Gaziantep Gezi Notları - ( 2023 -2024 )

Gaziantep’te size özel, tam kaydetmelik hap bilgiler sunan ve ağız sulandıran notlarımızı iletelim mi?
Hadi öyleyse başlayalım…
☕️ Önce tarihi merkezinde yürüyüş-kahve için; Antep Kültür Yolundaki Köprübaşı Sokak’tan başlıyoruz. Küçük zarif sokakların, kiliselerin, camilerin, çarşıların, akılçelen lezzette aromaların kokusunun içinde buluyoruz kendimizi. Dünyanın bu tarafında zaman durmuş sanki.
✏️ Yemeğin, tarihin, kültürün, insanın, müziğin birbirini nasıl beslediğini Arkeoloji Müzesini gezince katbekat daha iyi anlıyoruz. Antep’in en eski camilerinden Boyacı Cami’ye, ağaç işçiliğine bayıldığımız Ahmet Çelebi Camii’ye, Katolikler tarafından 1860’lı yıllarda yapılmış Kendirli Kilise’ye, Saklı Konak Ali Atalar Koleksiyonu’na, Zeugma Mozaik Müzesi’ne ve Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi’ne hayran kalıyoruz.
Dört köşesini de dolaştıktan sonra, Tahmis Kahvesi’nde (17.yüzyıl) dibek ve menengiç kahvemizi içip, yanında gelen karışık çerezlerden yiyoruz.
🗝 Biz folklorcuların ilgisini çeken bir başka konu ise: el sanatları kozası olan Antep’in çarşıları. Almacı Pazarı, Kürkçü Han, Bakırçılar Çarşısı, Saraciyeciler Çarşı gibi hanlarda yemenicilik, sedefçilik, bakırcılık, kutnuculuk, aba dokumacılığı, gümüş işlemeciliği, Antep kilimi, küpçülük, semercilik zanaatlarının en has örneklerine rastlıyoruz. 

✏️ Gelelim Diğer Notlara;

🍳 Nerede kalırsanız kalın, otel kahvaltısı dışında farklılık olsun diye Ayyuş hanım konağına da gidin, diğer önerimiz ise Orkide pastanesi
🍴 Akşam yemeği vakti geldiğinde, Yesemek Restaurant’da ( Yesemek’te yöresel lezzetler harika ) , Küşlemeci Mehmet Usta’da, Hışvahan’da ve Mutfak Sanatları Merkezi’nde toprağını yansıtan yemeklerin tadına bakıyoruz.
-Halil Usta'da Küşleme (ama Pazarları kapalı),

-Çulcuoğlu’nda her bir kalem yenilebilir, diğer önerilerimiz ise Bayazhan ( Bayazhan’da bir akşam yemeği için yer rezervasyon yaptırmak gerekli, çok çok iyi temizliği, yemekleri
-Metanet'te ise Beyran,
-Zekeriya Usta'da Katmer,

-Koçak'ta baklava,
-İmam Çağdaş’ın tüm lezzetleri @imamcagdas1887
-Ömer Güllü Baklavası @omergullubaklava ve Gümrük Han keyfi mutlaka…Gümrük Han’da kahveci Seddar Bey’de çift renkli dibek kahvesi öneririm.
- Gaziantep’te nohut dürüm de enfestir, mutlaka tadılmalı @sosyete_nohut
- Sanayinin içinde yer alan Ünal Katmer ve Beyran Et Lokantasını kahvaltı ve beyran için mutlaka deneyin. 
- İbrahimli de Kahvaltım Şarküteride kahvaltı ve Emek’de Bişiricide kavurma da önerilir. Katmer ve Küşlemeyi Küşleme Kebap Han’da da yiyebilirsiniz.
- Gaziantep'in en eski lahmacuncusu Çıtır Lahmacun efsanedir, Köşk Kebap'ta ciğer kavurma, Kebapçı Yalçın Yesemek yöresel tamamen Antep mutfağından oluşur,
- Ekin pastanesinin kahvaltısı.
- Bir de Gar lokantası limonlu kebap tadına bakmalısınız.
🎒Görülecek yerler arasında Zeugma Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Savaş Müzesi, Gaziantep Kalesi, Almacı Pazarı, Zincirli Bedesten, Oyuncak Müzesi, Tarihi Tütünhanı, Tarihi Bey Mahallesi Sokakları, Panorama 25 Aralık Müzesi ve daha neler neler…😬
🍳 Bu kadar yıllık Antep müdavimi olup da şöbiyet yemeden dönmeyelim diyerek, Zeki İnal’e yürüyoruz otelden çıkıp. Eğer tatlıseverlerdenseniz, bizim zevk tarzımıza uygun buradaki şöbiyeti bir yeyiniz de rayiha lezzetine hayran kalınız!
Nasıl beğendiniz mi yazımızı, hadi yorumlara bir ❤️ kalp atın öyleyse😌
Konaklama için Detaylar blogda https://www.kucukoteller.com.tr/gaziantep-otelleri