Fotoğraf Tutkunlarının Tercihi 10 Otel

Fotoğraf tutkunları, görsel hikâye anlatanlar ve özellikle profesyonel fotoğrafçılar için tatil ve fotoğrafın uyumu; beraberinde lüks, dinlence, eğlence ve doğa gibi pek çok şeyi de getirir. Hele de doğası ve mimarisi, tarihi gibi pek çok görsel öğesiyle mükemmel bir mekân ya da yer, pek çok atölyenin ötesine geçebilir ve fotoğrafçıyı yaratıcılık anlamında çok öteye götürebilir.
Pek çok özel ana tanıklık etmek ve o anları yakalamak fotoğrafçı için en mükemmel deneyimlerden biri iken, fotoğraf turizmi için de güzel adımlardan biri olur. Fotoğraf tutkunu olanlar, tatil planlarını yaparken sadece konforu ve otelin özelliklerini düşünmezler. Tatilde mekân ve tesis seçerken bir fotoğrafçıyı etkileyen ve ilgilendiren pek çok farklı unsur vardır. Çünkü her an, her durum ve her yer fotoğrafçının gözünde en özel an olabilir.

Eğer siz de merceğin arkasında yaşıyor ve dünyayı o mercekten çok daha farklı görüyorsanız ya da böyle bir tanıdığınız varsa tam da böyle fotoğrafçılar için manzarası, tasarımı, mimarisi ve doğasıyla fotoğraf tutkunlarının tercihi 10 oteli belirledik.
1-  Anatolian Houses Hotel - Göreme Kapadokya

Göreme’de oda kahvaltı şeklinde hizmet veren masal gibi bir otel. Mağara otel temalı Anatolian Houses, oda kahvaltı konsepti ile hizmet veriyor. Odaların dekoru fotoğraflarındaki gibi ve gerçekten çok beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bünyesinde hamam, açık/kapalı havuz, SPA merkezi bulunuyor. İçerisinde kuru temizleme hizmeti, ütü servisi, toplantı salonu da mevcut.
Web: https://kucukoteller.com.tr/anatolian-houses-goreme 

2-  Bey Konağı - Gaziantep

1886 yılında mimari dünyasına doğmuş olan bu muhteşem konak, eskiden bir kilise olan Kurtuluş camii’nin hemen yanı başında misafirperverliği ile yer alıyorr. Önceden kilise, daha sonra camii olsa da hep bir mabedin yanı başında olması ona Tanrı’nın ikram severlik özelliğini vermiş. 
Web: https://kucukoteller.com.tr/bey-konagi

3-  Saklı Göl Evleri - Burdur

Saklıgöl Evlerinde, sizi evinizde hissetmenizi sağlayacak konforu bulabileceğiniz özel tasarımlı göl evlerinde, manzaranın ve doğadaki ahenkin keyfini çıkaracaksınız. Kızılçam ve sığla ormanlarıyla kaplı Karacaören Gölü kenarındaki Saklı Göl Evleri'nde aileniz ve dostlarınızla birlikte şehir stresinde uzak, yılın 12 ayı keyif dolu bir tatil yapabilirsiniz.
Web: https://kucukoteller.com.tr/sakli-gol-evleri

4-  Shambala Lodge - Kabak Vadisi Ölüdeniz

Şehrin griliğinden ve mecburi ilişkilerinden uzaklaşıp biraz nefes alabileceğimiz, tabiat ve evrenle bir olup özümüze dair bazı duyguları hatırlayacağımız, kendimizle ilişkimizi daha da derinleştirebileceğimiz, yolu sevgi, ışığı bilgi olan insanların buluşma noktasıdır Shambala.
Web: https://kucukoteller.com.tr/shambala-lodge

5-  Kaya Guest House - Eski Datça

Adı Eski Datça ama dünü yarını yoktur buraların… Ruhunuzu okşayan akşam esintilerinde kendinizi yeniden bulacağınız bir yer.  Can Yücel’in ayak izlerini takip edebileceğiniz ve kendinizi buranın bir parçası hissedebileceğiniz bir mekan yaratılmış sizler için; KAYA GUEST HOUSE...
Web: https://kucukoteller.com.tr/kaya-guest-house

Kaya Guest House
6- Mardin Otel - Mardin

Mardin’in eski bir Ermeni mahallesinde yer alan konak, tipik Mardin evleri mimarisine uygun olarak güneye bakacak şekilde teraslamalı bir sistemle inşa edilmiş. Konağın en alt katlarında yer alan devasa su sarnıçları bu yapının temellerinin Asur dönemine kadar inebileceğini gösteriyor.
Web: https://kucukoteller.com.tr/maridin-otel

Maridin Otel
7-  Saliha Hanım Taş Konak - Birgi İzmir

1920 li yıllarda taş-ahşap karışımı olarak inşa edilen konak, 2013-2014 yılları arasında aslına uygun olarak restore edilmiş ve turizme kazandırılmış. Cumhuriyet dönemi evlerinin önemli örneklerinden biri olarak gösterilen konak Kültür varlıkları listesinde tarihi-tescil edilmiş Birgi evlerinden birisi olarak yer alıyor.
Web: https://kucukoteller.com.tr/saliha-hanim-tas-konak

Saliha Hanım Taş Konak
8-  Casa Margot Hotel - Fethiye

Casa Margot Galeri Otel, Fethiye’de marina üzerinde, eşşiz manzarası ile sizlere akdeniz ruhunu kendi evinizdeymişsiniz gibi hissetme şansı tanıyor. Her köşesinde kaliteyi hissedebileceğiniz, özenle dekore edilmiş, panaromik Fethiye manzarası ile kalbinizi ısıtacak olan Casa Margot Hotel, en değerli anlarınızı ölümsüz birer anıya çevirmeyi amaçlıyor.
Web: https://kucukoteller.com.tr/casa-margot-hotel

Casa Margot Hotel, +14
9-  Turkuaz Köy - Finike Antalya

Finike'nin tarımı, tarihi ve doğası TurkuazKöy'de. Coğrafi İşaretli Finike Portakalı'nın yetiştiği portakal bahçeleri içerisinde ve Limyros Nehri kenarında dinlenmenin ve huzurun tadına varın. Ahşap odalarında konforunuz için klima, minibar, tv ve diğer tüm detaylar var. Finike'de köy kahvaltısı ile meşhur olan restoranda yöresel lezzetler ile birlikte dünya mutfağından da yemekler tadarken, köyün güzel manzarasını seyredin.
Web: https://kucukoteller.com.tr/turkuaz-koy

Turkuaz Köy
10-  Suna Sun Hotel - Kaş Antalya

Doğanın tüm güzelliklerini içinde barındıran ve Türkiye’nin en berrak denizlerinden birine ev sahipliği yapan Kaş’ın Çukurbağ bölgesinde, unutulmaz anlar vaat eden özel bir otel; Suna Sun.
Web: https://kucukoteller.com.tr/suna-sun-hotel

Suna Sun Hotel, +14