Kekova - Kale (Simena) ve Üçağız

Kekova

Kale (Simena) ve Üçağız (Teimiusa) köylerinin karşısında, yaklaşık 7.5 km uzunluğunda ve 500 m genişliğinde ince uzun bir ada olan Kekova'nın en yüksek tepesi 188 m'ye ulaşırken, anakara ile arasındaki kanal görünümündeki denizin derinliği ise 105 m olarak karşımıza çıkıyor. Koruma altına alınmış olmasıyla ünlü olan Kekova, sadece Antalya'nın değil tüm Akdeniz'in en temiz denizine sahip olmasının yanı sıra en az M.Ö. 5. yüzyıldan bu yana ticari ve askeri üs olarak kullanılmış olmasıyla da dikkat çekiyor. Adanın belki de en canlı noktası olan "Batık Kent", geçmişin izlerini günümüze taşıyan ve yabancı turistlerin zihninde yer edinmiş bir cazibe merkezi. Tarih boyunca genellikle denizcilerin sığındığı, gemi inşa ettikleri ve onardıkları bir bölge olan Kekova'da, suyun altında kalan eski cadde ve bina kalıntıları net bir şekilde görülüyor. Hatta bunun için özel tekne turları düzenleniyor, teknenin şeffaf tabanından oyulmuş yerleşim kalıntılarını ve suyun altındaki kalıntıları izlemek veya yüzülebilecek tek yer olan Tersane koyunda, deniz gözlükleriyle Bizans dönemine ait bir bazilika apsisine ve arkeolojik kalıntılara yaklaşmak sıra dışı bir deneyim oluyor. Tekne turu sırasında ziyaret edilen yerler arasında diğerlerinden farklı olarak Mavi Mağara'ya tekneyle girmek mümkün. Güneş ışığının renkleri kırması sonucu harika görüntüler ortaya çıkıyor burada. Tekne turunuz devam ederken sizi duygusal anlar da bekliyor olacak; I. Dünya Savaşı sırasında Hamidiye zırhlısına saklanmak için kullanılan doğal limana girdiğinizde, yamacın işlenmiş Türk Bayrağını görüp gururlanmamak da ne demek!
 

KALE (SİMENA)

Kale (Simena) bölgesinde ziyaretçilere zengin bir tarih ve doğal güzellikler sunan ‘’Gezilecek Yerler'' de bulunuyor. Birinci sırada, antik dönemlere uzanan Simena Antik Kenti yer alıyor. Bu antik kent, tarihi izlerle dolu bir alan. Antik tiyatrosu, lahitleri, surları ve diğer yapı kalıntılarıyla kendini öne çıkarıyor. Simena'nın belki de en göz alıcı yapısı ise Kale Kalesi. Denizin kenarında yükselen bu kaleye çıkarak, etkileyici bir manzara seyri yapabilir ve çevredeki antik kent ile manzarayı keşfedebilirsiniz. Simena, Kekova'nın batık şehir kalıntılarının da bir parçası. Dalış yapmayı sevenleri büyüleyici bir keşif bekliyor; Denizin altında bulunan antik kalıntıları görmeniz mümkün. Kale Köyü için Simena'nın modern yüzü diyoruz. Burası sakin bir balıkçı köyü, burada karşınıza mistik evler, restoranlar ve küçük dükkanlar çıkıyor. Simena Limanı da antik dönemlerden beri kullanılan bir liman ve hala bölgenin önemli parçalarından. Burada, eski dönemlerden kalma küçük tekneleri ve balıkçı teknelerini görebilirsiniz. Fotoğraf makinanız yanınızda olsun!
 

ÜÇAĞIZ (TEİMİUSA)

Üçağız (Teimiusa), tarihi ve doğal güzellikleriyle ‘’Gezilecek yerler'' barındırıyor bünyesinde. Simena Antik Kenti'nin yanı sıra Kekova'nın batık şehir kalıntıları burada da bulunuyor. Üçağız Limanı, antik dönemden kalma tekneleriyle ve balıkçı tekneleriyle ünlü. Ayrıca, sakin bir balıkçı köyü olan Üçağız'da yerel lezzetleri ile bir adım önde gidiyor! Mutlaka tatmalısınız. Müdahale edilmemiş plajlarına gelecek olursak; günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için mükemmel bir tercih. Bu bölge, tarih ve doğa tutkunları için ideal bir destinasyon.

Kekova'da Konaklama için Kekova Otelleri sayfamızı ziyaret edin.