Gurmelerin vazgeçilmez rotası Antep’e hemen gitmek için dört sebep
Yemek. Yaşamak için ihtiyacımız olan temel öğelerden biri. Hepimiz yaşamak için yemek yemek zorundayız. Çoğumuz bunu yaparken bazılarımız ise yemek için yaşıyorlar. Yani patlayana kadar yemek değil; iyi, taze, rafine, usta ellerden çıkmış yemekleri yemek için yaşıyorlar. Bu konuda tutkuları var ve hayatta en zevk aldıkları şey, en lezzetli ve sıra dışı yemekleri bulmak ve onları tatmak. Bunu meslek olarak yapan kişilere zaten gurme (orj. Gourmet) deniyor. Hobi olarak yapanlara ise bizler gurme diyoruz.
İster profesyonel ister amatör gurme olsun, bu kişiler lezzetli yemekleri bulmak ve tatmak konusunda büyük bir tutkuya sahipler. Her nerede olursa olsun lezzetin kaynağına ulaşmak, o yemeğin hazırlanışına tanıklık etmek ve en sonunda tadarken bu eşsiz deneyimi diğerleriyle paylaşmak üzere hafızasına kaydetmek. Bu yüzden bireysel ya da grup aktivitesi olarak lezzetli yemekleri tatmak üzere yurdun hatta dünyanın dört bir yanına dağılıyor gurmeler. Şimdilerde bu tutkunun farkında olan profesyonel turizmciler de konuyla ilgili özel tur programları hazırlamış durumdalar bile.
Gurmelerin gözdesi, uluslararası platformda ülkemiz mutfağını gururla temsil eden bir şehrimiz var: Gaziantep. Lezzetli kebaplarının yanı sıra yerel mutfağının diğer yemekleri de oldukça meşhurdur. Her bir restoranda en iyi hizmetle ağırlanır, doyurulur ve uğurlanırsınız. Yemek kültürü bu şehrin dokusuna adeta işlemiştir. Öyle ki mutfak sanatlarına dair bir müze dahi vardır Antep’te. Gurme ve Antep ikilisini bir araya getirmek başlı başına bir sebep. Ancak Antep’e ilk fırsatta gitmek için başka sebepler de var:
Hızır Yaylası: Vardığınızda burası aslında huzur yaylasıymış diyebileceğiniz kadar içinizi rahatlatan, dinlendiren, yenileyen bambaşka bir doğa parçasıdır. İnsanı çepeçevre saran manzarası ile Amanos Dağları’nın tepesinde çok iyi korunmuş durumdaki yaylaya, Antep’ten 1,5 saatlik yolculukla ulaşabilirsiniz.
Zeugma Antik Kenti ve Müzesi: Gaziantep’ten 40 dakika uzaklıktaki Nizip ilçesinde bulunan bu çok değerli alan, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'nde bulunuyor. Kazı çalışmaları halen süren 20 bin dönümlük bu devasa kent, paha biçilemez birçok mozaik esere ev sahipliği yapıyor. Özellikle dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak bilinen Zeugma Mozaik Müzesi’ni de mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Tarihi Çarşı: Şehir merkezinde her biri diğerine yürüyüş mesafesinde olan pek çok ziyaret noktası bulunuyor. Bayazhan, Meşhur Bakırcılar Çarşısı, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Zincirli Bedesten, Naib Hamamı, Tarihi Gümrük Han ve mağara kafeler. Öğleyin yediklerinizi sindirmek ve akşam yemeğine midenizi ve gözlerinizi hazırlamak için tarihi çarşıyı gezmenizi öneririz.
Gaziantep de diğer Görmeniz Gereken Yerler;
Bakırcılar Çarşısı
Zincirli Bedesten
Hasan Süzer Etnofrafya Müzesi
Gaziantep Kalesi
Ömer Ersoy Kültür Merkezi
Tarihi Millet Hanı
Restoranlar ve Kebapçılar: İlk önerimiz, saat 12’den kebap bitene kadar hizmet veren kısa sürede orada olmazsanız kaçıracağınız ve istisnasız herkesin önerdiği Halil Usta. İkinci önerimiz şık, temiz sunumu ve ağırlaması ile standartların üstünde kaliteye sahip İmam Çağdaş. Diğeri lahmacun ve kuzu şişin en iyi adresi Üçler. Son olarak da Halil Bakışgan Usta, yöresel lezzetleri şık ve nezih bir ortamda hizmet sunan, önerebileceğimiz mekânlardır. Alaca çorba, dövme çorbası, beyran çorbası yanı sıra baklava ve katmer mutlaka ama mutlaka tatmanızı önerdiğimiz lezzetler. Katmeri tatmak için sabah erken saatlerde uyanmayı unutmayın, öğle ve akşama kalırsanız bulamazsınız.
Sizin için seçtiğimiz diğer mekanlar;
Tarihi Tahmis Kahvesi
Koçak Baklava
Aşina Gaziantep Mutfağı
Küşlemeci Mehmet Usta
Gaziantep Otelleri için tıklayınız: https://www.kucukoteller.com.tr/