Sonbahar ve Kış Aylarında Kalacak Otel Önerileri

Yaprak dökümünün ve turuncunun mevsimi olan Sonbaharda ve Kış aylarında kafa dinleyebileceğiniz yerleri sizin için listeledik.
İzim Bozada - Editör

Sakin Ev Hotel - Alaçatı
Alaçatı'nın merkezine 100 m mesafede ismi gibi sakin bir yer bulduk size, adı da @sakinevalacati 👩🏼‍🌾. Çok tatlı, çok şirin bir küçük otel, üstelik yılın 12 ayı açık.
Konseptleri oda kahvaltı ve buna ek olarak beş çayı. ☕️
🛏 Odalardan başlayalım. Odalarda antik eşyalara sıklıkla yer vermişler, her odanın başka bir hikayesi var, zaten her odası birbirinden farklı döşenmiş ve bir tarz barındırıyor. Kullanılan yataklar vücut formunu alan visco yataklar, oldukça konforlu, test ettik onaylıyoruz:) Bazı odaları ise kışın gelenler için şömineli. Banyolar için seçilen seramikler kaymaz formda.. Aynaları çok şık, bir kısmı ahşap oymalı çerçeveli.
🍳🌿 Kahvaltısı, çeşit çeşit meyve ağacının olduğu bahçesinde.. Booolca reçelli, değişen sıcakları ile güzel keyifli bir kahvaltısı var. ✏️ Bahçe demişken biraz da oradan detay verelim size. Yerin döşemesinde çocuk dostu ponza taşı seçilmiş. Ferforjeli şık sandalyeleri de var güneşlenmelik şezlongları da... Aaa asıl kısmı atlıyorduk: Bahçede bazen söyleşiler bazen de tiyatro gösterisi oluyor, programı otelin instagram hesabından takip edebilirsiniz.
✏️ Ortak alanda açık mutfakları ve şömineleri de var..
Otelin havuzu yok, denize mesafesi de Alaçatı merkezdeki tüm oteller gibi 4 km. Ama alın çocuklarınızı gelin çok huzurlu bir ortamı var.
Hadi o zaman, Keyifli tatiller!
🌸 Not: Sakin Ev' deki kapılar çok şık mutlaka fotograflarını çekin, tam sosyal medyada paylaşmalık.

Alaçatı ve Otel Önerileri https://kucukoteller.com.tr/alacati-otelleri linkinde!



Hünnaphan Hotel - Adatepe Köyü Çanakkale

1000 yıllık tarihi olan Adatepe Köyü’nde, Bayraktar çifti tarafından 3 yıllık detaylı bir restorasyon sonucu açılan, 280 yıllık bir konak Hünnap Han. Konağa ismini vermiş yaşlı Hünnap ağacı, ne savaşlara ne hayatlara ne aşklara şahit olmuş bu eski köyde. Hünnap Han dinlenmek, kendinizi dinlemek, sosyal ve işsel yorgunluğunuzdan arınmak için eşsiz bir mekan. Palmiye binasında hizmete açılan yüzme havuzunun tadını taş duvarların gölgesinde çıkarabilirsiniz. Her taşı tarih kokan otelde kalmakla sizde bu tarihi hissedebilir, bir parçası olabilirsiniz. Unutmadan, buraya gelmişken Ege mutfağı ve zeytinyağlı yemeklerine bayılacaksınız.
Oteli İncele: https://kucukoteller.com.tr/hunnaphan



Wings Cappadocia Hotel - Uchisar Nevşehir

Medeniyetler beşiği bir harikalar diyarı olan Kapadokya'ya Wings Hotel ile kanat çırpmaya hazır olun. Kapadokya'nın dünyaca ünlü güzelliklerini keşfetmek için, Wings Cappadocia Hotel harika bir başlangıç noktası. Konforlu, güzel ve unutulmaz bir Kapadokya gezisi hayal edenler için tüm tavsiyelerde öne çıkan Wings Cappadocia Hotel, bölgenin gizemlerle dolu etkileyici ruhunu yansıtıyor. Wings Cappadocia, size bir otel misafirinden çok, İç Anadolu'nun büyüleyici tarihi ile harmanlanan bir masalın saraylısı gibi hissettirecek. Dünyanın her yerinden milyonlarca insanın görmeyi arzuladığı muhteşem Vadiler ile bölgenin oluşum kaynaklarından biri olan Erciyes Dağı'nın panaromik manzarası içinizi kıpır kıpır edecek, vadilere doğru adeta kanatlandıracak. Volkanik peri bacaları, gizemli yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya'nın günümüz sakinleri dinginlik, sessizlik ve huzur ile adeta bir masal içinde yaşıyor. Wings Cappadocia Hotel, bu büyülü masalın parçası olmak isteyenleri Kapadokya'da mistik bir yolculuğa çıkarmak üzere her zaman kanatları açık bekliyor olacak.

Kapadokya Gezi ve Otel Önerileri için
https://kucukoteller.com.tr/nevsehir-otelleri linkine göz atın!



Hindiba Doğa Evi - Mengen Bolu

Mis kokulu çiçeklerin ve ağaçların arasında yürümeyi, sporunuzu artık doğada yapmayı, kitabınızı okurken hamakta uyuyakalmayı, çiçeklere böceklere dokunurken yüzlerce fotoğraf çekmeyi; cümbür cemaat kamp yapmayı, sevgiliyle baş başa kalmayı, çocuklarla çimlerde yuvarlanmayı, ateş yakıp etrafında şarkılar söylemeyi; inzivaya çekilmeyi, televizyonsuz bir gün geçirmeyi, kedilerle köpeklerle oynamayı, tavukların peşinden koşturmayı; yepyeni alanlarda atölyelere katılmayı, içinizdeki cevheri keşfetmeyi, kendinizi dinlemeyi özlediyseniz ve her anlamda yenilenip dinlenmeye ihtiyacınız varsa Hindiba Doğa Evi tam size göre! Şehrin stresinden ve karmaşasından uzak, doğanın içinde dinlenmek isteyenler için ideal; birbirinden bağımsız taş ve ahşap evlerde ya da çadırlarda konaklayabileceğiniz; ekolojik bahçelerinde yetişen ürünlerle zenginleştirdikleri Mengen’in sihirli mutfağını deneyimleyebileceğiniz Hindiba, sizin “Doğadaki Eviniz”. İster kış ister yaz, canınız ne zaman isterse...

Bolu ve Çevresindeki Diğer Otel Önerilerimiz için https://kucukoteller.com.tr/bolu-otelleri linkine göz atın!



Wineport Lodge Hotel - Ağva İstanbul

En çok önem verilen konulardan birisi de yemekleri... Yemekler öncelikle doğal ve yerel ürünlerden yapılıyor, lezzetli olmasına özen gösteriliyor. Taze ev yapımı kekler, kurabiyeler, reçeller, su mancarlı börek, Ağva Limanı’na gelen taze balıklar, Kandıra yöresinin süt ürünleri, lezzet yolculuğunun durakları. Geniş havuzu, şömineli restaurantı, şirketlerin toplantıları için donanımlı toplantı salonu, deniz bisikleti, kano, kayık ve gruplara düzenlediği doğa, tarih ve macera gezileri ile otel dikkat çekmekte.
Türkiye’nin her yöresinden getirilen Doğal Taşlar ile inşaa edilmiş özgün mimarisi, Göksu Irmağı'na 60 metre kıyısı, 350 m2 iskelesi ile Wineport Lodge Ağva, sizleri alışılmışın dışında bir ortama davet ediyor. Her biri müstakil girişe sahip, 12 odası bulunan tesiste, Şile Feneri’nin replikası ve kulenin tepesinde konukların ziyaretine açık seyir terası ayrı bir güzellik katmakta. Odalarında, Merkezi Klima, Uydu Yayını, LDC TV, tamamı mermer kaplı banyolarda Saç Kurutma Makinesi, bazılarında bulunan relax köşesi konuklarına lüksü yaşatmakta. Superior ve Deluxe odalarda bulunan şömine ve jakuzi romantik ortamlar oluşturmakta.

Diğer Ağva Otel Önerilerimiz için tıklayın! https://kucukoteller.com.tr/agva-otelleri



Hanımeli Konağı - Taraklı Sakarya

Konak 1907 yılında yapılmış, 2008-2010 yılları arasında aslına tamamen sadık kalarak restore edilmiş eski ahşap bir Osmanlı yapısı. Birbirinden farklı görünümde kemerli, küçük camlı, ahşap kafesli sürgülü pencereleri, ahşap süslemeli cumbası, balkonları, eli böğründeleri, saçakları ile eski Osmanlı mimarisinin birçok özelliğini taşıyan Hanımeli Konağı, misafirlerinin konaklamaktan keyif alacaklarını umdukları bir küçük otel olarak hizmet veriyor. Hanımeli Konağının 6 odası ve kullanıma açık tüm oturma alanları, tamamen eski çeyizlerden seçilen nadide parçalarla, siz misafirlerine eski bir Osmanlı evinin ruhunu  hissettirmek amacıyla dekore edilmiş. Hanımeli Konağında konaklayan misafirler, Taraklının buram buram tarih kokan sokaklarında ve yakın çevre gezilerinde her mevsimin farklı doğa güzelliklerini doyasıya yaşayabilir, bu görsel ziyafetleri fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirebilirler. Mevsim çiçekleri, meyve ağaçları ve hanımelleri ile bezenmiş yemyeşil bahçemizde kahvaltı, yemek keyfi yapabilir, karmaşık şehir hayatının hızlı temposundan  kaçarak, sakin, huzurlu ve asude zamanlar geçirebilirsiniz.

Sakarya ve Çevresi Önerilerimiz için https://kucukoteller.com.tr/sakarya-otelleri linkine göz atın!



Casa Lavanda Otel & Spa - Şile İstanbul

Doğayla baş başa, sakin, huzurlu, kaliteli ve yalın bir dinlence... İstanbul’dan yalnızca 45 dakikada ulaşılabilen, Şile’ye bağlı Ulupelit Köyü’ndeki Casa Lavanda Boutique Hotel, 18 bin metrekare yeşil alanı, en ince detayları düşünülmüş 14 odası ve uzman terapistlerce aromaterapi markası Darphin’in bakım ve masajlarının sunulduğu CASA LAVANDA DARPHIN Spa’sı ile misafirlerini hafta içi ve hafta sonları butik hizmet anlayışıyla ağırlıyor. Eşsiz bir peyzaja sahip bahçesi ile restoranında çok özel davetlere, kır düğünlerine ve organizasyonlara; çok amaçlı toplantı odalarında 250 kişiye kadarki iş toplantılarına ev sahipliği yapıyor. Casa Lavanda Restoran ise, Şef Emre Şen’in çok özel gurme mutfağı ile lezzet severler için çekim noktası konumunda bulunuyor. Casa Lavanda Butik Otel, Türkiye’nin en güzel balayı otelleri arasındadır. Spa otel ayrıcalığını burada yaşayın.
Oteli İncele:
https://kucukoteller.com.tr/lavanda-otel



Aeneas Hotel - Altınoluk Balıkesir

Aeneas Otel, bahçe kapısından girdiğiniz andan itibaren sizi doğa ile başbaşa bırakıyor. Dilerseniz organik geniş bahçesinde dalından meyve toplayabilir, çam ağaçları gölgesinde piknik yapabilir veya manzaraya karşı sadece kuş sesleri eşliğinde kitabınızı okuyabilirsiniz. Otel bahçesinden çıkar çıkmaz kaz dağlarına doğru çam ormanının içine dalarsınız. Yürüyüş yolu boyunca arkanıza dönüp baktığınızda körfezin zeytin krallığı ve masmavi deniz kucaklar sizi. Hayal edin, gerisi size kalmış...

Diğer Kazdağları Otel Önerileri için tıklayın! https://kucukoteller.com.tr/yesilyurt-koyu-kazdaglari-otelleri


Parna Hotel - Cunda Adası

Ayvalık ve Cunda severler burada mı?🌸

Cunda’nın ( Alibey Adası ) en yenilerinden Parna Hotel’i sizin için ikinci kez gidip değerlendirdik, notlarımızı güncelledik.
Rum ve Türk kültürünün birbirine nasıl ahenk ile kavuştuğunu göreceksiniz burada. 01.Kasım - 30.Nisan tarihleri arasında tüm çocuklu misafirler kabul edilmekte olup, 01.Mayıs tarihinden itibaren +12 yaşlı çocuklu misafirler kabul edilir.

Zaten misafir ağırlamanın kutsal olduğu Luvi kültürünü benimsediklerini söylüyorlar. ( çok sempatik bir misyon değil mi) Konseptleri oda kahvaltı.

🛏 Birbirinden ayrı tasarımları olan ve Kuzey Ege’de yetişen ağaçlardan ismini alan toplamda 12 odaları bulunuyor. Odalarının dekorasyonu modern ve çok şık. Bir de yatakları ile yastıkları çook rahat.

Mutfak… Kahvaltıları tamamen lokal ve organik ürünler ile hazırlanıyor, açık büfe olarak servis ediliyor. Biz sizin için keşfe gittiğimizde “hamurcugiller” olarak bu kahvaltının da hakkını - sizin adınıza tabi-başarıyla verdik, bizimle gurur duyabilirsiniz: ) Bu arada kahvaltıda hamursever kaç kişiyiz yorumlarda görelim sizi, bir kırmızı kalp emojiniz yeter: ) Akşam yemeğinde de Kuzey Ege mutfağı Show yapıyorlar resmen, Füme Somon Roll ❣️ biz: )

Bir de restoran bölümleri camekan ve hem Cunda hem de deniz manzaralı bu da ayrıca hoş. Dışarıdan rezervasyonla kabul ediyorlar.

🏊🏼‍♂️ Su.. Otelin bahçesinde kendine has minik bir havuz ve şezlonglar var. 🏖 Deniz için Ada Camping’ te Parna müşterilerine özel, Midilli manzaralı, şezlonglu ücretsiz özel bir alanları da var. Bizi asıl fetheden gelen müşterilere plaj çantaları hazırlayıp vermeleri oldu. Çok güzel bir fikir değil mi? Bugün çoğu işletme plaj için havlu bile vermez iken..🤓

Otel evcil hayvanlarınızı kabul edemiyor. Araçlarınız için park yeri mevcut ki Cunda’da zor bulunan bir özellik👍🏻

Parna Hotel ve Cunda Adası'ndaki diğer önerilerimiz
için https://kucukoteller.com.tr/cunda-adasi-otelleri linkine göz atını!


Anadolu Evleri - Gaziantep

Gaziantep’te geçmiş zamanları yansıtan, tescilli ve koruma altında, her biri 100 yaşını aşmış 600 yapı var. Anadolu Evleri’ni oluşturan 4 ev de bunlar arasında. Zamanın kültürel yapısının mimarisi ile şekillenmiş evler, 4-5 metrelik duvarların arkasına, ‘hayat’ denen bir avlunun etrafına yapılmış. Günlük yaşamı kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için her detay düşünülmüş. Bazı odaların duvarları boydan boya dolaplarla (nacar) kaplanmış; sırıklı, işlemeli tavanlar ve halep sıvalı zeminler; avludaki küçük havuzdan (gane) gelen su şırıltısı gönülleri keyiflendirirken, oda icindeki kuyular hayatı kolaylaştırmış, mutfağa yakın kiler ve depolarda (hazna) ev yapımı likörler, turşular, reçeller saklanmış. Bu evler yoğun emeklerle, restore edilerek yeniden nacarlarıyla, haznalarıyla, ganeleriyle yaşayan mekanlar haline getirilmiş. Misafirler için Antep’i keşfetmek çok kolay; çünkü tüm turistik noktalar Anadolu Evleri’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde.

Oteli ve Gaziantep'teki diğer seçenekler için
https://kucukoteller.com.tr/gaziantep-otelleri



Villa Fe - Çatalca İstanbul

Aslında buraya televizyonlardan aşinasınız, tabi azcık da olsa televizyon izliyorsanız.  Aşk-ı Memnu, Sıla, Emir'in Yolu, Kurt Seyit & Şura, Karadayı gibi birçok diziye bu şık villa, ev sahipliği yapmış. Yemyeşil bir alan içerisinde 22 odalı cool bir villa ( İngilizce bir kelime kullandık ama tam da böyle bir yer.) Ahşabı doğaya öyle güzel yakıştırmışlar ki görseniz nasıl huzurlu bir yer.. Özellikle birkaç günlüğüne şehirden kaçıp inzivaya çekilmek isteyen Marmaralıların derdine birebir deva. Yogacılar da buraya bayılıyor, sıklıkla gruplar gelip burada etkinliklerini gerçekleştiriyor.

Biz odalarını bayağı beğendik, içi oldukça temiz ve konforlu. Ahşap tonlardaki antika mobilyalar, rustik perdeler, desenli kilimler, duvarlarındaki şık aksesuarlar size kendinizi dağ evindeymiş hissi veren dekorunun bazı parçaları..  

Havuzu, SPA sı, hamamı, spor salonu ile gayet fonksiyonel ve yeterli sosyal alanlar da oluşturmuşlar. Bahçede hamak keyfi yapabileceğinizi de unutmadan ekleyelim. Zaten bahçeleri öyle güzel ki kır düğünleri için son yıllarda oldukça tercih ediliyor. Bu arada evcil hayvan dostu bir otel kendileri, kedisi köpeği olan kucukoteller.com severlerine duyurulur: )

Villa Fe' de kahvaltı bir başlık diyebiliriz. Zengin bir açık büfeleri var. Pişili, omletli sıcağı bol, domatesi salatalığı yeşili taze bir kahvaltı servisleri var. Yaz-kış hizmet veren otelde günbatımı serasında sundukları ev kekleri ile çayın tadını, kuş seslerini dinleyerek keyifle çıkarabiliyorsunuz. Mutfak şeflerinin maharetiyle hazırlanmış Trakya bölgesinin etleri, bahçesinden toplanan mevsim sebzeleri ile pişirilmiş vegan ve vejeteryan yemekleri afiyetle tadabilirsiniz.

Aracınız ile gelirseniz otoparkları bulunuyor, bu arada ücretsiz kablosuz internet bağlantıları da mevcut.
Şehir hayatını rutininden bunaldığınızda, bir şeylerden kaçmak istediğinizde ya da bahaneniz her ne ise gelin Villa Fe' ye huzurlu keyifli bir tatil yapın, yenilenin, dinlenin ve mutlaka bizden de onlara ( Ferhan Hanıma ) selam söyleyin : )

Detaylar sayfada https://kucukoteller.com.tr/villa-fe-catalca



 Belizi Otel - Urla İzmir
“Beliz’i Hotel bir hayal olarak başlamış. Ve her hayalde olduğu gibi, onu gerçekleştirmek için öncelikle onları bağlayan zincirlerden kurtulmaları gerekiyordu.”

Mustafa ve Hakkı Arıkan kardeşlerin yolculuğu 2014 yılında işte böyle başladı. İkisi beraber, kendilerini İstanbul’daki kaotik hayata bağlayan zincirlerden kurtulmaya ve hayallerinin peşinden gitmeye karar verdiler. Yeni kariyerler ve amaçlar doğrultusunda hayatlarında radikal değişiklikler yaptılar. Konaklama sektöründe kısa bir geçmişe sahip olan Mustafa, İstanbul’un en prestijli küçük otellerinden birinde yatırımcı stajyer olarak görev yaptı. Bu arada Hakkı da, dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu olan Le Cordon Bleu’de aşçılık eğitimini tamamladı.
2015 yılında, Arıkan ailesi İzmir’in Urla ilçesine yerleşerek bir şef restoranı olan Urla Köyce’yi açtı. Urla’nın huzurlu atmosferinde, Ege Denizi’nin nefes kesen manzarasına bakan bu eşsiz konumda, bir yandan da otel binasının yenileme ve inşaat işleri tamamlandı. Sonunda, Haziran 2017’de Beliz’i Hotel de kapılarını açtı.

Urla’nın İskele Yıldıztepe mevkiinde yer alan otel, günlük hayatın stresinden uzaklaşıp huzura kavuşmak isteyen herkesi bekliyor. Panoramik deniz manzaralı, teraslı odalarında, yüzme havuzu ve sayısız türde ağacın ortasındaki ferah dış mekânlarda, dünya kalitesinde bir hizmet anlayışıyla sizi rahat ettirmek için her detay düşünüldü. Hem otel hem de restoran konuklarına en doğal ve taze lezzetleri sunabilmek için, kullandıkları tüm sebzeleri de yine kendi seralarında yetiştiriyorlar.
Tatil denince aklınıza ilk önce dinginlik, rahatlık ve huzur geliyorsa, Beliz’i Hotel sizi unutulmaz bir deneyime çağırıyor.

Detaylar Urla Otelleri sayfasında https://kucukoteller.com.tr/urla-otelleri


Kitap Evi Hotel - Bursa
Kitapevi Otel, şehir merkezinde saltanat kapı yanında uzanan, şehir surlarının en büyük burcunun üzerinde, tüm şehir manzarasına sahip, Ulu Cami, türbeler ve hanlar bölgesinde yer alıyor. Kitapevi Otel, geçen yüzyıldan bu yana, geçirdiği yangın ve yağmalara rağmen ayakta kalabilmiş özel sivil mimari örneklerinden birisi. Konak dışarıdan belli olmasa da 13 oda, 4 tam, bir de çatı katından oluşuyor. Konağın her odası farklı tarzda döşenmiş.

Bahçe katı ve bahçede 13 yıldır Turizm Bakanlığı denetiminde olan restaurantlarından biri konuklarına hizmet veriyor. Burası yazın ulu bir manolya gölgesi, kışın bir şömine sıcaklığı sunuyor. Otel olmadan önce 13 yıl kitap satışı ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan restaurantının en önemli konuklarını halen sanatçılar, yazarlar ve çizerler oluşturuyor. Konukların kullanımına açık kütüphanede baskısı tükenmiş eserlere de rastlayabiliyorsunuz.
Bursa Otel Önerilerimiz blogda https://kucukoteller.com.tr/bursa-otelleri

Sanatbahçem Otel - Şirince
Şirince’nin eşsiz vadi manzarasına nazır 25 dönümlük zeytin bahçesi içinde konumlanmış; Galeri, Sanat Atölyeleri, Restoran, Konaklama ve Özel Davet & Organizasyonlar ile hizmet veren, misafirlerinin konaklama tecrübelerini el sanatları ve doğa ile birleştiren özel bir mekan. Otel 4 odası ile oda-kahvaltı düzeninde hizmet vermekte, ayrıca grup misafirleri için evin tüm odaları, mutfağı ve salonu ile “full house” kiralanabilmektedir. Özel kapalı toplantı ve organizasyon salonunun 50 kişilik kapasitesi mevcut. Bahçe içerisinde yer alan “Mutlu Teras” 100 kişi kapasitesi ile her türlü özel davet, düğün, müzik dinletisi, konser vb eğlence etkinlikleri için servis veriyor.

Sanat atölyeleri ve workshoplar sezon içerisinde farklı tarihlerde organize edilmekte olup, farklı sanatçıların sergileri için de hizmet veriliyor. Sanatbahçem; markası adına tescilli ev yapımı köy ürünleri ve bölgenin zeytin ürünleri ile misafirlere Şirince’nin doğasından eşsiz lezzetler sunuyor.

Şirince Otel Önerileri için https://kucukoteller.com.tr/sirince-otelleri



Sennacity Hotel - Eskişehir
Senna City Otel, Eskişehir'in en merkezi bölgesinde, porsuk nehrinin kenarında yer alıyor. Otelin konumu tam anlamıyla mükemmel diyebiliriz. Gar, 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde, en yakın Tramvay durağı ise 1 dakika uzaklıkta bulunuyor. Tam bir şehir oteli. Odaların için çok temiz, modern. Bazı odaları nehir manzaralı.
Oda kahvaltı konseptindeler. Nehir manzaralı Senna Restaurant'ta açık büfe kahvaltı oldukça başarılı. Çocuğunuzla geliyorsanız kahvaltıda ona uygun mamalar da hazırlıyorlar.  Gün içinde mutlaka terasa çıkın ve oranın da keyfini çıkarın.
Otelin personeli çok yardımsever, güler yüzlü ve nazik. İş seyahatleriniz için de düşünebilirsiniz. Belirli zamanlarda rutin olarak ağırladıkları sabit müşterileri çok ve gayet memnunlar. Toplantılarınız için toplantı odaları da var.
NOT: Sennacity,. Eskişehir'in ilk yeşil yıldızlı oteli. Yeşil yıldız Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sadece çevreye duyarlı olan otel işletmelerine veriliyor.

Eskişehir Otel Önerileri blogda https://kucukoteller.com.tr/eskisehir-otelleri



Taşodalar Hotel - Edirne
Sebebiniz her ne ise bir şekilde rotanıza Edirne'yi aldınız, gezilecek yerleri, yemek yenecek restoranları buldunuz ve şimdi otelinizi arıyorsunuz. Eğer "Edirne'nin tarihi kokusunu da hissetmek isterim." derseniz bize göre Taş Odalar çok iyi bir seçenek.
600 yıldır bilinen adıyla Taş Odalar hakkındaki bize göre en ilginç bilgi,  Osmanlı Devletinin 7. Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in bu konakta doğmuş olması.  
Her dokusu ile tarih kokan bu konakta, konağın mimarisine uygun mobilyalar ile döşenmiş 11 oda bulunuyor. Odalar isimlerini Hürrem Sultan odası, Cem Sultan odası, Mimar Sinan odası gibi Osmanlı Tarihinin önemli aktörlerinden almış.
Selimiye Camiinin hemen arkasında, tarihi camiye 2 m mesafedeler. Selimiye'nin gece ihtişamını izleyerek uyuyun sabah ezanını dinleyerek uyanın.  İçinde kitap kafesi, çay bahçesi de bulunuyor. Kahvaltısı da oldukça çeşitli.
Burada kalamayacaksanız bile mutlaka bu konağa gelin, tarihi camiye karşı keyifle kahvenizi yudumlayın deriz.

Edirne Otel Önerileri için https://kucukoteller.com.tr/edirne-otelleri



Hüma Hatun Konakları - Safranbolu
Hüma Hatun Konakları Hotel - 1‘de Osmanlı Konağı keyfini çıkaracağınız taş duvarlar ve ahşap işlemeli tavanları ile modern ve geleneksel unsurları bir arada bulabilirsiniz. Dokuma Halı ve Kilimlerle döşenmiş doğal ahşap zeminler her iki konakta da mevcuttur. Dilerseniz Konağın arka bahçesinde çocuklarınız yeşilliklerde oynarken sizler kahvenizi çayınızı yudumlayarak bu tarihi konağın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca sedir ve özel tasarımlı sehpalarla döşenmiş Taş Oda da sizlere kışın sıcacık bir ortam yazın ise serinleme fırsatı sunarak kitabınızı, gazetenizi okuyabilir veya TV izleyebilirsiniz.

Hüma Hatun Konakları Hotel - 2’de Osmanlı tarzını yansıtan işlemeli tavanları, üst kata çıkan muhteşem merdivenleri, merdivenler üzerindeki Sedirli Sofası ve Alt katında bulunan Taş Restorandı sizlere huzuru ve tarihi yaşatacaktır. Konağın diğer bir özelliği de taş duvarlarla çevrili ön bahçesi bahçenin içindeki rengarenk gülleri meyve ağaçları, çeşmesi ve konağın muhteşem diş görünümüyle kendinizi ayrıcalıklı hissedeceksiniz.

Safranbolu Otel Önerileri ve Bilgiler Blogda https://kucukoteller.com.tr/safranbolu-otelleri



Cheltikov Hotel - Kars
Kars’ta Cheltikov Ailesi için konak olarak inşa edilen bu ihtişamlı yapı, günümüze kadar birçok farklı amaca yönelik kullanılmış. Günümüzde nostaljik atmosferi ve birbirinden şık odalarıyla hizmet veren tesiste sabahları kahvaltı servisi bulunuyor.

1877-1896 Rus Cheltikov Ailesi Kars’a yerleşerek binayı kendilerine konak olarak yapmış. Daha sonra Rus hükümetine devredilen bina uzun süre Opera Binası olarak kullanılmış.
Rus’lar Kars’ı terk ettikten sonra bina sırasıyla sübyen mektebi, askeri ecza deposu, OPERA, hastane, doğumevi, en son olarak’ ta hekim evi olarak hizmet vermiş.

2011 yılında Cheltikov Otel'e dönüştürülerek Doğu Anadolu ve Kars Kültür Turizmine ev sahipliği yapmakta. Günün 24 saati resepsiyon hizmeti sunan otel, otantik odalara ev sahipliği yapıyor. Hotel Cheltikov, Kars şehir merkezinde yer ve Kars kalesi sadece 2 km mesafede, Kars Havaalanı ise 5 km mesafede yer alıyor.

Kars ve Daha fazlası için https://kucukoteller.com.tr/kars-otelleri linkine göz atın!

Seyr-i Cennet Dağ Evleri - Çamlıhemşin Rize
Seyr-i Cennet Dağ evleri, Ayder yaylasına araçla 10 dakika mesafede bulunuyor.

1990 yılından bu yana kaliteli hizmeti Çamlıhemşin ile buluşturan Yeşilvadi restoran şimdi de aile şirketi olarak Seyr- i Cennet Dağ evleri ile otel hizmetini konuklarına sunuyor . Ayriyeten tesis bünyesinde helikopter pisti bile mevcut.

Üç gün kaldık. Mutluluğu ve huzuru resmen ciğerlerimize çektik. Söylenebilecek o kadar çok şey var ki buraya dair. Hepsini ancak gelip yaşarsanız anlayabilirsiniz. Ben bir kaçından bahsetmiş olayım tadımlık olsun. Bir kere işletmecilik süper. İki beyefendi var. Öyle güleryüzlü öyle samimi öyle çalışkanlar ki insan onları görünce demekki böyle severek işini yapanlarda varmış diyor. Otele giriyorsunuz. Hemen sobaya patates atılıyor. Kestane patlatılıyor. Fındığı tuzla kavuruyorlar. Çay dersen her zaman taze. Doldur doldur iç. Soba yanıyor sıcacık. Üzerinde bir güğüm su. Şöminenin ateşi hiç sönmüyor, kenarında sallanan sandalyeler. İnceden çalan karadeniz ezgileri. Yemek dersen mis. Dışarıda mangal yanıyor. Köftesi güzel. Etleri güzel. Saç kavurması acayip lezzetli. Salata dersen efsane. Fiyatlar gayet makul. Dışarıda macera aramayın zaten otelde civarın en iyi yemeği var. Öğlen dışarıda mecbur kaldık bir yerlerde oturduk. Belki sezondan dolayı ama inanın doğru düzgün birşey yiyemedik. Odaları tertemiz. Çarşaflar bembeyaz. Yastıklar iyi. Yorganlar puf puf. Vallahi çok rahat ettik. Zaten gözünü açıyorsun masal evi gibi. Ahşap bir dağ evindesin ama duvarlarında bir parça örümcek ağı dahi yok. Koku yok. Klimayla ısındık. Sıcacıktı hiç üşümedik. Sen çıkıp gidiyorsun. Klimayı kapatmıyorsun. Açık kalsın gelince üşümeyin diyen otel sahipleri var çünkü. Manzara dersen seyri cennet işte. Fotoğraf çeliyorsun o kadar güzel ki tekrar bakıyorsun gerçek mi diye. Sabahı ayrı güzel gecesi ayrı. Çıkın gelin kendinize bir iyilik yapın asla pişman olmayacaksınız.

Çamlıhemşin Gezi ve Otel Önerileri blogda https://kucukoteller.com.tr/camlihemsin-otelleri



Karaca Dağ Evleri - İzmit
İşte size boooool bol oksijenli, tam ruhunuza detoksluk, her mevsim açık dağ evleri 👉🏻 Karaca Dağ Evleri 🏡

Dağ evlerinin yeri bizde hep bir başka olmuştur, nedendir bilmiyoruz:)))☺️
Otelin içindeki bungalovlar 8 birimden oluşuyor. Odalar çok büyük değil, e zaten burada da beş yıldızlı otel konforu beklemeyin. Her yer temiz. Eğer kalabalık arkadaş grubu ile gelirseniz şöyle 16 kişi, burayı kendinize özel kapatabilirsiniz de. Zaten şirketlerden, yoga gruplarından, kalabalık arkadaş ve aile gruplarından bu şekilde kapatma talebi çok alıyorlar.
Konseptleri yarım pansiyon. Kahvaltıları açık büfe, çok aman aman çeşit yok ama her şey bolca, taze ve lezzetli. 🦎 Ormanlık alandalar ama her yeri çok güzel değerlendirmişler tabi doğaya zarar vermeden. Otelde iki sobalı bir de şömineli ortak alan var. Akşam yemeğinin de servis edildiği camekanlı alanlarına biz bayıldık. Oradan kışın yağan karı elimizdeki sıcacık kahve ile izlemek çok keyifliydi. Tabi yazın gelirseniz de buranın bambaşka güzel havası var. 🌿 Salıncakları, hamakları, açık alanda akşamları yazlık sineması çok keyifli. Bu arada isterseniz otelden 4x4 kiralayıp ofroad yada safari yapabilirsiniz.
Keyifli tatiller!!
Evcil hayvan kabul edilmiyor.

İzmit Gezi ve Otel Önerisi için https://kucukoteller.com.tr/karaca-dag-evleri linkine göz atın!

Papuli Köyevi +6 - Karamürsel
Papuli Köyevi ve Restaurant Karamürsel şehir merkezine 4 Km uzaklıkta Samanlı dağları eteklerinde kurulmuş olan Çamçukur köyü içinde körfez ve köprü manzaralı enfes bir konumda yer alıyor. Çamçukur köyü 1877-1878 Osmanlı –Rus savaşı sonrası Artvin Arhavi taraflarından göç edenlerin yaklaşık 100 yıldır yaşadığı laz köy.
Köyde tipik Doğu Karadeniz yerleşim biçimi hakim. Evlerin bir çoğu maalesef zamanın şartlarına uyum sağlamış ve klasik Doğu Karadeniz mimarisinin dışına çıkmış. Buna rağmen köy insanlarında hala Karadeniz insanın sıcaklığı ve misafirperverliği devam ediyor.

Otelin ana binası olan yapı Doğu Karadeniz mimarisiyle taş blok üzerine oturtulmuş ahşap ve tuğla karışımı 2 katlı kargir ev olup, ev sahiplerinin 1958 yılında dedeleri ve akrabaları tarafından imece usulüyle yapılmış. Doğdukları ve çocukluklarının geçtiği bu şirin ev; uzun süredir oturulmadığı için bakımsız ve metruk kalmış, banyo ve tuvalet kısmı yıkılmış ancak yıllara inat ayakta kalmayı devam etmiş.

2016 yılında bu şirin evni restore faaliyetine başlanarak, sadece restore etmekle kalmayıp bu güzelliği herkes görsün ve yaşasın diye turizme açmaya karar vermişler. Aslına uygun olarak büyük çaba ve emek harcanılan bu şirin mekan toplam 7 odalı. Otel ve ayrı inşa edilen restaurant 1 dönüm alan içinde yer almakta olup; düğün, nişan, kına gecesi, toplantı, doğum günü gibi organizasyonlara da müsait.

Şehir hayatından uzak, sessiz ve sakin köy hayatını 4 mevsim solumak isteyenler, şirin odalarında konaklarken; kış aylarında şömine başında sıcak ve soğuk içecekleri yudumlayabilir, yaz aylarında mis kokulu meyve ağaçları arasında uyanabilir, sabahları eşsiz köy kahvaltısı yiyerek güne başlayabilir, akşamları yöresel ev yemeklerinden tadabilirler.

Karamürsel Gezi ve Otel Önerileri için https://kucukoteller.com.tr/karamursel-otelleri linkine göz atın!