Karamürsel’de Hafta sonu Neler Yapılır? Nereye Gidilir?

✏️ Yahya Kemal’in de yazdığı gibi ‘’Dönülmez Akşamın ufkundayız,’’ diye yazıya girmeye niyetim yoktu ama sorum size: İstanbul’un yanı başındaki Kocaeli’ne bağlı Karamürsel’in sessiz sakin tepelerinde, sırtını yeşile dayamış özel seçkim olan seyahat mekânlarında güzel bir hafta sonuna ne dersiniz ?

Karamürsel doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve sahil kasabası atmosferiyle gelen ziyaretçilerin oldukça dikkatini çekiyor. İlçenin sahil şeridi boyunca uzanan plajları ve temiz denizi doğasıyla kendine hayran bırakıyor. İstanbul'a yakınlığı nedeniyle hafta sonu kaçamakları için de tercih edilen bir destinasyon.

Peki Karamürsel'de Neler Yapılır?
Karamürsel Sahili: Karamürsel'in en çekici noktalarından biri sahilidir. Körfez şeridinde adeta mavi bir inci gibi parlayan Karamürsel sahili; Mavi Bayraklı tertemiz sahili, billur gibi deniziyle Kocaeli' ye gelenlere Güney sahillerini aratmıyor.

Aşıklar Tepesi: Manzarasıyla ruhunuzun dinleneceği yemekleriyle de midenizin doyacağı şahane bir yer arıyorsanız burayı da es geçmeyin deriz.

Karamürsel Kent Ormanı: Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için Karamürsel Kent Ormanı harika bir seçenektir. Burada yürüyüş yapabilir ve çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Karamürsel Yel Değirmenleri: Karamürsel'in sembolik yapılarından biri olan yel değirmenlerini ziyaret edebilirsiniz. Tarihi yapılar hakkında bilgi alabilir, fotoğraf çekebilir ve manzaraya hayranlıkla bakabilirsiniz.

Karamürsel Müzesi: İlçenin tarihini ve kültürünü keşfetmek için Karamürsel Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Müzede yerel tarihle ilgili sergiler, eserler ve belgeler bulunuyor.

Çınarlı Köyü: Karamürsel'e bağlı olan Çınarlı Köyü, doğal güzellikleri ve geleneksel mimarisiyle ünlüdür. Köyü ziyaret ederek yerel yaşamı gözlemleyebilir, yöresel lezzetleri tadabilir ve huzurlu bir atmosferin keyfini çıkarabilirsiniz.

Değirmendere Koyu: Karamürsel'e bağlı olan Değirmendere Koyu, temiz denizi ve muhteşem manzarasıyla ziyaretçileri oldukça cezbediyor. Burada denize girebilir, güneşin tadını çıkarabilir ve harika manzara eşliğinde doğal güzelliklerin keyfini sürebilirsiniz.

Karamürsel'e Nasıl Gidilir ?

Karamürsel’e, karayollarını kullanarak ulaşım sağlayabileceğiniz gibi otobüsle de ulaşım sağlayabilirsiniz. Avrupa yakasında ikamet ediyorsanız Esenler Otogarından hareket eden otobüsleri tercih edebilirsiniz. Otobüs yolcuğu ortalama 3 saat sürmektedir. İstanbul Anadolu Yakası’ndan gelecekler ise öncelikle Esenler’ e geçip ardından Karamürsel’e otobüsle yolculuk yapabilir. Havayolu ile gelmek istiyorsanız, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan uçak seferleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanı ile Karamürsel ilçesi arası yaklaşık olarak 55 km’dir. Farklı şehirlerden gelecekler ise öncelikle İstanbul’a gelip gidebileceği gibi seferleri Kocaeli' ye alıp Karamürsel ilçesine geçiş yapabilirler.

Günübirlik tatil veya gezmek için ilçeye gelmek isteyenler ulaşım imkânlarından herhangi birini tercih ederek, kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirler.

Karamürsel' de Nerede Kalınır?

✨ Zamana karşı koyabilirmişçesine oracıkta öylece kalma hissi uyandıran Papuli Köyevi’nde, Bağdat Resort Otel’de ve Chaleten by Erkansas’da pek özel konfor alanları var.
1. Sabahları nehir kenarında, şömineli odamın verandasına çıkıp seyri pek hoş bir manzaraya nazır kahve içme keyfi Bağdat Resort’e has bir üslup. Dökülen suların gümbürtüsü de dağları çevreleyen uysal uyuşuk sonbahar havası da, bazen sisin ve yağmurun içinde olmak da bambaşka bir keyif veriyor burada bana... Bu yüzden de seyahatlerimde aceleye mahal vermiyorum… Benden size bir parantez: aşkının baharındaki çiftler için de tam gidilecek bir yer Bağdat Resort…
2. Bir Karadeniz köyü hikâyesi olan Çamçukur’daki Papuli Köyevi; yemyeşil bahçesiyle gözlerden ırak olan ve doğanın içinde kaybolan otantik bir mekân. Hünerli ve zevk sahibi gustolu zarif ev sahibesi Seçil Hanım Papuli’de hem odalarıyla hem de mutfağıyla dillere destan olmuş durumda! Lezzetler diyarı mutfağından pazı çorbası, odun ateşinde iyice yumuşayana kadar pişen kuzu eti ile yapılmış güveç, etli lahanaları ve pideleri olağanüstü hakikaten!
Detaylar için linki ziyaret edin:

https://www.kucukoteller.com.tr/karamursel-otelleri