Türkiye'nin En Minik Küçük Otelleri

Genellikle aile işletmesi olarak hizmet sunan minik oteller, konuklarını oldukça sıcak ve samimi bir şekilde ağırladıkları herkesçe bilinir. Dolayısıyla birçoğunun devamlı müdavimleri vardır. Her sene kapısını çalarlar bu dost evinin.

Çoğumuz yazın kaldığımız otelin adını bile hatırlamazken, minik otellerin müdavimlerine o oteli bir kez ziyaret etmek yeter. Yaz veya kış tatilini geçirdiğiniz tesisin işletmecisi artık sizin en yakın arkadaşınız olmuştur bile. Akşamları masanızda deniz veya dağ manzarasına karşı keyif yaparken dertleştiğiniz, gündüz plajda veya terasında tavla oynadığınız arkadaşınızdır otelin sahibi artık. O kadar kalıcı dostluklar kurulur ki bir bakmışsınız yeni yıl kartı yolladığınız en yakın arkadaş listenizin başındaki isim, tatili geçirdiğiniz minik otelin sahibi oluvermiş.

Bu samimi ortamı bir kez bile deneyimleyenler bilir ki unutulmaz yaz tatilleri listemizin başında minik otellerde geçirdiğimiz tatiller yer alır. Biz de bu sıcak listeye belki yenilerini ekleriz umuduyla ülkemizin en özel minik ve küçük otellerini bir seçki ile hazırladık.

1. Rooms Hotel, Urla

Modern mimarinin en zarif örneği olan 2 Rooms, Urla Şarapçılık’ın büyülü dünyasına kapı açıyor. O davetkâr kapıdan adım attığınız anda karşınıza çıkan manzara, Urla’nın eşsiz coğrafyasının bir yansıması, dünyanın en güzel bağlarıyla dolu...

2 Rooms Hotel, +18
2. Ağva Beyaz Ev, Ağva

Hem iki nehrin arasında hem de Karadeniz kıyısında kafa dinlemelik bir cennet Ağva. Hadi gidelim dediğinizde İstanbul’un merkezinden 1-1,5 saatlik bir sürüşle kolayca varabiliyorsunuz. Üstelik de hangi mevsimde giderseniz gidin ‘iyi ki gelmişim’ dedirten birçok sebep buluyorsunuz.

Beyaz Ev, +18
3. Castle Inn Cappadocia, Kapadokya

Bu her detayı ile şık, otantik otelde sadece 5 oda yer alıyor. Oda kahvaltı olarak hizmet veren meşhur mağara otellerden kendileri ve hatta odaların bir kısmı mağara bir kısmı kemerli ama hepsi şık, ferah, tertemiz. Yatakları ortopedik, yastıklar pufidik pufidik. Her odada şömine de var, bazı odalarında ise spa küveti mevcut. Hani böyle kışın kutlanması gereken bir yıl dönümü, doğum günü ya da başka bir bahaneniz varsa çıkın gelin çünkü kışın başka romantik burası.

Castle Inn Cappadocia
4.Club Rena, Marmaris

Muğla'nın popüler tatil merkezlerinden biri olan Marmaris'in Hisarönü mevkiinde yer alan Club Rena, birbirinden şirin 7 adet ahşap evden oluşan konaklama birimleriyle hizmet veriyor. Denize sıfır konumda olan Club Rena'nın, özel kumlu plaj alanı var. Sahibi Metin Abi yıllardır ailesiyle birlikte gelen misafirlerine hizmet veriyor. Samimiyetlerinden ötürü müdavimi çok!

Club Rena
5. Kibala Hotel, Çıralı

Kalabalıktan sıkılanlar, sessizlik arayanlar ve denize doğaya bayılanlar için nokta atışı bir otel önerisiyle geldim. Cırcır böceklerinin, kuşların bir de horozların sesleriyle ruhu tütsüleyen Kibala Hotel Çıralı’da, turkuaz denize sadece 750 metre uzaklıkta. Üstelik yürürken de yeşil bir yoldan yürüyor, tatlı tatlı şarkılar mırıldanıyorsunuz. ‘Hayat güzel’ dedirten bir yer burası. Abartıdan uzak, her şey doğalında.

Kibala Bungalov Otel
6. Olympos Mountain Lodge, Kemer

Biraz sıra dışı zamanlara ihtiyacınız varsa Antalya’nın Beydağları Milli Parkı içindeki Beycik Köyü’nde el değmemiş bir doğaya alalım sizi. Çamlar, sedirler ve ardıçlardan esen mis gibi bir orman kokusu var buralarda. Bu kokulara karışmış zeytinlikler arasına gizlenmiş dağ evi konseptindeki Olympos Mountain Lodge’da da şehir hayatının yıpratıcı izlerini silen sade bir huzur! Hadi gidelim.

Olympos Mountain Lodge
7.Nar Adaevi, Bozcaada

Bozcaada’da merkezde rum mahallesinde tatil yapma seçeneği sunan bir alternatif mekan; Rum mahallesinde bir rum evi “Nar Adaevi”. Otel, her daim işinin başında olan, yıllardır tanıdığım ve sevdiğim Mimar Kemal Furuncı’ya ait.

Nar Adaevi
8. Minyon Hotel, Antalya Kaleiçi

Minyon Hotel; 200 yıllık tarihi ile geçmişin izlerini günümüze taşıyan, Baltacı Konak olarak da bilinen tarihi Kaleiçi'ndeki 664 konaktan en güzellerinden biri olma ayrıcalığına sahip. Minyon Hotel her köşesinde tarihten izler taşıyan büyüleyici, tescilli özel bir sivil mimarlık yapısı. Diğer dekorasyonları gibi, aynı yaştaki antik avizeler hala görevlerini dinamik ve sıcak renkli parlaklıklarıyla yürütmektedirler. Her türlü yapı malzemelerinde ve mobilyalarında doğal ürünler kullanılmıştır.


9.  Saklı Konak, Karaburun

Bu köyün, Karaburun’un, çarpıcı bir doğal panaromasının ortasında, güzel bir köy bahçesi içinde hem de🕊

Konakta bir dizi otantik köşeler ve odalar yaratılmış.

Odalar köy tarzında, kalıptan çıkma değil. Yataklarda çeyizlik danteller… Favorimiz olan Kule kapılı oda ve üst kattaki değirmen taşı odası, alabildiğine orijinal. Kalın taş duvarları, keyifli çardakları var. Ağaçlar altındaki bakımlı bahçede sandalyeler ahşap, masa örtüleri dokuma bezden.
Saklı Konak