Sonbaharda Alaçatı Önerileri

Yazın kalabalığının aksine daha sakin bir yaşam süren Alaçatı sonbaharda sizi bekliyor.

Dilerseniz haftasonu için veya daha uzun sonbahar tatilleri için editörümüzün önerdiği birbirinden şık ve samimi Alaçatı otellerini aşağıda bulabilirsiniz.

Rüzgar hafif hafif esiyor, güneş hala ısıtmaya devam ediyor... En güzel tarafı ise Arnavut kaldırımı daracık sokaklarında rahat rahat yürünüyor olması. Fiyatlar yaz aylarına göre daha makul, servis daha nezih...Mekanlar emrinize amade sanki. Kısacası sonbaharda Alaçatı bir başka...

Öncelikle GÜNE GÜZEL BİR KAHVALTIYLA BAŞLAYIN. Alaçatı'da kalacağınız otellerin köy kahvaltısı ve sunumları muhteşemdir. Konaklama tavsiyelerim bu yazının sonunda.



Surf yapmayı sevenlerden misiniz, veya hep aklınızın bir köşesinde var mıydı? O zaman işte size fırsat.
Alaçatı rüzgar sörfü için dünyanın sayılı sahillerinden birine sahip. Çok iyi sörf okulları var. Burada rüzgarlı gün sayısı yılda 310 gün. Sahil boyu 330 metrelik sığ bir sahil var. Yüzme bilmeseniz bile bu sığ alan rüzgar sörfü öğrenmek için çok ideal. Rüzgar sörfü kulüplerinin yer aldığı bölge Port Alaçatı bölgesi. Koyun üç tarafının karayla çevrili olması güvenle sörf yapma imkanı veriyor. Kasımın 15'ine kadar havalar uygun, daha soğuk zamanlarda sörf elbisesi giyerek Alaçatı'da aylarca bu keyfi yaşayabilirsiniz.

Ben sokak sokak gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi severim diyenlerden misiniz? O halde ALAÇATI SOKAKLARINI KEŞFEDİN
Kemalpaşa, Hacı Memiş, Yeni Memiş mahalleleri, sokaklarında kaybolmayı tercih eden gezginlerle birbirinden ilginç manzara ve tarihi paylaşıyor. Sıra dışı dükkanlar yürüyüşünüzü daha da renkli hale getiriyor. Hacı Memiş ve Yeni Memiş tarafında çok güzel antika ve dekoratif malzeme satan mağazalar bulunuyor.

Spor yapmak için illa koşmak gerekmiyor. ALAÇATI'YI ve ÇEVRESİNİ BİSİKLETLE GEZİN
Alaçatı'nın ve Çeşme Yarımadası'nın çevresini pedal çevirerek keşfedebilirsiniz. İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle bisiklet rotaları belirlenmiş. 6 kilometrelik "Yeşil Yol" en kolayı. Ovacık Parkuru orta zorlukta, 28 kilometre uzunluğunda. Bu rotayı yaparken Ovacık Kahvesi'nde soluklanabilir, Çakabey'e çıkıp manzarayı seyredebilirsiniz. Karaköy Parkuru terkedilmiş olan 300 yıllık bir köyde başlıyor, Zeytineli Köyü ve Mersin Koyu ile devam ediyor. 34 kilometrelik bu en zor rotada Port Alaçatı evlerini de görüyorsunuz.

Gitmişken yörenin YEREL PAZARLARINDA ALIŞVERİŞ YAPIN
Cumartesi günü meyveden yerel dokumaya kadar değişik ürünleri bulabileceğiniz Alaçatı pazarı kuruluyor. Çeşme Yarımadası'nın her yerinden hatta Sakız Adası'ndan alışverişe geliyorlar. Köylüler bahçelerinde yetiştirdikleri meyve, sebze ve otları satıyor. Diğer pazarların günleri ise şöyle: Çeşmealtı (cuma), Urla (cumartesi), Çeşme (pazar) ve Ildırı (pazartesi).

ILDIRI'DA GÜNEŞİ BATIRIN
Paşalimanı tarafından Ildırı'ya doğru muazzam bir sahil yolundan, yaklaşık 20 dk araba mesafesi harika bir rota burası. Vardığınızda Akropol'e, ören yerinin en yüksek noktasına çıkın. Ege Denizi ve adalar manzarasıyla güneşi uğurlayın. Batı edebiyatını başlatan Homeros burası için "Güneşin en güzel battığı yer" demiş. Gün batımı öncesi ya da sonrasında orada yer alan kafe'de gözleme yemeyi ihmal etmeyin.

ALAÇATI'NIN ÜNLÜ RESTORANLARINDA LEZZET AVINA ÇIKIN
Alaçatı'da yıl boyunca açık olan çok sayıda restoran ve kafe var. Asma Yaprağı, Karina, Kumrucu Hikmet, İmren, Fahri'nin Yeri ve Avrasya Alaçatı'daki gözdelerimiz arasında.

ALAÇATI'DA NEREDE KALINIR

Alaçatı'nın birbirinden güzel butik otellerinde konaklayabilirsiniz. İlçedeki otel sayısı 530'u geçmiş. Yıl boyunca açık olanlardan iki oteli öneririm.

İncirliEv Alaçatı
İncirliev'le ilgili bir misafirimiz şöyle demiş; 'İncirliev de biz müşteri değil dostuz, neşeyle karşılanırız, sohbet ederiz, gidilecek en doğru yerler için bilgi alırız, Osman amcamın reçelleri ile en kral kahvaltıyı ederiz, rahat ederiz, dinleniriz ve arkamızdan su dökülerek uğurlanırız.'

İncirliev Alaçatının sessiz bir köşesinde ama merkeze çok yakın, avlusu, avlusundaki 150 yıllık incir ağacı, ve restore edilen 150 yıllık binası ile misafirlerini eski Alaçatı günlerine götürür. Serin Sonbahar akşamlarında da şömineli odalar, yemek dönüşü sahiplerini şömine keyfi için bekler. Sabah Osman Poshor un reçelleri, Alaçatı lezzetleri ve özel sürprizlerle dolu kahvaltıya uyanmak da ayrı bir keyiftir.

Kasım ayında, küçük oteller sitesinden gelen ve 2 gece konaklama yapan misafirlerimize %15 indirim veriliyor.
Fiyatları, 2 kişi oda kahvaltı ve ikramlı akşam üstü çayları dahil, gecelik 310 TL(25 m2), 380 TL(35 m2) ve 440 TL(50 m2, şömineli odalar).
https://kucukoteller.com.tr/incirliev-alacati

Diğer bir önerim ise, yörenin ilk ve en şık otellerinden Alaçatı Taş Otel.
18 yıllık deneyim "AlaçatıKlasiği" (öz hakiki Taş Otel). Yaz kış çalışan, yıllardır değişmeyen ekibe sahip. Güneşli günlerde rüzgarsız (!) bahçede kahvaltı çok keyifli. Yağmurlu günler için şömineli kütüphanesinde vakit geçirmek ise vazgeçilmez. Kitaplar, caz müziği, kedileri ile havası bambaşka buranın. Ayrıca konuklarına hediye olarak Taş Otel Kek Kitabı veriyorlar.
Fiyatlar 2 kişi için oda, kahvaltı, KDV, akşamüstü çayı ve keki, Kek Kitabı dahil 275 TL den itibaren…
https://kucukoteller.com.tr/alacati-tas-otel