Editörün Bahar Tatili Önerisi - Kalkan

Popüler turizm merkezlerinin aksine Kalkan’ın ünü henüz öyle pek yayılmamış. Aslında yazıyı yazarken bahsetmesek mi hiç, henüz fazlaca keşfedilmeden bizde mi kalsa demedik değil! Beyaz badanalı evleri ile Bodrum’u anımsatsa da henüz o kadar çok bileni yok Kalkan’ın.

Küçük butik otelleri, samimi halkı, limandaki balıkçı tekneleri ile tam bir küçük sahil kasabası.
Antalya Kaş ilçesine bağlı ve merkeze yaklaşık yarım saatlik uzaklıktaki Kalkan o kadar şirin bir belde ki… Önüne almış masmavi engin deniz manzarasını, sırtını dayamış dağlara, Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından denize açılan sürprizleriyle duruyor öylece.

Kalkan Gezi Rehberi - Villa Danışmanı Blog
Kalkan’ın tertemiz denizi ve altın sarısı kumları ile plajları ve minik koyları henüz tam keşfedilmemiş, dolayısıyla el de değmemiş, eskimemiş. Güzelliğine kapılıp gelen tatilcileri bekliyor. İsterseniz bu koylarda vakit geçirin isterseniz atlayın küçük bir tekneye civar koyları ve güzellikleri keşfe çıkın.
Günbatımını deniz kenarında da seyredebilirsiniz ya da şirin butik otelinizin balkonunda günbatımına karşı şarabınızı yudumlarken de. Akşamları Kalkan’ın her biri denize açılan taş sokaklarında yürürken, küçük pazarda turlarken ya da deniz kenarında güzel bir restoranda ay ışığında rakı balık yaparken vakit geçirebilirsiniz.
Vaktinizi nasıl geçirirseniz geçirin huzur bulacağınız ve kesinlikle kafa dinleyeceğiniz bir yer Kalkan. Kalabalık turist grupları ve gürültüleri yok. Gün doğumundan günbatımına kadar her şey huzur ve sükûnet vaat ediyor. Fotoğraf makinenizi ya da video kameranızı unutmayın, ölümsüzleştirmek isteyeceğiniz pek çok anı olacak. Tekne turuna çıkmadan dönmeyin ki asıl zevkine varın tatilin. Kalkanlı teyzelerin el emeği olan takılardan da sevdiklerinize armağan etmek için satın alın, nasıl özenerek işlediklerini göreceksiniz. En az beş günlük bir tatil planı yapın ki iyice dinlenin ve gizli kalmış sürprizlerini keşfedin Kalkan’ın! iyi tatiller.

Kaş/kalkan kalamar körfezi AKŞAM saatleri🌞🌞🌞👍📷 Kalkan… | Flickr

Kalkan Konaklama Önerileri:

Kalkan Otelleri için http://www.kucukoteller.com.tr/kalkan-otelleri.html linkine tıklayınız…

Kalkan'da Konaklama Önerisi: Fidanka Hotel https://kucukoteller.com.tr/fidanka-evleri

Kalkan'da Diğer Konaklama Önerimiz:  Patara Prince Hotel & Resort https://kucukoteller.com.tr/patara-prince-otel
Patara Prince Hotel & Resort