Patara Gezi Rehberi

Anadolu uygarlıklarından Likya'nın önemli limanlarından biri olan Patara antik kenti, çölü anımsatan kumları, tertemiz denizi ve çam ormanlarıyla 15 kilometre boyunca devam eden sahil bandının hemen gerisinde kurulmuş. Patara'da yerleşim alanı, Gelemiş Köyü antik kentinin 2 kilometre gerisinde yer alıyor. Bölge aynı zamanda betonlaşmaya karşı koruma alanı ilan edilmiş. Şehre giriş görkemli ve çok iyi korunmuş bir Roma zafer takından yapılıyor. Takın batısındaki tepenin yamaçlarında, Likya tipi lahitlerin bulunduğu mezarlık alanı uzanıyor. Kentin en güney ucundaki Kurşunlu Tepeye yaslanmış olan ve Hellenistik Dönem (M.Ö. 2. yy.) özellikleri gösteren tiyatro, şehrin genel görünümünün ve yörenin seyredildiği en güzel noktalardan biri olup, bugün büyük ölçüde kumla doludur. Buradan şehrin diğer kalıntıları; Vespasian Hamamları, Korinth tapınağı, Anacadde, liman ve Hadrian dönemi tahıl ambarı (Granarium) rahatlıkla görülebilir.

Patara'da sabah, kuş, horoz, kuzu, inek sesleriyle uyanıyorsunuz. Kahvaltı sonrası yürüyüşü takiben, minibüsle ulaşılan eşşiz güzellikteki kumsala uzanıp, denizin tadını çıkarmaya ve gecenin yorgunluğunu sıcak kumlara bırakmaya sıra geliyor. Alabildiğine geniş, uzun ve vahşi kumsalda rüzgar, denizde ise dalga hiç eksik olmuyor. Binlerce yıl önce temiz denizlerin göstergesi olan bir çeşit mikroorganizma ürünü olan, Caretta Caretta'ların da ziyaret ettiği Patara'nın üzerinde kum kürü yapanlar, ağrı ve sızıdan kurtuluyorlar.


Bir diğer önemli aktivite ise: Günbatımı Gün batımında önce sararan, sonra kızıla boyanan kum tepeler üzerindeki dalga hareketlerini, gölgeleri ve bir yüzü karanlıkta kalan tepe silüetlerini izlemek veya fotoğraflamak bile, başlı başına Patara'ya geliş nedeni olabilir.

Patara; Caretta carettaların üreme alanı odluğu için koruma altına alınan ince kumlu yaklaşık 20 kilometrelik uzun plajı, kimilerinin şifa bulduğu kumları, masmavi denizi ve doğası ile Patara son yıllarda pek çok turistin uğrak yeri.
Çam ormanları ile yemyeşil, Kalkan gibi güzel tatil beldelerine yakın Patara’da pek çok aktivite de sizi bekliyor.

Kalkan’dan veya Patara’dan tekne turuna çıkıp farklı koyları keşfedebilirsiniz, kano ile denize açılabilirsiniz, antik kent ve diğer tarihi kalıntıları görebilirsiniz, Saklıkent Kanyonu’na gidebilirsiniz, yürüyüşler düzenleyebilir, atla plajda gezinti yapabilirsiniz ya da kendinizi maviliklere bırakarak bolca yüzebilirsiniz.

Patara otelleri genelde merkezde ya da merkeze yakın tepelerde konumlanmışlar. Çoğu Patara oteli muhteşem bir deniz manzarasına sahip. Tüm yıl hizmete açıklar ve pek çoğunun kendine ait yüzme havuzu da var. Denize biraz uzaklıkta bulunan Patara otelleri ise misafirlerini denize ulaştırmak için servis imkânı sunuyorlar. Çok sayıda büyüklü küçüklü otel, pansiyon ve apart otelin mevcut olduğu beldede, Patara otel fiyatları da oldukça uygun. Dönem dönem farklılıklar gösterse de her bütçeye uygun Patara oteli mutlaka var.



Siz de yaz tatilinizi Patara’da geçirmeye karar verdiyseniz zevkinize en uygun Patara otelini, fiyat seçeneklerini ve rezervasyon imkânlarını sitemizden görebilirsiniz.
Patara Otelleri Konaklama Önerisi için siteyi ziyaret edin! https://kucukoteller.com.tr/patara-otelleri

Patara'da Gezilecek Yerler

Patara Antalya'da bulunduğundan genel olarak sıcak bir iklime sahiptir ve Akdeniz ikliminin burada büyük bir oranda hâkim bir iklim olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla yapılacak geziler bu ekseriyette olmalıdır. Patara çok eski, tarihi kökleri geniş bir yer olduğundan buraya geldiğimizde akla ilk gelen yerlerden Patara Harabelerini görmenizi isteriz. Patara Anfi Tiyatrosu ve daha sonrasında Patara Antik Kenti, Hadrian'ın Tahıl Ambarı mutlaka görülmesi gereken özellikle kültürel ve tarihi alanlardan bir tanesidir. Ve en nihayetinde Patara plajı tabii ki. Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi ile izlenen ze ziyaret edilen oldukça fazla ziyaretçi akınına uğrayan bir yerdir Patara. Patara Wellness Turkish Bath'a gelip burada SPA merkezlerinde bulunabilirsiniz sağlık turizmi açısından oldukça faydalı. Camel Bar da gezilebilir, ziyaret edilebilir ve Patara Kum Tepesi görülebilecek yerlerden bir tanesidir. Seyir terası ve kuleleri meşhurdur.



Patara'da Ne Yapılır?


Patara sahilinde 15mil boyunca kano yapabilir doğayla içiçe güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Patara Yolu ve Saklıkent'te yürüyüş yapabilirsiniz.
Patara'ya gitmek için aslında birçok sebep var. Buraya geldiğinizde o muhteşem turkuaz mavisi şeffaf olan denizde yüzebilir, hem de deniz içerisinde hatta yürüyebilirsiniz dalgalarla boğuşabilirsiniz. At Safarisi yapabilirsiniz yakın bir bölgede. Toros yaylaları yine yakındır, buraya çıkabilirsiniz. Eski medeniyetlerden kalıntılar olan yerleri görebilirsiniz. Neron Feneri olarak adlandırılan yerde güzel bir gün geçirebilirsiniz.


Patara'da Nerede Yenilir

Patara öyle ufak bir yer gibi aklınıza gelmesin. Yemek çeşidi açısından oldukça farklı lezzetler sunabilen güzide tatil yörelerimizden biridir. Bizlere genellikle Avrupa yemekleri, Türk yemekleri, Akdeniz yemekleri ve özellikle ve özellikle vejeteryan dostu olan besinler ve yemeklerden çok güzel sunumlar tattırmaktadır. Ayrıca Alman mutfağından örnekler bulunmakta, tabii ki bir balık ürünleri de burada bulunmakta ve az da olsa Ortadoğu mutfağından ürünler bulunmakta. Yani buraya geldiğinizde harika sunumlar göreceğinizi biliyoruz. Hamur işi ve et yemeklerinin onlarca çeşidini bulabilirsiniz burada. Ayrıca kafe tarzı tatlı ürünleri de bulabilirsiniz. Antalya Patara'da uğrayabileceğiniz meşhur mekânları, Ayşe Pancake House Patara, Durak, Sailing Terrace Restaurant, St. Nicholas Restaurant, Bolulu Osman's Restaurant, Akay Pension Restaurant, Patara Gözleme Evi, Yelken Cafe Bistro olarak sıralayabiliriz.

Patara'ya Nasıl Gidilir

Patara'ya ulaşmak için temel olarak Fethiye yolunu alabiliriz. Fetiye'ye geldikten sonra ana yoldan sapmadan ilerlerken Gelemiş istikameti yolundan dönmeniz gerekir ve burada 5-6 kilometrelik bir mesafeden sonra Patara Harabelerinin bulunduğu yere gelebilirsiniz. Bunun dışında eğer Antalya istikametinden geliyorsanız iki seçeneğiniz var bir kıyı şeridini kullanmak yani Antalya Kemer Fenike ve Kaş istikameti ya da Antalya içerisinden gelmek için iç ana yolu kullanmak. Ama ilk seçenek birazcık daha uzun sürer her iki yol yaklaşık 220 km ama kıyı yolu birazcık daha virajlı engebeli olduğu için süre olarak birazcık daha uzun sürebilir.