Roma'da Ucuz Kalınacak Yerler

İtalya’nın başkenti Roma, her yıl milyonlarca turistin akın ettiği kentlerden biridir. Türklerin de en çok gittiği ve sevdiği kentlerden biri olan Roma, ‘sonsuz şehir’ takma adıyla bilinir. Roma’yı ziyaret ettiğinizde klasik İtalyan mimarisinin en güçlü örnekleriyle karşılaşacaksınız. Bunun yanı sıra ara sokaklarda çok lezzetli pizzacıları keşfedebilir ve hayatınızda yediğiniz en güzel dondurmayı tadabilirsiniz.
Roma konaklama konusunda birçok farklı alternatif sunar. Hem güzel bir yerde konaklamak hem de bunu ekonomik yollarla yapmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız listeyi inceleyebilirsiniz. Eğer Roma’nın bütçe dostu ve zarif otellerini arıyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.
Roma’da Nerede Kalınır?
Yurt dışı tatili yapacaksanız, konaklama tercihinizdeki en önemli kriterlerden biri, gezeceğiniz noktalara yürüme mesafesi olan bir yer olmalıdır. Bunun yanı sıra metro durağına kısa bir yürüyüş ile ulaşabildiğiniz yerleri tercih etmeniz de avantajlı olacaktır. Böylece şehri gezmeye vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra gün içerisinde yorulsanız dahi otelinize uğrayıp kısa bir dinlenme molası verebilir, ardından yeniden gezmeye çıkabilirsiniz.
Peki, Roma’ya gittiğiniz zaman konaklama tercihinizi hangi lokasyondan yana kullanmalısınız? Trastevere bu konuda en iyi bölgelerden biridir. Geleneksel lokantaları, dar sokakları ve barlarıyla bu bölgede kalmanız tatilinizi daha iyi geçirmenizi sağlayacaktır. Gençlerin sıklıkla tercih ettiği Trastevere’de hayat gece geç saatlere kadar devam eder. Bunun yanı sıra oldukça güvenli bir bölgedir. İyi bir yürüyüş rotası planıyla; Kolezyum, Pantheon ve Vatikan gibi şehrin en turistik noktalarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 
Termini tren istasyonunun bulunduğu bölge de, ekonomik otel seçenekleri ve metro ulaşımıyla ideal lokasyonlardan biridir. Eğer mini bir İtalya turu yapmak istiyorsanız, bu bölgede konaklama yapmak avantaj sağlayacaktır.
Eğer Roma’nın tarihi kent merkezinde konaklamak istiyorsanız, bu durumda bütçeyi biraz daha yukarı çekmeniz gerekir. Bunula birlikte toplu taşımaya ihtiyaç duymadan birçok yeri yürüyerek ziyaret edebilirsiniz.
Roma’nın bölgelerini detaylı incelemek isterseniz Roma’da nerede kalınır sayfasından daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Uygun Fiyatlı Roma Otel Tavsiyeleri
Roma’da kalabileceğiniz ucuz otel ve hosteller bulunmaktadır. Bunları aşağıda bularak, kendiniz için en uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.
Hotel Capitol
Roma’da merkezi tren istasyonu olan Termini’ye yalnızca 100 metre uzaklıktaki bu otel, ucuz bir tatil için oldukça uygun bir seçenektir. Bu otelde kalırsanız, Kolezyum’a yürüyerek 15 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Fiyat performans otellerinden biri olan Hotel Capitol, açık büfe kahvaltı hizmeti de sunmaktadır. Otelde, açık büfe kahvaltı ücreti 5 Euro iken, oda fiyatı ise çift kişi için gecelik 80 Euro’dan başlıyor.
Hotel Carmel
Hotel Carmel, Roma’nın en eski ve sevilen bölgelerinden biri olan Trastevere’de yer almaktadır. Bu otelde konaklayarak, Kolezyum, Vatikan ve Forum Roma gibi şehrin en turistik bölgelerine yürüyerek ulaşabilirsiniz. Carmel, rengarenk ve çiçekli bir bahçeye sahiptir. Bu bahçede Roma’da geçirdiğiniz tatilin en güzel anlarına tanıklık edebilir. Hotel Carmel’de çift kişilik oda fiyatı gecelik olarak 80 Euro’dan başlamaktadır.
Prince’s Suite Luxury Business Collection 
Bu otel Roma merkezi tren istasyonunda yer alan konforlu bir seçenektir. Prince’s Suite Luxury Business Collection, bölgenin en iyi fiyat performans otellerinden biridir. Bu otelde 10 Euro’ya lezzetli bir İtalyan kahvaltısı yapabilirsiniz. Otelin çift kişilik gecelik fiyatı ise 90 Euro’dan başlamaktadır.
Hotel Nardizzi Americana
Bu otel Roma’nın tam kalbinde yer almaktadır. Nardizzi Americana’da konaklarsanız, birçok yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Repubblica metro istasyonuna oldukça yakın olan bu otel; İspanyol Merdivenleri, Trevi Çeşmesi ve Villa Borghese gibi turistik noktalara yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır. Bu otelde gecelik çift kişilik konaklama ücreti ise 110 Euro’dan başlamaktadır.
Hotel Millerose
Merkezi tren istasyonu bölgesindeki bu otel, bir aile işletmesidir. Bir apartmanın 6’ncı katına yayılmış süit odalarından oluşan otel, konumu sayesinde turistlerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden biridir. Bu otelde gecelik çift kişilik oda fiyatları ise 80 Euro’dan başlamaktadır.
Roma’da Ucuz Hostel Önerileri
Eğer Roma tatilinizi tek başınıza yapmak istiyorsanız ya da hostel tercih ediyorsanız, sizi böyle alabilirsiniz. Hostellerde çift kişilik oda konaklaması bulabileceğiniz gibi 4 ve 6 kişilik yatakhanelerde de konaklayabilirsiniz. Hostellerin en büyük avantajı ise çok ucuz maliyetlere sahip olmasıdır. Eğer ucuz bir tatil yapmayı planlıyorsanız, hostel sizin için en iyi tercih olabilir.
YellowSquare Rome
Bu hostel oldukça kaliteli, iyi bir hizmeti olan tam bir fiyat performans yeridir. Merkezi tren istasyonu bölgesindeki hostelde çift kişilik özel banyolu odalar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra erkek ve kadınlar için ayrı ayrı 4, 6 ve 8 kişilik yatakhaneler var. Sekiz kişilik bir yatakhane için bir kişilik ücret ise 36 Euro’dan başlamaktadır.
New Generation Hostel Rome Center
Şehir merkezinde kalan bu hostel, konumu itibarıyla oldukça avantajlı seçeneklerden biridir. İyi bir yürüyüş rotası oluşturmanız durumunda, tüm şehir merkezini yürüyerek gezebilirsiniz. Santa Maria Maggiore Bazilikası ve Kolezyum gibi turistik noktalara hostelden 10-15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Bu hostelde çift kişilik odaların yanı sıra 4 ve 6 yataklı karma, kadın ve erkek yatakhaneleri mevcuttur. 6 kişilik bir yatakhanede 1 kişilik konaklama ise 44 Euro’dan başlamaktadır.
Palladini Hostel
Palladini Hostel’in odaları oldukça ferah ve her odada özel tuvalet, banyo bulunmaktadır. Konum olarak Termini’ye çok yakın olan bu hostelde ücretiz olarak emanet bırakabilirsiniz. Şehirde birçok noktaya yürüyerek ulaşabileceğiniz bu hostelde ücretsiz internet terminalleri de vardır. Yatakhaneleri ise yalnızca kadınlar için ve karma olarak tasarlanmıştır. Altı kişilik bir yatakhanede geceliği 65 Euro’ya kalmanız mümkündür.
Otel tavsiyeleri ile seyahat ettiğiniz yerde iyi bir konumda iyi fiyata konaklayabilirsiniz. Bu yüzden otel rezervasyonu yapmadan önce mutlaka tavsiyeleri incelemenizi öneririz.