Marmaris Söğüt ve Orhaniye’de Unutamayacağınız Bir Tatil İçin İpuçları

Eğer popüler destinasyonlar yerine doğayla iç içe olabileceğin, rahatsız edilemeden deniz keyfi yapabileceğin, salaş restoranlarında taze deniz ürünlerini tüketme ayrıcalığına kavuşabileceğin özel bir noktada tatili geçirmek istiyorsan, sana çok güzel haberlerimiz var.

Eğer bu yıl tatil planlarında Marmaris sınırları içerisindeki Söğüt ve Orhaniye’ye yer verirsen, bu saydığımız fırsatların hepsine hiç çaba sarf etmeden ulaşabilirsin. Hatta sana önerdiğimiz ipuçlarını takip edersen hayal ettiğinin çok daha ötesinde bir tatil deneyimi yaşayabilirsin.
Söğüt ve Orhaniye’ye ulaşım, Marmaris-Datça yolundan sağlanıyor. Her iki köye de ilçe merkezinden minibüslerle kısa sürede ulaşabilirsin. Konaklama ihtiyacını ise bu bölgelerde faaliyet gösteren butik oteller aracılığıyla sağlayabilirsin.



Söğüt’te Neler Yapabilirsin?
Sönbeki Körfezi’nde yer alan Söğüt Köyü, mütevazı görünümü ile ilk defa kendisini ziyarete gelen gezginlere ufak çapta bir şok yaşatıyor. Ancak burada zaman geçirdikçe ön yargılar birer birer kırılıp, yerlerini eşine az rastlanır güzellikteki deneyimler alıyor. Köye gidip benzer deneyimler yaşamayı amaçlıyorsan, aşağıda sıraladığımız aktivitelere öncelik verebilirsin.

Doğa Yürüyüşlerine Çıkabilirsin
Akdeniz ile Ege’nin buluştuğu noktada tatil yaparken enfes manzaralarla karşılaşmak ve çevreyi keşfetmek adına uzun yürüyüşlere çıkabilirsin. Gerçi bölgeyi keşfetmek için Marmaris merkezden safari turları da düzenleniyor. Ancak biz sana yürümeni tavsiye ediyoruz. Çünkü bu sayede gündelik yaşamla da iç içe olma fırsatı yakalayabilirsin.
Çevresi zeytin ve badem ağaçları ile kaplı Söğüt Köyü’nün dar sokaklarında yürürken ekmek yapan kadınlar ve oyun oynayan çocuklarla karşılaşabilirsin. Köyü dışına çıktığında ise meyve ağaçları ile dolu bahçelerin arasından geçip enfes güzellikteki koylara ulaşabilirsin. Tabii arada, bir zeytin ağacının gölgesinde mola verip huzurlu birkaç dakika geçirebilirsin.


Köy Çarşısında Alışveriş Yapabilirsin
Söğüt, doğanın cömertliğinden nasibini fazlasıyla almış bir yerleşim. Bu durumla ilgili somut kanıtlar bulmak istersen, rotanı köyün çarşısına çevirebilirsin. Bu sayede hem bu sevimli yerleşimin mutfak kültürü hakkında bilgi alabilir hem de birbirinden leziz organik ürünlere sahip olma fırsatını yakalayabilirsin.
Köyün çarşısında bulabileceğin ürünlerin başında bal ve badem geliyor. Yalnız sadece bu iki ürüne odaklanıp diğer fırsatları kaçırmamanı tavsiye ediyoruz. Çünkü çevredeki bahçelerde yetiştirilen incirin, zeytinin tadına doyum olmuyor. Hatta buradan ayrılmadan önce biraz da zeytinyağı, keçi peyniri ve köy ekmeği alabilirsin.

Köy Kahvesinde Oturup Koyu Sohbetlere Dalabilirsin
Köyde yürürken veya çarşıda alışveriş yaparken yerel halkla bol bol iletişim kurma fırsatı yakalayabilirsin. Bölge halkının sıcakkanlı ve misafirperver oluşu, iletişim kurmayı bir hayli kolaylaştırıyor. Hatta senin de kökenlerin bu coğrafyaya dayanıyorsa samimi bir tanışma faslının saatlerce sürecek koyu bir muhabbete dönüştüğüne birinci elden tanık olabilirsin.
Bu tarz bir sohbete girişmek istersen, köy kahvesine gidebilirsin. Mola vermek için de ideal olan kahvenin ağaçlarla örtülü bahçesinde otururken hem serinleyebilir hem de bölge hakkında ilk ağızdan bilgiler edinebilirsin. Yalnız sohbete kendini fazla kaptırıp kahveni sakın soğutma.

Dalış Fırsatlarını Değerlendirebilirsin

Marmaris, dalış tutkunu gezginler için önemli fırsatları bünyesinde barındırıyor. Eğer sen de bu aktiviteden hoşlanıyorsan, Söğüt tatilin sırasında uzun süredir hayalini kurduğun dalış planlarını hayata geçirebilirsin. Üstelik sadece dalış yapmakla yetinmeyip su altındayken birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsin.
Bölgenin sınırları içerisindeki dalış noktalarının sayısı elliyi aşıyor. Bu noktaların farklı zorluk derecelerinde olması, ilgiyi birkaç kat artırıyor. Bize soracak olursan dalış yapmak için İnce Burnu Feneri, Aksu Koyu, Kadırga Burnu ve Keçi Adası Feneri en ideal yerler. Su altı fotoğrafçılığı içinse Baca Mağarası’na gitmeni öneriyoruz.

Günün Sonunda Solu Kesen Manzarayı İzleyebilirsin
Söğüt Köyü’nde tatil yapmak, gün boyunca keyifli bir koşuşturmacayı da beraberinde getiriyor. Uzun saatler boyunca bölgenin kültürüne, tarihine ve doğal güzelliklerine odaklanan deneyimli gezginler için gün batımı farklı bir anlam ifade ediyor. Çünkü gökyüzünün renginin maviden kızıla çalmaya başladığı anlarda tecrübe sahibi bireyler çoktan köyün belirli noktalarına gitmiş oluyor.
Eğer sen de gün batımında ortaya çıkan nefes kesici güzellikteki manzaraya kendi gözlerinle şahit olmak istersen Bozukkale, Serçe Limanı veya Kızılkayalar’a gidebilirsin. Köye yakın konumdaki bu noktalarda faaliyet gösteren restoranlardan birine oturup mezeler, salatalar ve taze deniz ürünleri ile süslenmiş bir masada etkisinden uzun süre kurtulamayacağın bir deneyim yaşayabilirsin.

Söğüt'te Konaklama Önerisi:  Derin Mavi Suit Otel


Diğer Önerimiz: Mavi Akvaryum Beach Otel

Bir Diğer Önerimiz: Suna House Otel


Söğüt Köyü'nde TümKonaklama tavsiyeleri için ise https://www.kucukoteller.com.tr/marmaris-sogut-otelleri linkinden otellere bakabilirsiniz.

Orhaniye’de Neler Yapabilirsin?
Eski bir Rum köyü olan Orhaniye, Hisarönü Körfezi’nde yer alıyor. Yatların uğrak noktası konumundaki bu şirin yerleşim, mavinin ve yeşilin her tonunu görmek isteyen gezginleri yılın hangi dönemi olursa olsun asla elleri boş göndermiyor. Köyde her anı keyif dolu bir tatilin yolu ise şu aktivitelere odaklanmaktan geçiyor:

Kızkumu Plajı’nda Yürüyebilirsin
Orhaniye tatili söz konusu olduğunda akla ilk olarak deniz, kum ve güneş üçlüsü geliyor. Yazılı olmayan; ancak gezginler arasında sık kabul gören bu kuralın ortaya çıkmasındaki nedenlerin belki de en önemlisi Kızkumu Plajı. Doğa harikası plajın eşine az rastlanır yapısı, onu uzun süre önce denize girilebilecek alelade bir yer olmaktan çıkartıp efsanelerle özdeşleştirmiş.
Kızkumu Plajı’nda zaman geçirirken denize girip güneşlenebilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsin. Tabii sıraladığımız bu aktiviteleri okuduğunda, “Burayı sıra dışı yapan özelliği nedir?” sorusunun aklına geleceğini biliyoruz. O yüzden hemen söyleyelim. Kızkumu’nda belki de hayatında bir defa deneyimleyebileceğin bir aktivite odaklanabilirsin. Yani denizin içerisinde yürüyebilirsin.


Tekne Turlarına Çıkabilirsin
Tıpkı Söğüt gibi Orhaniye de doğal güzelliği ile konuklarını büyülemeyi kolayca başarıyor. Yalnız karada ne kadar vakit geçirirsen geçir, bu güzelliklerin sadece bir kısmını görme şansına sahip olabilirsin. Eğer tatil süren içerisinde köyün çevresinde bulunan gerek tarihi gerekse de doğal tüm hazineleri keşfetmek istiyorsan, sana tekne turlarına katılmanı tavsiye ediyoruz.
Orhaniye Köyü’nü çevresini tanımanı kolaylaştıracak tekne turları, Hisarönü Körfezi’nden başlıyor ve gayet tatmin edici bir rotayı takip ediyor. Bu keyifli yolculuğa katılan gezginler, farklı aktivitelerle günlerini daha da eğlenceli hale getirme fırsatı buluyor. Bu aktivitelerin başında fotoğraf çekmek, balık tutmak, şnorkelle dalış yapmak geliyor.

İlk Önerimiz:  Sakin Vadi Winehouse Hotel


Diğer Otel Önerisi:  Alados Otel - Turgutköy



Orhaniye'de Konaklama Önerileri için https://www.kucukoteller.com.tr/marmaris-orhaniye-otelleri linkine göz atabilirsin.



Antik Yerleşimleri Ziyaret Edebilirsin
Orhaniye’de geçireceğin tatil günlerinde zamanının bir kısmını, antik yerleşimleri ziyaret etmeye ayırmanı öneriyoruz. Bölgenin tarihine ışık tutan antik kentlerin birçoğu ile köy arasındaki mesafe yürünerek rahatça aşılabiliyor. Baybassos Antik Kenti’nden günümüze ulaştığı tahmin edilen kale kalıntısı ise köyün çevrelediği koyun ortasındaki bir adacıkta senin ziyaretini bekliyor.
Bölgedeki tarihi yerleşimlerin en önemlisi olarak Eren Dağı eteklerindeki Kastapos gösteriliyor. Buradaki tapınak kalıntılarını gezdikten sonra Turgut Köyü’ne doğru gidecek olursan, Hygassos Antik Kenti’nin günümüze ulaşmayı başaran kısımlarını görebilirsin. Bunlar dışındaki antik kentleri de gezmek istersen, çekinmeden yerel halktan bilgi alabilirsin.

Datça ve Bozburun’a Gidebilirsin


Hazır antik kentlerden ve tarihten bahsetmişken, son bir öneriyle Söğüt ve Orhaniye’ye dair tatil ipuçlarını noktalamak istiyoruz. Çünkü bu kadar yaklaşmışken Datça ve Bozburun’da seni bekleyen fırsatları es geçmeni istemiyoruz. Zaten Datça, gerek huzur dolu atmosferi gerekse de zengin mutfak kültürü ve doğası ile gezginlerin uzun süre önce favorisi olmuş durumda. Tabii Bozburun da konuklarına farklı tatlar ve renkler sergilemek konusunda komşusundan asla geri kalmıyor.
“Üç B’si” yani balı, balığı ve bademi ile ünlü Datça’ya gideceksen, önce eski kısmına zaman ayırmanı öneriyoruz. Sonrasında ise modern yerleşime geçip koylarda yüzebilir, akşam sahilde enfes lezzetlerin tadına bakabilirsin. Söğüt ve Orhaniye’ye arabayla 20-25 dakika uzaklıktaki Bozburun ise sakin denizi, çevresini süsleyen antik kentleri, merkezinde yer alan cazip alışveriş ve yeme-içme fırsatları ile gezginleri kendisine bağlıyor.

Datça Konaklama önerileri için https://www.kucukoteller.com.tr/datca-otelleri linkine bakabilirsin. Bozburun için ise https://www.kucukoteller.com.tr/marmaris-bozburun-otelleri linkine bakabilirsiniz.

Etiketler: marmaris söğüt gezilecek yerler, marmaris orhaniye gezilecek yerler, orhaniye kızkumu nerede