değil; cheesecake, ekler ve pasta gibi tatlılarıyla da ünlü. Kendi imalatları olan reçellerin ünü çoktan Bodrum'un sınırlarını aşmış durumda. Mutlaka deneyin. Halı dokumasıyla ünlü Etrim köyünde, dev bir bahçe içinde tavuklar, civcivler, köpekler ve kuzular eşliğinde bir kahvaltı kulağa nasıl geliyor? Etrim Doğa Restaurant'ın sunduğu yöresel kahvaltıda sıcacık ekmeğin, taze reçellerin ve kendi yapımları peynirin tadı damağınızda kalıyor. Denemeden dönmeyin. Bodrum'daki konaklama noktanız adanın kuzeyi ise; size önerimiz Yalıkavak'taki Asmalı Çardak Kahvaltı Evi. Güler yüzlü hizmet, lezzetli bir sofra, temiz hava, bol oksijen. Başka ne ister insan?



7) Turistik Noktaları Keşif
Bodrum'a kadar gelmişken bazı olmazsa olmazları da unutmamak lazım tabii. Beyaz boyalı evlerin ve dar sokakların arasında kaybolmadan, Gümüşlük'te balık yemeden, masmavi ve engin denizlerde yelken açmadan, tarihi Bodrum Antik Tiyatrosu'nda bir konsere gitmeden, barlar sokağında gece turları atmadan Bodrum'u terk etmeyin. Belki tüm bunlar fazla turistik ve klişe geliyor olabilir ama siz yine de her birini seyahat arşivinize ekleyin. Eğer tüm bu sıraladıklarımızı birkaç güne sığdıramayacağınızı düşünüyorsanız; Bodrum için bu seneki seyahat planınızda daha fazla yer açın. Hafızanıza kazınan güzelliklerden asla pişman olmayacaksınız!

Bodrum'da Nerede Konaklanır diye soracak olursanız; Bodrum Otelleri Önerilerine bir göz atın! https://kucukoteller.com.tr/bodrum-otelleri